שתף קטע נבחר
 

השפעת המתקפה בסעודיה על הכיס שלנו: מחיר הנפט מזנק - ועלול לייקר את הבנזין

המתקפה על שדות הנפט הובילה לסערה בשוק הסחורות - והנפט קפץ ב-15%. אם הורדת קצב הפקת הנפט תימשך, מחיר החבית יזנק - מה שישפיע כבר בתחילת אוקטובר על מחיר הבנזין שנמכר בתחנות הדלק

המתקפה על שדות הנפט של סעודיה עלולה לפגוש את הארנק של הישראלים כבר בסוף החודש. בהנחה שהורדת קצב הפקת הנפט תימשך, מחיר החבית עלול לזנק - מה שישפיע כבר בתחילת חודש אוקטובר על מחיר הבנזין שנמכר בתחנות הדלק. בחודשים האחרונים נרשמו כמה ירידות במחיר הבנזין, אולם דווקא כעת - בפתח תקופת החגים והטיולים - עלות נסיעה לצפון או לדרום עלולה להסתכם ביותר מהמתוכנן.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

זינוק חסר תקדים במחירי הנפט, טראמפ מאיים על איראן

4 תרחישים אופטימיים ו-5 פסימיים לכלכלה

למה לא תפרוץ מלחמה בין ישראל לאיראן

 

ומה לגבי שאר המגזרים? כל עוד ההקפאה של תפוקת הנפט תימשך, הפעם הבאה שנפגוש את הפגיעה בשדות הנפט תהיה בתחילת ינואר 2020, אז ייקבע תעריף החשמל לשנה הבאה. מאחר שסל הדלקים של חברת החשמל מחזיק כשני שלישים מעלות הייצור, כל עלייה במחיר הנפט תשתרשר לארנק של הצרכן.

גם המחיר של הבנזין יושפע. משאבת דלק (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גם המחיר של הבנזין יושפע. משאבת דלק(צילום: shutterstock)

השפעה חריפה במיוחד עלולה לייצר גל הדף שני גם על תעריף המים, אשר מושפע מתעריף החשמל בשל פעילותם היקרה של מתקני ההתפלה. במעגל הרחב יותר עלולה להירשם השפעה על תעריפי התחבורה הציבורית - שיסבלו מזינוקים אפשריים במחיר הסולר. מנגד, מי שיכולות ליהנות מעליות מחירי האנרגיה הן שותפויות וחברות הגז. אלו מצמידות את מחירי המאגרים לעלות חבית הנפט, וכבר אתמול מניית קבוצת דלק זינקה בכ-9.6% ומניית אנרג'יאן עלתה בכ-5.7%.

 

צפו: תיעוד לאחר תקיפת מתקן הנפט בסעודיה    (צילום: רויטרס )

צפו: תיעוד לאחר תקיפת מתקן הנפט בסעודיה    (צילום: רויטרס )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סוער בשוק הסחורות: הנפט קפץ ב-15%

שוק הנפט העולמי חווה טלטלה לאחר המתקפה על מתקני הנפט של סעודיה - שתגרור ירידה משמעותית בתפוקת הנפט העולמית בזמן הקרוב. מחיר הברנט נסק היום (ב') ב-14.4% ל-68.9 דולר לחבית, ה-WTI זינק ב-14.7% ל-62.9 דולר לחבית לרמה הגבוהה ביותר מאז סוף חודש מאי. בדקות הראשונות של פתיחת המסחר השבועי קפץ הברנט ב-19% - הזינוק הגבוה ביותר שנרשם בברנט במהלך המסחר מאז החלה שיטת המסחר הקיימת בחוזים בשנות ה-80 של המאה הקודמת. ה-WTI זינק בפתיחת המסחר ב-15%.

 

התנועה החדה ביותר אי פעם בנפט, בשיעור של מעל 100%, נרשמה בתקופת משבר הנפט של שנות ה-70 של המאה הקודמת (בשיטת מסחר שונה). ב-12 בפברואר 2016 קפץ הברנט ב-10.98% וה-WTI ב-12.32% (מנעילה לנעילה). לפני כן, ב-31 בדצמבר 2008, שיאו של המשבר הפיננסי, רשם הברנט קפיצה יומית של 13.55%, ה-WTI קפץ בתאריך זה ב-14.27% לאחר שב-22 בדצמבר 2008 נסק ב-17.83%. הקפיצה הגדולה ביותר ב-WTI לפני פברואר 2016 הייתה ב-19 בפברואר 2009, אז טיפס ב-14.04%.

 

בעקבות המתקפה על הסעודים, נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, דחה את ההתבטאויות המוקדמות שיצאו מהבית הלבן על נכונות למפגש עם מנהיג איראן. במקביל, ברויטרס מדווחים שארמקו מסרה לבתי הזיקוק בהודו, לקוחות של החברה, שלא צפוי מחסור באספקת הנפט.


פורסם לראשונה 16/09/2019 13:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים