חשפנית שעבדה בפוסיקט: "מצחיק שהפך לבית כנסת"
"קלי", שעבדה במועדון החשפנות במשך 4 שנים, סיפרה על הרגע בו שמעה על הייעוד החדש: "הייתי בים עם חברות והתחלתי לצחוק". היא טענה שהיא לא רואה עצמה כמוחלשת: "איפה אתם חושבים שנעשה כל כך הרבה כסף?"
בשבוע שעבר נודע כי במבנה בו שכן מועדון החשפנות ה"פוסיקט" החל לפעול ארגון "בית תפילה ישראלי" המקיים אירועי קבלת שבת חילוניים. באולפן ynet התארחה הבוקר (יום ב') "קלי", חשפנית שעבדה במועדון במשך ארבע שנים עד שנסגר לפני חודשיים, וסיפרה עד כמה שעשע אותה הייעוד החדש, ומה היא חושבת על סגירתו של המועדון לאחר מאבק ארוך נגדו מטעם הרשויות.
"הייתי בים עם חברות והתחלתי לצחוק, זה הדבר הראשון שעשיתי", סיפרה על הרגע שגילתה על מקום התפילה החדש.
-מה קרה מאז שהפוסיקט לא קיים, יש המשך פעילות?
"יש בנות שעברו למועדונים אחרים, אני אישית כרגע לא עובדת, מקוות שיהיה פוסיקט 2".
היא הביעה כעס על סגירת המועדון: "ידענו שהפוסיקט ייסגר פשוט לא ידענו שזה יגיע כל כך מהר. זה מאוד מעצבן. אני יכולה לדבר בשם כל הבנות, שיש שם בנות עם משפחה וילדים שככה הן מפרנסות את המשפחה שלהן".
-הדעה הרווחת היא שאתן נשים מוחלשות וצריך להגן עליכן.
"זה לא נכון. אנחנו עובדות תחת אבטחה ומצלמות, אנשים שומרים עלינו. ברגע שסגרו לנו את המועדון ואנחנו רגילות להרוויח מלא כסף, איפה אתם חושבים שנעשה את הכסף הזה? גם לא הציעו לנו שום אלטרנטיבה אחרת".
-אבל לא כולן כמוך.
"אני לא דיברתי על כולן, נכון שיש בנות שנאבקות כל יום אבל העבודה הזו היא מסגרת. באופן אישי אני לא רואה בזה שום דבר רע".
לפני כחודשיים נסגר כאמור סופית המועדון שנודע לשמצה, לאחר שנים של מאבקים משפטיים של המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות נגד עיריית תל אביב ונגד המשטרה. באחת מפשיטות המשטרה על המועדון נמצאו חדרים פרטיים שנועדו לאפשר ללקוחות להגיע לפורקן מיני תמורת 400 שקלים, מתוכם התבקשה להעביר האישה כ-100 שקלים לבעלי המועדון. כמו כן, נמצא כי חלק מהנשים שנוצלו במקום היו זרות, ונמצאו בו גם סמים מסוגים שונים.
בחקירה משטרתית נוספת נמצא כי במקום המשיכו להתבצע עבירות חמורות בחללים פנימיים מאולתרים ומוסווים. בהתאם, הכריעו במשטרה כי המועדון לא יכול להמשיך לפעול, אך לא נעשו צעדים אופרטיביים למען סגירתו.
ועם זאת, למרות שלילת רישיון העסק של המועדון במרץ 2017, בצעד אבסורדי, החלה עיריית תל אביב בהליך לחידוש הרישיון. משנודע הדבר, פנה המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות לעירייה ולמשטרה בדרישה חד משמעית לסגור את המועדון לאלתר, ובדרישה לא להנפיק רישיון למועדון שבו בוצעו וממשיכות להתבצע עבירות של סרסרות והחזקת בית בושת.
יקיר שגב, מיוזמי הפרויקט לשינוי מתחם הפוסיקט, התייחס לפעילות "בית תפילה ישראלי" במתחם ולמה שצפוי להתרחש במועדון בזמן הקרוב: "לאחר שנים של דיונים ומאבק, אילצה חברת jtlv את בעלי מועדון הפוסיקט לפנות את המתחם, ובמקום צפויה להתקיים כבר בקרוב פעילות חברתית תרבותית במגוון תחומים, זאת על פי מודל דומה שיישמה החברה גם בבית אליאנס בירושלים. בנוסף, יציעו היזמים סיוע במימון הכשרה מקצועית לעובדות המקום שנפגעו מהפינוי.
"הפרסומים בנוגע לבית תפילה ישראלי היו שגויים לצערנו. התקיים ערב משותף אחד, וייתכן שיהיו עוד כאלו בהמשך, אבל אין שום כוונה להפוך את הבניין לבית תפילה מכל סוג. שורה ארוכה של ארגונים צפויים לקחת חלק בפעילות במקום - טרייב סטודיו (לימודי מחשבים לנשים בסיכון), ארגון ישראליז העובד עם חיילים משוחררים שעוסקים בהסברה ישראלית במסגרת הטיול אחרי צבא, הכשרות לאוכלוסיות בסיכון וכן פעילויות תרבות ואומנות שונות".
בכוונתנו לגייס כספים לצורך הכשרת המקום ולהשיקו במתכונת המחודשת