בין מאה שערים לרמת אביב ג': זה היה שיעור ההצבעה בשכונות השונות
רגע לפני שאזרחי ישראל יוצאים שוב לקלפיות בדק אתר מדלן ישראל את שיעורי ההצבעה בשכונות שונות ברחבי הארץ. בירושלים היו שיעורי הצבעה גבוהים יותר בשכונות עם ריכוזים חרדיים, ובתל אביב שיעור ההצבעה בצפון העיר היה גבוה מבדרומה. הנתונים המלאים
אחד הגורמים המשמעותיים והחשובים בבחירות לכנסת ה-22 מחר (יום ג') יהיה שיעור ההצבעה, שיכול להשפיע במידה ניכרת על זהותו של מי שיעמוד בראש הממשלה הבאה. מניתוח ההצבעות בבחירות הקודמות, שנערכו לפני כחמישה חודשים, עולה שבשכונות שבהן ניצח הליכוד שיעורי ההצבעה היו נמוכים, בעוד שבשכונות שבהן ניצחה כחול לבן היו שיעורי הצבעה גבוהים.
כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet
מניתוח הנתונים, שערך אתר מדלן ישראל, עולה כי בשכונות בצפון תל אביב, שבהן זכתה כחול לבן ברוב גדול, שיעור ההצבעה היה גבוה מהממוצע הארצי שעמד בבחירות הקודמות על כ-68.5%.
ברמת אביב ג' עמד שיעור ההצבעה על 73%, ברמת אביב החדשה שיעור ההצבעה היה גבוה יותר ועמד על 74.1%. בשכונת צהלה הגיעו לקלפיות 71.9% מבעלי זכות ההצבעה, ובאזור הצפון הישן של תל אביב עמד שיעור ההצבעה על 68%.
דרומה משם, באזור מרכז תל אביב, שיעור ההצבעה היה נמוך בהרבה. באזור המכונה לב תל אביב עמד שיעור ההצבעה על 62.9%. קצת מערבה משם, באזור המכונה לב תל אביב-מערב, הצביעו 51.5% מבעלי זכות ההצבעה. לעומת זאת, שיעור הצבעה גבוה נרשם באזור שזכה לכינוי מרכז תל אביב - 71.9%.
בשכונות הדרומיות של העיר המצב היה פחות מעודד. בשכונת התקווה הצביעו רק 54.4% מבעלי זכות הבחירה, ובכפר שלם הגיעו 63.1% מהבוחרים לקלפי. ביד אליהו נרשם שיעור הצבעה דומה - 63.4%. אגב, שיעור ההצבעה בתל אביב היה נמוך מהממוצע הארצי ועמד על 63.04%.
ירושלים: השתתפות גדולה בריכוזים חרדיים
שיעור ההצבעה בשכונות עם ריכוזים חרדיים בעיר הבירה היה גבוה מהממוצע. בשכונת רמות היה שיעור ההצבעה 75.1%, וגם בבית וגן נרשם שיעור הצבעה גבוה מהממוצע - 70.5%. עם זאת, בשכונת מאה שערים נרשם שיעור השתתפות נמוך מאוד - 22.6%, זאת כנראה מכיוון שרבים מתושבי השכונה החרימו את הבחירות.
בשכונות הוותיקות שבהן יש רוב חילוני שיעור ההשתתפות היה נמוך מהממוצע הארצי. ברחביה עמד שיעור ההצבעה על 58.2%, בטלביה - 51.4%, בנחלאות - 61.6% ובגילה 60.6%.
שיעור הצבעה נמוך עוד יותר נרשם ברוב השכונות במזרח ירושלים. בוואדי ג'וז, למשל, הגיעו רק 13.2% מבעלי זכות ההצבעה לממש את זכותם הדמוקרטית, בסוואחרה הגיעו עוד פחות - 11.3%. רוב תושבי מזרח העיר אינם בעלי זכות הצבעה בבחירות לכנסת. עם זאת, ישנם ככל הנראה אזרחים ישראלים שגרים בשכונות, ומצביעים בקלפיות שהוקמו שם במיוחד עבורם.
