שתף קטע נבחר

 

צרפת, גרמניה, איטליה, ספרד ובריטניה נגד כוונת נתניהו לסיפוח הבקעה

חמש המדינות פרסמו הודעה משותפת בעקבות הבטחת הבחירות של נתניהו: "אם הדבר יתבצע - זאת תהיה הפרה רצינית של החוק הבינלאומי". על המתיחות הביטחונית: "תומכים בזכותה של ישראל להתגונן"

 

 

נתניהו מצהיר: אם אבחר אספח את הבקעה    (צילום: אבי חי)

נתניהו מצהיר: אם אבחר אספח את הבקעה    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

צרפת, גרמניה, איטליה, ספרד ובריטניה, פרסמו אמש (יום ה') הודעה משותפת שבה הביעו דאגה בעקבות הצהרתו של נתניהו על הכוונה לספח את בקעת הירדן אם ייבחר.

 

בנימין נתניהו מסיבת עיתונאים (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בהודעה שפורסמה נכתב כי "אם הדבר יתבצע, זאת תהיה הפרה רצינית של החוק הבינלאומי. חמש המדינות קוראות לכל הצדדים להימנע מצעדים שמנוגדים לחוק הבינלאומי ומסכנים את פתרון שתי המדינות על בסיס גבולות 1967. הצעדים הללו רק יקשו על המאמצים להשגת שלום צודק ובר קיימא".

 

המדינות הדגישו כי הן "תומכות בזכותה של ישראל לשמור על ביטחונה, ומגנות את התקיפות האחרונות נגד ישראל".

 

מוקדם יותר פרסם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט את עמדתו על כוונותיו של נתניהו. מנדלבליט, שיגיע לישיבת הממשלה ביום ראשון שתעסוק בהסדרת אחת ההתנחלויות, כתב כי "זוהי סמכותה של הממשלה, במסגרת מדיניותה לחיזוק ההתיישבות ביהודה והשומרון, להחליט על הקמת יישובים חדשים, והכול כמובן בגבולות הדין. ככלל, החלטות מעין אלו מערבות שיקולים מדיניים כבדי משקל, אותם הממשלה נדרשת לשקול ולהכריע בהם. ואולם, מהבחינה המשפטית – אין מניעה עקרונית לקידום מדיניות כאמור. הדבר נעשה כעניין שבשגרה, במגוון רחב של הקשרים, בשיתוף עם הייעוץ המשפטי לממשלה".

 

ואולם, היועמ"ש הדגיש כי "לנוכח אופיה של ההחלטה ומהותה, קבלתה בעיתוי הנוכחי – יומיים בלבד לפני מועד הבחירות – מבלי שהוצגה ונדונה לעומק עבודת מטה שקדמה לה ומבלי שהוצגה כל תשתית המבססת דחיפות או חיוניות בקבלתה בעיתוי הנוכחי דווקא, מתעורר חשש כי ההצעה מונעת או למצער תיראה כמונעת משיקולים של התמודדות בבחירות הקרובות".

 

היועץ המשפטי לממשלה הוסיף שפנה ליועץ לביטחון לאומי כדי לקבל חוות דעת בנוגע לדחיפות בביצוע המהלך, בדגש על אפשרות לקבל את ההחלטה לאחר שתוקם ממשלה חדשה, אך היועץ לביטחון לאומי אמר כי אין לו חוות דעת כזו.

 

"היעדרה של כל תשתית לכורח או לדחיפות בקידום ההצעה דווקא בעיתוי הנוכחי, יומיים בלבד לפני הבחירות לכנסת, מכריעה את הכף, שכן לא ניתן לקבוע כי קיים צורך חיוני בקידום ההצעה בעת הזו", כתב היועמ"ש.


פורסם לראשונה 12/09/2019 23:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים