פוליטיקאים נפגשו עם נציגי להט"ב: "שווים 14 מנדטים"
במפגש שהתקיים במרכז הגאה בת"א פנה מספר 2 בכחול לבן יאיר לפיד לנציגי הקהילה: "אם נבחר אתם תהיו בשלטון". השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל הזכירה כי לא תמכה בחוק הפונדקאות אך התחמקה משאלות בנוגע למדיניות הממשלה
השרה לשוויון חברתי, ח"כ גילה גמליאל (הליכוד); מספר 2 ברשימת כחול לבן, ח"כ יאיר לפיד; יו"ר רשימת העבודה-גשר, ח"כ עמיר פרץ; יו"ר המחנה הדמוקרטי, ניצן הורוביץ; וח"כ אלי אבידר (ישראל ביתנו), נפגשו היום (ו') עם נציגי קהילת הלהט"ב במרכז הגאה של עיריית תל אביב-יפו, בשיתוף עם האגודה למען הלהט"ב.
כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet
השרה גמליאל, נציגת הקואליציה היחידה במפגש הפוליטי, הזכירה כי לא תמכה בחוק הפונדקאות שמפלה את הקהילה. "זה חוק פוגעני ולא שוויוני ולכן לא הצבעתי בעדו אלא מצאתי קיזוז. אם לא הייתי מוצאת קיזוז לא יודעת מה הייתי עושה". גמליאל נשאלה שוב ושוב על ידי פעיל הקהילה עודד פריד מה מפלגתה עשתה עבור קהילת הלהט"ב, אך לא השיבה על כך ובמקום זאת הרחיבה על פעילותה בנושא המיזם "ישראל דיגיטלית", שאינו קשור לנושאים שבהם המפגש עסק, ועל כן עוררה תרעומת מהקהל.
מנהל המרכז הגאה, אביהו מיזן, אמר: "הקהילה הלהט"בית שווה 11-14 מנדטים בכנסת, מדובר בכוח אלקטורלי משמעותי שיכול להשפיע בצורה מובהקת על תוצאות הבחירות. חשוב שנפעל לעודד את חברות וחברי הקהילה להצביע ולהשפיע, לא משנה מה עמדתם הפוליטית, אבל לזכור ולהזכיר להם לתת כוח רק למפלגות שמחויבות למאבק לשוויון".
לפיד פנה לנציגי הקהילה ואמר: "יש הצעה חד פעמית לקהילה, להיות השלטון. אם זה יקרה יהיו בין היתר נישואים חד מיניים, שוויון בפונדקאות ובאימוץ. אם אנחנו נהיה בשלטון כל הדברים האלה יעברו. כל האנשים שרוצים שהדברים האלה לא יעברו – ליצמן, סמוטריץ' ורפי פרץ ינוחו באופוזיציה. אנחנו לא נהיה בקואליציה עם חרדים אלא בממשלת אחדות חילונית".
פרץ התחייב להציב את הנושאים שמטרידים את הקהילה הגאה במסגרת הדרישות לקווי היסוד של הממשלה במשא ומתן על כניסה לקואליציה. "לא ניכנס לשום קואליציה שתבודד את הקהילה הגאה. אנחנו נבנה כיפת ברזל לזכויות קהילת הלהט"ב בישראל אנחנו ונדרוש את הכנסת כל זכויות הקהילה לקווי היסוד, כולל שני חוקים חדשים – יום שיציין את נפגעי פשעי השנאה על רקע להט"בופובי, שיקבלו את אותן הזכויות של נפגעי פעולות איבה, ושינוי חוק הפונדקאות כך שהמדינה תסבסד את הזוגות שמנסים להביא לעולם ילד ראשון ב-150 אלף שקלים, כמחצית העלות של ההליך".
פרץ הוסיף כי "צריך להוציא ממערכת החינוך הפורמלית כל מורה שידבר על טיפולי המרה". הוא כינה את יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, שהצהיר לאחרונה כי יתמוך בנישואים גאים, "זאב בעור של כבש שיום לאחר הבחירות יחשוף את ציפורניו. גזען נשאר גזען".
הורוביץ תקף גם הוא את ליברמן ואמר כי "בענייני להט"ב ליברמן פשוט עוין, למרות שהוא מציג את עצמו כאביר החילונים. כשהוא היה בממשלה הוא תמיד הצביע נגד הקהילה. אם תהיה קומבינה עם החרדים הוא ימכור את זה כמו כלום". הוא אמר כי הדבר הראשון במעלה מבחינתו בכל הקשור לזכויות הקהילה הגאה הוא "להכניס אותנו למערכת החינוך. שארגון כמו חוש"ן יופיע גם בבתי ספר דתיים וערביים".
ח"כ אבידר הגיב למתקפות נגד יו"ר מפלגתו ליברמן והצהיר: "אנחנו נעזור לאנשי הקהילה הגאה. אני הולך לתמוך בכל דבר שיאפשר לכל אחד לחיות כמו שהוא רוצה ואביא את המפלגה איתי. אחרי הבחירות נקים תא גאה בישראל ביתנו".
מחזיק תיק הגאווה בעיריית תל אביב-יפו, איתי פנקס-ארד, אמר כי "המערכת הפוליטית מבינה את הכוח האלקטורלי של הקהילה הגאה. המאבק לשוויון מתרחש ברחובות, בבתי משפט, במערכת החינוך ובשירותים חברתיים אבל מגיע לשיאו רק בקלפי".
מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, אוהד חזקי, הוסיף כי "הקהילה הלהט"בית מאסה בהבטחות ריקות ודורשת מהכנסת הבאה לפעול בנחרצות לקידום שוויון זכויות מלא, לא משנה איזו קואליציה תקום לאחריהן. חצי מיליון מצביעות ומצביעים יכולים להכריע את הבחירות אם רק נבין את החשיבות ואת הפוטנציאל שטמון בהצבעה שמציבה את המאבק לשוויון בצמרת השיקולים".