הייטקיסטים, רוצים אתגר? השב"כ מחפש אתכם
בשנים האחרונות הפכו איומי הסייבר למרכזיים מאוד, ולכן מגייס השב"כ כוח אדם טכנולוגי ואיכותי. אך בשוק בו הביקוש לעובדים עולה על ההיצע, האתגר השיווקי של הארגון החשאי טמון בתחרות על גיוס ההייטקיסטים ובמהפך התדמיתי שעבר בשנים האחרונות
בשיתוף Superbrands
השב"כ (שירות הביטחון הכללי) פועל מיום הקמתו למען שלומם וביטחונם של אזרחי ישראל, תחת סיסמתו "מגן ולא יראה". אנשי הארגון פועלים מול איומי טרור, סייבר, ריגול, חתרנות וחשיפת סודות המדינה, תוך שיתוף פעולה עם זרועות הביטחון וקהילת המודיעין.
הארגון הוקם בימיה הראשונים של המדינה, ונקרא אז "שירות הביטחון". ב-1949 נרשם רשמית כ"שירות הביטחון הכללי". ב-1950 עבר שירות הביטחון הכללי ממסגרת צבאית למסגרת אזרחית והפך כפוף למשרד הביטחון.
לאורך השנים היה מעורב הארגון בפעולות רבות, רובן נותרו חסויות. במהלך השנים 1956-1967 פעל הארגון לסיכול ריגול ממדינות מזרח אירופה ואף סייע במבצע "קדש". ב-1972, בעקבות פריצת טרוריסטים לשגרירות ישראל בתאילנד, החל השב"כ בהקמת מערך לאבטחת נציגויות ישראליות ברחבי העולם. עם פרוץ האינתיפאדה הראשונה ב-1987 התמודד השב"כ עם אתגרים חדשים, ובינואר 1988 מוטלת עליו האחריות להערכת המודיעין בשטחים. לצורך זה הוקמה באגף לענייני ערבים בשב"כ מחלקת מחקר מיוחדת.
לאחר הסכם אוסלו, בעקבות גל פיגועי התאבדות ברחבי הארץ בהם נהרגו עשרות אזרחים, פיתח השב"כ כלים ושיטות להתמודדות עם תשתיות הטרור המתגברות. כלים ושיטות אלו, שימשו את השב"כ בהתמודדות מול גל הטרור הרצחני. בשנים שלאחר מכן הוביל השב"כ מאות מבצעים שמטרתם השבת הביטחון לאזרחי ישראל. בשנים האחרונות הוביל השב"כ פרויקטים גדולים ומשמעותיים, בהם פעילות ענפה בתחום סיכול איומי סייבר.
האתגרים השיווקיים
האתגר המרכזי עמו מתמודד הארגון הוא שמירה על ביטחונם של אזרחי המדינה והבטחת השקט, ברוח ערכי הדמוקרטיה. לאורך השנים השתנו האתגרים עמם מתמודד הארגון, וכיום צוברים תאוצה איומי הסייבר. איומים אלו מחייבים גיוס כוח אדם מתאים לצורך השתלבות באגפים הטכנולוגיים בארגון, המפתחים מערכות מידע ומייצרים אמצעים טכנולוגיים מתוחכמים שמסייעים ליחידות השונות בשב"כ באיסוף מודיעין ובסיכול טרור. בשוק בו הביקוש לעובדים עולה על ההיצע, מתחרה השב"כ על כוח אדם איכותי מול חברות מהסקטור הפרטי והציבורי.
הפתרונות היצירתיים
לאורך השנים השב"כ ביסס עצמו כארגון מודיעין מסכל מוביל בתחומו, וכיום ממוצב כארגון אשר ארגוני מודיעין באים ללמוד ממנו מכל רחבי העולם. מעל לסיפוק האישי והאתגר המקצועי, הארגון מציע לאנשיו עבודה עם משמעות.
בשנים האחרונות פעל הארגון להבלטת העיסוק הטכנולוגי והחדשנות ואף עבר מהפכה בצורות העסקה מגוונות וכיום מתחרה עם השכר והתנאים בהייטק.
שת"פ עם התעשייה: בשנתיים האחרונות השקיע השב"כ בקידום ממשקים שונים עם התעשייה במטרה לבסס את מעמדו כגוף טכנולוגי מוביל ולהגביר את חשיפתו לכוח אדם איכותי וגם ליוזמות טכנולוגיות מבטיחות. אחד משיתופי הפעולה הבולטים הוא תוכנית האצה ליזמים בשיתוף TAU Ventures, זרוע ההשקעות של אוניברסיטת תל אביב. התוכנית מיועדת ליזמים בתחילת דרכם, בעלי הוכחת היתכנות טכנולוגית ושאינם מכוונים בהכרח לשוק הביטחוני. המיזמים שנבחרו לאחרונה להשתתף בתוכנית זכו למענק של 50 אלף דולר מהארגון, ללא אקוויטי וללא מגבלות, ביחד עם ליווי צמוד של מומחי תוכן ומומחי טכנולוגיה של שירות הביטחון הכללי.
בנוסף, בכנס סייברטק 2018 במתחם השב"כ הוצע למבקרים להתמודד עם חוויית VR מתקדמת המדמה פעילות של הארגון לסיכול טרור, ואף פעילות זו זכתה לחשיפה רבה.
הגברת החשיפה לציבור הרחב ולקהלי היעד: בשנים האחרונות הוביל השב"כ פרויקטים גדולים ומשמעותיים, בהם קמפיינים מוצלחים שסיפקו חשיפה לתחומי פעילות חדשים והיבטים שטרם נחשפו. בין הפרסומים השונים, באמצעות יחידת הדוברות של הארגון, מופץ לתקשורת מידע שוטף אודות סיכולים משמעותיים ומבצעים שהובלו על ידי שב"כ. פעילות זו מחברת את הציבור הרחב לעשייתו של הארגון.
בנוסף, קידם השב"כ דרכים יצירתיות לגיוס עובדים שזכו לחשיפה תקשורתית עצומה. כחלק מקמפיין גיוס לאיתור מוחות מבריקים תחת הכותרת: "מסכלים את האיום הבא. מגנים על ישראל", עלה לאוויר אתר אינטרנט בממשק מתקדם הכולל את מה שניתן לחשוף על הארגון. הקמפיין כלל חידות ואתגרים טכנולוגיים מתקדמים וסרט תדמית, שזכה למאות אלפי צפיות.
דברים שלא ידעת על השב"כ
30% מעובדי השב"כ הם מתחום הטכנולוגיה.
בשנת 2018 לבדה סיכל הארגון מעל ל-600 פיגועים, בינהם פיגועי התאבדות, חטיפה וירי.
את חידת הסייבר של שב"כ שהתפרסמה בדצמבר 2018 ניסו לפתור כ-100 אלף איש מ-145 מדינות חלק מהפותרים נכונה התקבלו לעבודה בארגון.
בשנת 2019 זכה השב"כ בפרס ביטחון ישראל על פיתוח מערכת טכנולוגית מתקדמת לסיכול טרור.
בשב"כ משולבים עובדים בעלי צרכים מיוחדים, עובדים על הספקטרום האוטיסטי ולוחמי צה"ל שנפצעו במהלך שירותם הצבאי.