כמו בתל אביב, גם בירושלים, שיעור ההצבעה היה נמוך מהממוצע הארצי ועמד על 63.89%.
חיפה: העיר הגדולה עם ההשתתפות הנמוכה
שיעור ההצבעה בחיפה בבחירות האחרונות היה הנמוך מבין שלוש הערים הגדולות בישראל, ועמד על 58.47%. בהתאמה, ברוב השכונות שיעור המשתתפים היה נמוך מהממוצע הארצי. בקריית אליעזר הצביעו 49.35% מבעלי זכות הבחירה. בהדר הכרמל שיעור ההצבעה עמד על 39.2%, וקצת למעלה משם בכרמל, בשכונת הדר עליון, הגיעו 47.9% להצביע.
ברמת הדר שיעור ההצבעה היה גבוה יותר ועמד על 61.3%, בשכונת אחוזה הגיעו 68% לקלפיות ובנווה שאנן 62.7%.
בשל החלטה היסטורית מקום המדינה, קריית חיים וקריית שמואל שייכות מוניציפלית לחיפה - אף שהן רחוקות גיאוגרפית מיתר שכונות העיר. בשכונה הדתית קריית שמואל היה שיעור ההצבעה גבוה מזה העירוני ועמד על 75%. גם בקריית חיים מזרח היה שיעור הצבעה גבוה - 69% - ואילו בקריית חיים מערב, אולי בהשפעת הבריזה מהים, הגיעו רק 55.1% לקלפיות.
קרב על שיעור ההצבעה: רמת גן מול בני ברק
עיר נוספת שבדקנו היא רמת גן. במרכז העיר עמד שיעור ההצבעה על כ-60%. עם זאת, כשמתרחקים ממרכז העיר שיעור ההצבעה עולה. ברמת עמידר הוא עמד על 69.2%, בנווה יהושע על 71.2%, ברמת חן 72.5% ובשיכון ותיקים הגיעו 75.2% מבעלי זכות ההצבעה לקלפיות. שיעור ההצבעה ברמת גן היה 67.12% - גבוה מבשלוש הערים הגדולות, אבל נמוך מהממוצע הארצי.
בבני ברק הסמוכה שיעור ההצבעה היה גבוה בהרבה: הוא אומנם לא עמד על 100%, כמו שמנהיגי הציבור החרדי רוצים, אלא על 77.25%. בשכונות שרוב תושביהן חרדים עמד שיעור ההצבעה על בין 72% ל-78%. כך למשל, בקריית ויז'ניץ עמד שיעור ההצבעה על 78.22% וברמת אהרון היה שיעור ההצבעה 71.9%. לעומת זאת, בשכונת פרדס כץ - שם מתגוררים גם חילונים - עמד שיעור ההצבעה על 69%.
נמשיך מזרחה לפתח תקווה. בכמה שכונות חדשות בעיר, שבהן הייתה תנופת בנייה בשנים האחרונות, נרשם שיעור הצבעה מרשים. באם המושבות הוותיקה הצביעו 80.7% מבעלי זכות ההצבעה, באם המושבות החדשה 83.5%, בנווה גן 79.2% ובכפר גנים ג' 82.5%.
בשכונות ותיקות יותר היה שיעור ההצבעה נמוך בהרבה. ברמת ורבר הצביעו רק 62.6% מבעלי זכות ההצבעה, במרכז העיר 53.8%, בכפר גנים א' 75.3%, בשכונת יוספטל 58% ובקריית אלון 72.5%. בשכונת כפר אברהם הגיעו 76.7% מהמצביעים לקלפיות. בסך הכול שיעור ההצבעה בפתח תקווה עמד על 69.49%.