לוחמי האש תובעים את המדינה: "חייבת לנו 21 מיליון שקל"
הכבאים הגישו עשרות תביעות נגד המשרד לביטחון פנים והרשות לכבאות בטענה כי הם אינם מקבלים את הסכומים להם הם זכאים - בין היתר עבור עבודה בשבת, ימי כוננות ותשלום ושעות נוספות. נטען כי, המדינה החסירה מכל לוחם אש בממוצע כ-60 אלף שקל בשנה
57 תביעות נפרדות של לוחמי אש הוגשו נגד המדינה בטענה שאינה משלמת להם את הסכומים להם הם זכאים. הסכום הכולל של התביעות מוערך ב-21 מיליון שקל, בשלב זה. כך נודע ל-ynet ו"ממון".
ההסתדות לארדן: נחדש סכסוך העבודה בשירותי הכבאות
קרב כל בכל בצמרת האוצר; "עדיף שתתרכז בגירעון התופח"
בכירי נת"ע מתפטרים: דגל אדום בקו האדום
התביעות הוגשו לבית הדין לעבודה בירושלים באמצעות עוה"ד רחל בן רחמים סובול ויובל ישי ממשרד וולפסון וינשטיין ושות' נגד המשרד לביטחון פנים והרשות לכבאות והצלה. מדובר בלוחמי אש שהתקבלו לעבודה ברשות לכבאות והצלה בשנת 2011 ואילך.
לפי הנטען, המדינה החסירה מכל לוחם אש בממוצע כ-60 אלף שקל בשנה. עיקר הטענות הן לאי תשלום מלא עבור עבודה בשבת, אי תשלום ראוי עבור ימי כוננות ותשלום בחסר עבור שעות נוספות.
עוד נטען כי למרות שלפי ההסכמים החלים עליהם, לטענתם, הם זכאים לתשלום בגין כלכלה או לחלופין לאוכל בשעות הלילה, הם לא מקבלים דבר ונאלצים לרכוש על חשבונם את האוכל למשך המשמרת. לטענתם, כבאי שמסיים את משמרתו בת ה-24 שעות נדרש על ידי הרשות באמצעות מנהליו להיות בכוננות בביתו למקרי חירום במשך 48 השעות שבין משמרת למשמרת.
"הכבאי נדרש להישאר בתחום המחוז שבו הוא עובד, נדרש לדווח ולקבל אישור על עזיבת המחוז ולהיות זמין בטלפון האישי כל העת, למעשה הוא אינו חופשי לעשות כרצונו", נטען. "זאת ועוד, במקרה של קריאת חירום נדרש הכבאי להגיע לתחנת הכיבוי בתוך שעה אחת. יוצא אפוא שבכל חודש עבודה, הכבאי נמצא ב-10-9 ימי עבודה ועוד 21-20 ימי כוננות".
בגין ימי כוננויות אלו, נטען, אין מרבית התובעים מקבלים תשלום כלל. בתביעות מצוין כי בעבר נטען כי בתוך "תוספת כבאות" המשולמת לכבאים במסגרת שכרם, קיים פיצוי עבור ימי כוננויות אלו. "דבר זה אינו סביר ואינו ניתן להסבר בכל חישוב אריתמטי שהוא", נכתב בתביעות.
טרם הוגשה תגובת המדינה לבית המשפט. רשות כבאות והצלה בתגובה: "ככל שהתביעה תידון בבית משפט, נעביר את עמדתנו המקצועית לגורמים המוסמכים ולבית המשפט".