שתף קטע נבחר

 

הפלסטינים על פרישת גרינבלט: "חיסל את תהליך השלום"

בניגוד למילים החמות בצד הישראלי, תקף דוברו של אבו מאזן: "הפלסטינים לא מזילים דמעה. הוא הרס את האמינות של ארה"ב"

גרינבלט עם אבו מאזן לפני שנתיים וחצי. "לא מזילים דמעה" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
גרינבלט עם אבו מאזן לפני שנתיים וחצי. "לא מזילים דמעה"(צילום: רויטרס)

בעקבות הודעת הפרישה של שליח הממשל האמריקני למזרח התיכון ג'ייסון גרינבלט, אמר אמש (יום ה') דוברו של יו"ר הרשות אבו מאזן, נביל אבו רודינה, כי הפלסטינים "לא מזילים דמעה" על פרישתו של גרינבלט. "הוא הרס את האמינות של ארה"ב וחיסל את תהליך השלום", הוסיף.

 

גורם ברשות הפלסטינית אמר לרויטרס כי התפטרותו של האיש שעומד בשנתיים וחצי האחרונות מאחורי הכנת "עסקת המאה" האמריקנית, היא "ההוכחה לכישלונו". הפלסטינים התנגדו לתוכנית עוד משלביה הראשונים, וסירבו לשלוח נציג מטעמם לסדנה שעסקה בחלק הכלכלי שלה בבחריין. הרשות הפלסטינית לא מוכנה לראות בארה"ב גורם מתווך אובייקטיבי בסכסוך, ואינה מוכנה לדון בתוכנית.

ג׳ייסון גרינבלט בנאומו במועצת הביטחון באו
ג׳ייסון גרינבלט(צילום: אתר האו"ם)

 

בפתח אמרו כי "התפטרותו של השליח האמריקני ג'ייסון גרינבלט אינה סוף עסקת המאה, אך זו הכרה מפורשת מצד הממשל האמריקני כי העסקה עומדת בפני מכשולים וכי השליחים החובבנים אינם יכולים להתמודד איתה יותר. הגיע הזמן שממשל טראמפ יכיר בכישלון תכניתו ויצא מהמבוי הסתום שנתניהו דחקו אותו אליו. שום תוכנית שפוגעת בפתרון שתי המדינות ובזכויות העם הפלסטיני לא תתקבל".

 

מחמאס נמסר בתגובה כי "ההתנגדות מסוגלת למנוע את 'עסקת המאה'. ההתנגדות הפילה את ממשלת ישראל בשנה שעברה, ועל כן הממשל האמריקני לא הכריז על התוכנית. כיום, גרינבלט מתפטר ועמנו נחוש יותר להתמודד עם התכנית. ההתנגדות תקבור אותה לנצח". 

 

נתניהו: "לא היסס לומר את האמת מול מלעיזי ישראל"

גרינבלט (52), יהודי אורתודוקסי, מונה לתפקיד לאחר בחירתו של דונלד טראמפ ב-2016 לנשיא ארצות הברית, וישוב כעת למשפחתו בניו ג'רזי. עם זאת, לפי גורם רשמי בממשל בארצות הברית הוא ימשיך ללוות בתקופה הקרובה את התוכנית שתוצג אחרי הבחירות בישראל.

 

בניגוד לדבריו של אבו רודינה, התגובות מישראל היו מפרגנות כצפוי. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בעת שהותו בלונדון כי הוא "מבקש להודות לג'ייסון גרינבלט על פועלו המסור למען הביטחון והשלום, ועל כך שלא היסס לרגע לומר את האמת על מדינת ישראל מול כל מלעיזיה. תודה לך ג'ייסון".

  

שר החוץ ישראל כץ הוסיף: "ברצוני להודות לג’ייסון גרינבלט. על מאמציו לקידום השלום. על ידידותו ומחוייבותו הבלתי מתפשרת לבטחונה ושגשוגה של מדינת ישראל ועל העבודה המשותפת בקידום היוזמות האזוריות. בהצלחה".

  

נאומו של גרינבלט באו"ם    (צילום: UN Web TV)

נאומו של גרינבלט באו"ם    (צילום: UN Web TV)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"היה לי כבוד גדול לעבוד בבית הלבן יותר משנתיים וחצי תחת הנהגתו של הנשיא טראמפ", אמר גרינבלט בעקבות החלטתו. "אני אסיר תודה שהייתי חלק מהצוות שגיבש חזון לשלום. לחזון הזה יש פוטנציאל לשיפור עצום של חיי מיליוני ישראלים, פלסטינים ואחרים באזור".

  

הוא הוסיף: "אני רוצה להודות לאשתי המדהימה נעמי ולששת ילדיי המדהימים על הכוח והחיזוק. אתגעגע לגמרי לעבודה עם חבריי ושותפיי ג'ארד קושנר, דייוויד פרידמן ואבי ברקוביץ', כמו גם עם רבים אחרים בממשל האמריקני שסייעו לנו במאמצינו".

 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס לפרישתו של גרינברג בציוץ שפרסם בחשבון הטוויטר שלו: "אחרי כמעט שלוש שנים של עבודה בממשל האמריקני, ג'ייסון גרינבלט יעבור למגזר הפרטי. הוא היה חבר נהדר ועורך דין מצוין. המסירות שלו לישראל ולחיפוש אחר פתרון של שלום בין ישראל והפלסטינים לא יישכח. תודה ג'ייסון!".

 

בנימין נתניהו פגישה עם ג'ארד קושנר ו ג'ייסון גרינבלט ב ירושלים (צילום: מתי שטרן, שגרירות ארה
גרינבלט עם נתניהו, קושנר ופרידמן בירושלים(צילום: מתי שטרן, שגרירות ארה"ב בירושלים)

ג'ארד קושנר, חתנו של טראמפ, אמר בעקבות הודעת הפרישה של גרינבלט: "ג'ייסון עשה עבודה אדירה והוביל את המאמצים לפתח חזון כלכלי ופוליטי לשלום למשך זמן רב במזרח התיכון. עבודתו סייעה לפתח את מערכות היחסים בין ישראל ושכנותיה, מכיוון שהוא זכה לכבוד על ידי כל המנהיגים באזור. הוא חבר קרוב ושותף וימשיך להשפיע לחיוב על העולם".

  

דייוויד פרידמן, שגריר ארצות הברית בישראל, התייחס גם הוא לפרישת גרינבלט. לדבריו, "זו הייתה זכות אדירה לעבוד עם ג'ייסון בשנים האחרונות על המשימות הקריטיות של תיקון וחיזוק מערכת היחסים בין ישראל וארצות הברית, והחיפוש אחר שלום ויציבות במזרח התיכון".

  

ניקי היילי, לשעבר שגרירית ארה"ב באו"ם, כתבה כי "העבודה שעשה גרינבלט במזרח התיכון היא בלתי ניתנת לכימות. זה היה תענוג לעבוד איתו, ואני יודעת שירגישו בחסרונו".

 

 

 


פורסם לראשונה 05/09/2019 23:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
גרינבלט ואבו מאזן לפני שנתיים
צילום: רויטרס
מומלצים