האור כבה: מונה כונס לחברת התאורה גיל טייכמן
לחברה, מהגדולות בארץ בתחומה, חובות של כ-20 מיליון שקל לגורמים שונים, מתוכם כ-1.8 מיליון שקל לבנק דיסקונט וכ-3 מיליון שקל לבנק הפועלים; בבקשה צויין כי ביטול הזמנה במהלך מבצע צוק איתן גרם בין היתר להרעה במצבה - "זהו בהחלט יום עצוב לאיש שבמרבית שנותיו האיר לאנשים את העולם"
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בקשה למינוי כונס נכסים לחברת הממד החמישי
כונס נכסים לדירת יוקרה של היהלומן אורי שוורץ בגלל חוב
המשבר מגיע לאונליין: בקשה לכינוס נכסים לאתר באליגם
הבנקים טוענים כי החברה ציינה כי היא חבה כ- 20 מיליון שקל לגורמים שונים, מתוכם 6 מיליון שקל לגורמים בנקאיים ובהם הבנקים המבקשים. יש להדגיש כי הבקשה למינוי כונסי נכסים הוגשה בהסכמת החברה של גיל טייכמן.
השופט חגי ברנר מינה לתפקיד כונסי הנכסים את עוה"ד מור נרדיה ממשרד לוי טילר, נרדיה, הר צבי, ברא"ז ושות' ועו"ד אסף שמרת ממשרד א. שמרת ושות והסמיך אותם לתפוס את רכוש החברה.
מדובר בחברה פרטית אשר נוסדה בספטמבר 1994 ועוסקת בתחום הייזום, עיצוב וביצוע של מערכות תאורה, תשתיות חשמל, מיזמים ופרויקטים טכנולוגים גדולים. אחד הפרויקטים הגדולים שעשתה היה הקמת מערכת התאורה באירווזיון 2019 שהתקיים במתחם האקספו בתל אביב. במהלך ההכנות נהרג אחד מעובדיה כתוצאה מקריסת עגלת תאורה. החברה התקינה מערכות תאורה גם לאירועים לאומיים כמו אירוע הדלקת המשואות.
החברה נותנת שירותים מעבודות פרטיות קטנות ועד לפרויקטים לאומיים ייחודיים. החברה העסיקה עד לאחרונה כ-30 עובדים נוסף על קבלני משנה.
בבקשה נטען כי החברה חייבת לבנק דיסקונט כ-1.8 מיליון שקל ולבנק הפועלים כ-3 מיליון שקל. במסגרת הבקשה נטען כי במהלך שנות פעילותה העמידו הבנקים לחברה אשראי והלוואות, באופן שנצברו בחשבונות החברה יתרות חובה בסכומים ניכרים.
"החברה חוותה משברים"
בבקשה לבית המשפט נאמר כי "בהתאם לנתונים שמסרה החברה לבנקים, בשנים האחרונות הושקעו על ידי החברה כספים בהיקף ניכר של מיליוני שקלים ברכישת ציוד. השקעות אלו מומנו במידה רבה על חשבון ההון החוזר של החברה וכן באמצעות הלוואות שנטלה. בנוסף לפגיעה בהון החוזר של החברה, משברים שחוותה החברה במהלך השנים האחרונות הכבידו על תזרים החברה ועל מצבה הכספי.
"בין היתר, אירועי צוק איתן בשנת 2014 גרמו לביטול מיזם שהוזמן מאת החברה בפארק הספארי ברמת גן, בגינו הפסידה החברה מיליוני שקל. כמו כן ועל פי נתונים שנמסרו על ידי החברה, במהלך שנת 2018 אירעו מספר אירועים שהחריפו את מצוקתה התזרימית של החברה וגרמו להרעה נוספת במצבה.
"בכלל כך, עסקה משותפת שביצעה החברה עם מתחרה הניבה לחברה הפסד מוערך של כמיליון שקל, אחד מלקוחות החברה נקלע לחדלות פירעון וגרם בעקבות כך לאבדן הכנסה בסך של 500 אלף שקל וכן נוסף על אלה, חלה צניחה במחזורי החברה מ-25 מיליון שקל בשנת 2017 ל-18 מיליון שקל בשנת 2018 ול-15 מיליון שקל בשנת 2019 (בחישוב שנתית). אירועים אלו גרמו לגידול חד בגירעון בהון החוזר של החברה, אשר לפי נתונים שמסרה החברה, האמיר לסך של 7 מיליון שקל בשנת 2018 וגרר את החברה למשבר מזומנים, עד כדי אי עמידה בתשלומים שוטפים לספקים ולבנקים המבקשים", נאמר בבקשה לבית המשפט.
עו"ד חיות גרינברג, שמייצגת את החברה מסרה בתגובה: "מדובר בחברה הגדולה והמובילה בארץ בתחום התאורה, בעלת רזומה מפואר של האירועים הגדולים ביותר שנערכו כאן. לצערנו הרב, בשנים האחרונות נקלעה החברה למספר משברים פיננסיים אשר הביאו למצוקה תזרימית שהלכה והחמירה עד אשר הגיעה למצבה הנוכחי שבו היא נאבקת על המשך קיומה.
"בראש החברה עומד גיל טייכמן, אמן תאורה, מן המוכרים וטובים ביותר בתחום כבר קרוב ל-40 שנה. לאורך השנים האחרונות, השקיע גיל לילות כימים בניסיון להבריא את החברה ולהמשיך ליצור ולתת מענה לכל הגופים הגדולים שעבדו עימה מזה שנים רבות. אנו נאלצים לבשר כי מאמצים אלה לא צלחו, המשבר הפיננסי אליו נקלעה החברה הינו עמוק והגיע לנקודת האל חזור. זהו בהחלט יום עצוב לאיש שבמרבית שנותיו האיר לאנשים את העולם".