שתף קטע נבחר

 

ראש שבט באמזונס מועמד לנובל לשלום

ראוני בן ה-89, מנהיג שבט קיאפו מיערות הגשם בברזיל, הוא פעיל סביבתי בולט כבר שנים רבות. שמו הוגש לוועדת הנובל לנוכח השריפות באמזונס שזעזעו את העולם: "סמל למאבק למען הטבע, הקדיש את חייו לכדור הארץ"

קבוצת פעילי סביבה ואנתרופולוגים מברזיל מקדמת את מועמדותו של ראוני מטוקטירה, הצ'יף של שבט הקיאפו ברזיל, לפרס נובל לשלום 2020 על המאבק שלו להצלת יערות הגשם באמזונס.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

ראוני בן ה-89 הוא אחד הסמלים של יערות הגשם באמזונס, ומוכר גם בזכות המראה הייחודי שלו: צלחת גדולה על השפה, עגילים ארוכים באוזניים וכיסוי ראש עם נוצות של תוכי המקאו. בשנות השמונים הפך לפעיל סביבתי בולט, והזמר סטינג התלווה אליו בהופעותיו הפומביות.

 

ראוני בביקור בצרפת    (צילום: רויטרס)

ראוני בביקור בצרפת    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראוני מטוקטירה מנהיג שבט קיאפו ברזיל מועמד לפרס נובל לשלום (צילום: AFP)
ראוני מטוקטירה. הנשיא מקרון יביע תמיכה במועמדות?(צילום: AFP)

ראוני מטוקטירה מנהיג שבט קיאפו ברזיל מועמד לפרס נובל לשלום (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בגילו המופלג יצא השנה ראוני שוב לדרכים בניסיון לסייע ליערות הגשם, עם גל שריפות קשות שעוררו ברחבי העולם דאגה וזעם. הוא קרא לעולם לעזור והאשים במצב את המדיניות של הנשיא ז'איר בולסונרו, שרוצה לפתח את הכלכלה באמזונס ולשלב את הילידים בחברה הברזילאית.

 

"הוא רוצה לגמור את היער, ואיתנו. זה באמת נורא מה שהוא עושה", אמר לסוכנות הידיעות AFP והוסיף שנשיא ברזיל מחזק חקלאים, חוטבי עצים וכורים. "אנחנו חייבים להדיח אותו במהרה".

 

קרן דרסי ריברו, שנקראת על שמו של אחד האנתרופולוגים הראשונים בברזיל, הודיעה בשבוע שעבר שהיא הגישה את שמו של ראוני לוועדת הנובל בנורבגיה, שמחליטה מדי שנה מי מקבל את פרס נובל לשלום.

ראוני מטוקטירה מנהיג שבט קיאפו ברזיל מועמד לפרס נובל לשלום (צילום: MCT)
עם ראש ממשלת צרפת אדואר פיליפ(צילום: MCT)

ראוני מטוקטירה מנהיג שבט קיאפו ברזיל מועמד לפרס נובל לשלום (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

הקרן גם קראה לנשיא צרפת עמנואל מקרון להביע תמיכה במועמדות של ראוני. ראש שבט הקיאפו נפגש השנה פעמיים עם מקרון – שמתנגד למדיניות הסביתית של ברזיל ונקלע לעימות חריף עם בולסונרו בעקבות השריפות באמזונס.

 

טוני לוטאר, דוברת קרן דרסי ריברו, אמר בשבת שהוועדה הסכימה עקרונית למועמדות של ראוני, אך שהקרן צריכה להשלים את הליך המועמדות הרשמי. "הצ'יף ראוני הוא סמל חי למאבק להגנה על הטבע ועל הזכויות של הילידים באמזונס", אמר לוטאר לרויטרס. "ברחבי העולם מכבדים אותו על כך שהוא הקדיש את חייו להישרדות של כדור הארץ, שמאוים על ידי השינויים האקלימיים".

ברזיל שריפת שריפה אמזונס (צילום: AP)
השריפות ביערות הגשם בברזיל(צילום: AP)

ברזיל שריפת שריפה אמזונס (צילום: AP)
(צילום: AP)

אמזונס אמזונאס ברזיל אינפו גרפיקה שריפות ז'איר בולסונרו ()

ועדת הנובל בנורבגיה שומרת כבר 50 שנה בסוד את שמות המועמדים. עם זאת, מי שיכול להגיש הצעות למועמדים - חתני נובל, חברי פרלמנט, פרופסורים באוניברסיטאות, וחברים בקבוצות מחקר ומוסדות ליחסים בינלאומיים - יכולים לפרסם את המועמדים שהציעו.

 

הוועדה מקבלת מדי שנה מאות הצעות. ראוני, כאמור, הוא מועמד אפשרי לפרס בשנה הבאה. פעילה סביבתית שמועמדותה הוגשה לפרס ב-2019 היא גרטה טונברג בת ה-16, שהפליגה באוגוסט מבריטניה לניו יורק ביאכטה קטנה המופעלת באנרגיה סולארית, כדי לא לגרום לזיהום. בחודש דצמבר מודיעה ועדת הנובל על הזוכים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ראוני בן 89. מתנגד גדול לבולסונרו
צילום: AFP
מומלצים