השחקנית פליסיטי הופמן הולכת לכלא: "חשה בושה עמוקה על מה שעשיתי"
כוכבת "עקרות בית נואשות" תרצה שבועיים במאסר ותבצע 250 שעות של תרומה לקהילה, לאחר ששילמה שוחד של 15 אלף דולר על מנת להעלות את ציוני הפסיכומטרי של בתה. היא הודתה והתנצלה: "אין תירוצים או הצדקות למעשיי"
בית המשפט בבוסטון קבע אמש (ו') כי השחקנית פליסיטי הופמן, כוכבת הסדרה "עקרות בית נואשות", תרצה 14 ימים בבית הסוהר על חלקה בפרשיית הונאה שמסעירה בשנה האחרונה את עולם הבידור האמריקני. זאת לאחר שהופמן שילמה שוחד של 15 אלף דולר על מנת להעלות את ציוני ה-SAT (המקבילה האמריקנית לפסיכומטרי) של בתה.
לצד השבועיים מאחורי הסורגיים, שתתחיל לרצות ככל הנראה באוקטובר, בית המשפט הפדרלי גזר על הכוכבת גם שנה על תנאי. על פי גזר הדין, היא תיאלץ לתרום לקהילה 250 שעות של עבודות שירות ולשלם קנס של 30 אלף דולר.
המשפט כלל רגע אמוציונלי במיוחד כאשר הופמן, שהגיעה למשפט בליווי בעלה השחקן וויליאם ה. מייסי, בנותיה ומכרים נוספים, הקריאה את התנצלותה בפני השופט: "אני חשה בושה עמוקה על מה שעשיתי. בסופו של יום הייתי צריכה לבחור, והייתי יכולה לסרב", אמרה. במקביל הפיצה הודעה לתקשורת בה מסרה: "אין תירוצים או הצדקות לפעולות שלי. נקודה. אני רוצה להתנצל במיוחד בפני סטודנטים שעובדים קשה בכל יום כדי להתקבל לקולג', ובפני ההורים שלהם שעושים הקרבות ענקיות כדי לתמוך בהם".
הופמן היא הנענשת הראשונה בפרשה שבה מעורבים למעלה מ-30 הורים, ובמהלך המשפט הודתה באישומים נגדה. עורכי דינה ביקשו כי העונש לא יכלול מאסר בכלל, בעוד התביעה ביקשה עונש מאסר של שנה בפועל. אמש ציטטו אנשי התביעה קטע ממכתב ששיגרה לאחרונה לשופט, ובו הסבירה כי בסך הכל רצתה "לתת לבתה סיכוי הוגן", וכי כעת היא רואה את האירוניה בכך. אנשי התביעה עקצו בתגובה: "ברוכים הבאים להורות", והוסיפו: "לרוב ההורים יש את אמות המוסר והיושר לא לחצות את הגבול". השופטת אינדירה טלוואני קבעה כי הופמן ידעה לכל אורך הדרך שהיא לוקחת חלק בהונאה וכי "הניסיון להיות אימא טובה לא מהווה תירוץ". עם זאת הוסיפה בנימה מנחמת: "את מסוגלת לבנות מחדש את החיים אחרי זה. שילמת את חובותייך".
הפרשה שבמסגרתה הורשה הופמן נחשפה על ידי ה-FBI בחודש מרץ השנה. מדובר בפרשת הונאה בהיקף עשרות מיליוני דולרים, שבמרכזה ניצבים הורים עשירים ששילמו שוחד כדי שילדיהם יתקבלו לאוניברסיטאות יוקרתיות. בין עשרות המעורבים בפרשה נכללת גם לורי לוקלין, שהשתתפה ב"צער גידול בנות". הנאשמים בפרשה שילמו סכומים גדולים כדי לאפשר לילדיהם להתקבל במרמה לאוניברסיטאות מובילות בארה"ב – בהן ייל, סטנפורד, ג'ורג'טאון והאוניברסיטה של דרום קליפורניה. בין הנאשמים יש גם מנהלים בכירים ובעלי הון.
לפי כתבי האישום ההורים העשירים העבירו מיליוני דולרים לוויליאם סינגר, שניהל קרן צדקה פיקטיבית. הוא הפעיל אנשים ש"יסדרו" את הציונים במבחני הפסיכומטרי, ויעבירו שוחד לעובדים באוניברסיטאות. מטרה מרכזית הייתה מאמנים בנבחרות הספורט באוניברסיטאות – כדי שהסטודנטים של ההורים העשירים, שאינם ספורטאים, יוכלו להתקבל עם מלגת ספורטאי לאוניברסיטה היוקרתית. לפי התובע אנדרו ללינג בסך הכול שילמו ההורים העשירים לסינגר 25 מיליון דולר. המאמנים שקיבלו את הסטודנטים לנבחרות באוניברסיטאות קיבלו בין 200 ל-400 דולר. "חלק מהם פשוט לא הגיעו מעולם (לאימונים), חלק ביימו פציעה וחלק שיחקו ואז פרשו", אמר על הסטודנטים שהתקבלו ללימודים עם מלגת ספורטאי. ללינג הדגיש שאף אחד מהסטודנטים לא הואשם בפרשה, ולמעשה רובם עדיין נמצאים באוניברסיטאות.