שתף קטע נבחר

 

שני מתכונים ליום חורפי

רוצים להתפנק עם אוכל חורפי ומשביע? קבלו שני מתכונים - אחד לקדירת אסאדו עם יין והשני מתכון טבעוני לבצל ממולא בפריקה

אנחנו הכי אוהבים להגיש מנות שנראות מושקעות מאוד אבל בפועל פשוטות מאוד להכנה, עם חומרי גלם זמינים ופשוטים שאפשר למצוא בכל סופרמרקט.

 

מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך:

 

המתכון הראשון הוא קדירת אסאדו עשירה, בבישול ארוך של כמעט שלוש שעות. אתם יכולים רק לדמיין מה קורה לשפונדרה בתוך הסיר אחרי כל כך הרבה זמן על האש.

 

המתכון השני טבעוני, ויכול להיות תוספת מושקעת למנה עיקרית או מנה בפני עצמה - בצל ממולא בחיטה, מבושל בהרבה דברים טובים כמו תפוחי עץ וקינמון.

קדירת אסדו (צילום: בועז לביא)
קדירת אסדו(צילום: בועז לביא)

קדירת אסאדו

מצרכים:

500 גר' אסאדו (שפונדרה), חתוך לקוביות גסות

1/2 כוס יין רימונים

כף וחצי דבש

500 מ"ל ציר בקר או מים

1/4 צרור טימין

3 בצלים חתוכים לרבעים

3 גזרים חתוכים לשליש

1 גבעול סלרי

מעט שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מפלפלים וממליחים את נתחי האסאדו. במקביל מחממים סיר עם מעט שמן זית.
  2. מוסיפים הנתחים לסיר, ו"סוגרים" אותם מספר דקות משני הצדדים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד למנוחה.
  3. מוסיפים את הבצל הגזר והסלרי ומטגנים כדקה וחצי.
  4. מחזירים את הנתחים בחזרה לסיר, מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים בטיגון כדקה.
  5. מוסיפים את יין הרימונים ומצמצמים עד שנשארים רק שליש מהנוזלים. מוסיפים את ציר הבקר או המים ומחכים לרתיחה.
  6. מקפים את הקצף שנוצר מלמעלה ומנמיכים ללהבה נמוכה, מוסיפים את הטימין וממשיכים בבישול כשעתיים וחצי. חשוב לקפות מדי פעם את הקצף שנוצר מעל פני הנוזל.
  7. בתום הבישול מפרקים את בשר הנתח מהעצם, והתבשיל מוכן להגשה.

 

בצל ממולא בפריקי ורימון

המצרכים:

4 בצלים גדולים

250 גר' פריקה (חיטה מעושנת) או חיטה רגילה

חופן כוסברה ונענע, קצוצות דק

גרגרי רימונים מ-2-3 רימונים

מלח פלפל

מצרכים להכנת צ׳אטני -

5 תפוחי עץ זהובים חתוכים לקוביות קטנות

1 כוס יין רימונים

1/2 כוס סוכר

1 מקל קינמון

1 כף שטוחה קארי

בצל ממולא (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)
 

אופן ההכנה:
  1. מחממים סיר מלא במים עד לרתיחה. חורצים את הבצלים לאורכם (חריץ קטן) וברגע שהמים רותחים מכניסים את הבצל לסיר ומבשלים 25 דקות, עד להתרככות קלה. מוציאים ומצננים.
  2. מבשלים את הפריקה - מחממים סיר, מכניסים את הפריקה, מוסיפים מים עד לכיסוי הפריקה, מבשלים כ-15 דקות מרגע הרתיחה. הפריקה מוכנה כשהיא מעט אל דנטה. מסננים ומצננים. לאחר הצינון מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם,
  3. מוסיפים את הנענע, הכוסברה וגרגרי הרימון, ומערבבים.
  4. מפרקים בעדינות את שכבות הבצל וממלאים אותם בפריקה.
  5. מכינים את הצ'אטני - מכניסים את כל המרכיבים לסיר ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית עד לקבלת רוטב מעט דליל.
  6. מרכיבים בסיר - מסדרים את הבצלים בתבנית, ויוצקים את רוטב הצ'אטני עד לחצי גובה הבצלים.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
  8. מוציאים ומגישים על צלחת.

 

איתי תמיר ומוסא פתאלי הם השפים של "הגושרים מלון בטבע"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז לביא
שני מתכונים ליום חורף: קדירת אסדו ובצל ממולא
צילום: בועז לביא
מומלצים