שתף קטע נבחר

תחרותיות במחירי התיירות? ישראל במקום 139 מתוך 140

הדירוג הכללי של הענף היה 57, שיפור קל לעומת הדירוג לפני שנתיים. שיפור דרמטי בסעיף ביטחון ובטיחות, המשקלל שכיחות של פשע, אלימות וטרור, ועד כמה ניתן לסמוך על שירותי המשטרה

 

מה חווים התיירים שנוחתים בישראל    (צילום: אורי דבידוביץ' במאי: אסף קוזין)

מה חווים התיירים שנוחתים בישראל    (צילום: אורי דבידוביץ' במאי: אסף קוזין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

המחירים לתיירים - כמעט במקום הכי גרוע שיש: הפורום הכלכלי העולמי פירסם את מדד התחרותיות בנסיעות ותיירות ל-2019. ישראל השתפרה במדד הכללי ועלתה ממקום 61 בדירוג שעבר (2017) ל-57, מתוך 140 המדינות שנסקרו, אך בסעיף של "מדד התחרותיות בתחום המחירים", היא נמצאת במקום ה-139 - ממש אחד לפני הסוף.

 

הוצאות התיירים בתל אביב עלו ב-15% בשנה

התיירים כבר לא נשאלים בפירוט אם הם מרוצים

 

הפורום הוא ארגון ללא כוונת רווח שבסיסו בז'נווה. הוא ידוע בעיקר בשל המפגש השנתי שלו בדאבוס, שווייץ, אליו באים כ-2,000 בכירי ארגונים כלכליים, אקדמאים ומנהיגים ודנים בסוגיות שבפני העולם.

 

כל שנתיים מפרסם הפורום דו"ח על התחרותיות בתחום הנסיעות והתיירות. הוא אוסף נתונים מגופים כמו ארגון התובלה האווירית, ארגון התיירות העולמי, הבנק העולמי והלמ"ס בארה"ב, ומדרג את המדינות בתחומים כמו ביטחון ובטיחות, תשתיות לתחבורה קרקעית ואווירית, משאבי טבע ותשתיות תיירות, וכן בריאות והיגיינה. הציונים נעים בין 1־7, וניתן דירוג כללי לכל מדינה.

תיירת סינית בים המלח (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תיירת סינית בים המלח(צילום: shutterstock)

ישראל דורגה השנה 57 במדד התחרותיות הכללית, עם ציון 4. ב-2017 הנתונים היו מקום 61 וציון 3.8, וב-2015, מקום 72 וציון 3.7.

 

בחלק מהמדדים ישראל צנחה ובאחרים היה שיפור מרשים. סעיף התחרותיות במחירים, בו דורגנו מקום לפני הסוף (לעומת 133 בדו"ח הקודם), מתייחס לעלות של הטיסה לישראל, מסי הנמל, השהות במלונות והדלק. בתחום הפתיחות הבינלאומיות - הקלות של קבלת ויזה וכניסה לארץ - היא דורגה 108 (בציון 2.5), לעומת מקום 99 בדו"ח 2017.

 

בתחום משאבי אנוש ושוק עבודה נשמר הדירוג, מקום 21; בבריאות והיגיינה, ירידה ממקום 39 ל־46; בתחום של ביטחון ובטיחות, אחד המדדים החשובים לדירוג הענף כולו, היא דווקא זינקה מהמקום ה-103 למקום 66. הסעיף משקלל שכיחות של פשע ואלימות, כמו גם טרור, ועד כמה ניתן לסמוך על המשטרה.

תל אביב אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
חוף הים בתל אביב(צילום: Shutterstock)
  

בתחום הסביבה העסקית, עלתה ישראל ממקום 32 ל-27; בתשתיות שירותי תיירות היא נשארה במקום 26; ובתשתיות תעבורה אווירית ירדנו למקום 59 מ-47. תחום תשתיות תחבורה קרקעית השתפר מ-36 ל-33.

 

התחום של משאבי תרבות ירד מ-57 ל-64; ובתחום משאבי טבע דורגנו 111, הרעה לעומת 93 בדו"ח הקודם.

 

במבוא לדו"ח ציינו המחברים את השיפור שנרשם בנושאים של הובלה אווירית והקיבולת (מספר המושבים) של חברות התעופה, בפתיחות הבינלאומית ובקישוריות הדיגיטלית - לאור גידול במספר המשתמשים באינטרנט, דבר שמאפשר לכלכלות למנף את השירות הדיגיטלי בתחום התיירות והנסיעות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תיירת סינית בים המלח
צילום: shutterstock
מומלצים