ליברמן: "יש רק אופציה אחת - ממשלת הליכוד, כחול לבן וישראל ביתנו"
המדגמים חוזים כי גם לנתניהו וגם לגנץ אין גוש חוסם - ואיש המפתח הוא יו"ר ישראל ביתנו. "ממשלת אחדות אפשרית רק במצבי חירום, ומבחינה ביטחונית וכלכלית אנחנו במצב חירום", אמר ליברמן וקרא לנשיא לא לחכות לתוצאות הרשמיות, "ולהזמין את הסיעות כבר ליום שישי הקרוב"
"שמעתי הרבה פרשנויות בדרך לכאן ואני מצטער לאכזב חלק מהפרשנים שקיוו שלא נהיה לשון המאזניים", הוסיף ליברמן בנאומו. "אמרנו תמיד שממשלת אחדות אפשרית אך ורק במצבי חירום ואני אומר לכל אזרח שכרגע צופה בנו בטלוויזיה - המצב, גם ביטחונית וגם כלכלית, הוא מצב חירום הרבה יותר ממה שאפשר לחשוב, ואני לא רוצה להפחיד או לדכא אף אחד".
לדברי ליברמן, "המדינה חייבת ממשלה רחבה ולא ממשלה שנלחמת על ההישרדות משבוע לשבוע. לא יעזרו שום הצעות או פיתויים, לא רוטציה ולא תקציבים. כל מה שאמרנו אנחנו ממשיכים. מכיוון שהמצב הוא מצב חירום כנראה נצטרך לעשות צעדים בלתי שגרתיים ואם מותר הייתי ממליץ כבר הערב לנשיא המדינה שהוא הופך לדמות מפתח לא לחכות אפילו לתוצאות הרשמיות אלא מותר גם באופן בלתי רשמי להזמין כבר ליום שישי הקרוב".
יו"ר ישראל ביתנו הוסיף כי "המדינה זקוקה לממשלה רחבה. גם ממשלת אחדות בלעדינו עדיפה מאשר להתעסק במשאים ומתנים בלתי פוסקים. אנחנו נשמח להיות חלק מממשלה כזו, אך בלעדינו זה עדיף מאשר וריאציות של ממשלות צרות".
ליברמן ייסד את המפלגה ב-1999, לאחר פרישתו מהליכוד, ומנהיג אותה ב-20 השנים האחרונות. שיא כוחה של ישראל ביתנו היה ב-2009, אז זכתה המפלגה ל-15 מנדטים. ב-2013 רצה ישראל ביתנו ביחד עם הליכוד, אבל השותפות פורקה תוך כשנה.
בנובמבר 2018 התפטר ליברמן מתפקיד שר הביטחון ומהממשלה, ובבחירות שנערכו באפריל קיבלה מפלגתו לחמישה מנדטים. נתניהו נשא נאום ניצחון באותו הלילה בהנחה שישראל ביתנו תצטרף לממשלתו, אבל המשא ומתן בינו לבין ליברמן לא הוביל לסיכומים, ובעקבות זאת הלכה ישראל לבחירות בפעם השנייה ב-2019, ועל רקע שפל ביחסים בין השניים.
המדגמים: אין 61 מנדטים לנתניהו וגנץ
ממדגמי הטלוויזיה ששודרו מוקדם יותר, בתום סגירת הקלפיות בבחירות לכנסת ה-22, עלה כי ליו"ר כחול לבן בני גנץ יש יתרון על פני הליכוד, אולם גם הוא לא יוכל להקים ממשלה שמתבססת על מפלגות המרכז-שמאל.
נכון לשעת סגירת הקלפיות ב-22:00, עמד שיעור ההצבעה על 69.4%. מדובר בעלייה של כאחוז וחצי לעומת הבחירות באפריל, אז עמד שיעור ההצבעה בשעה זו על 67.9%.
זמן קצר לאחר פרסום תוצאות המדגמים, שוחח ראש הממשלה נתניהו עם השר לשעבר נפתלי בנט, מראשי "הימין החדש". השניים סיכמו על שיתוף פעולה הדוק כדי להקים ממשלה לאומית. מיד לאחר פרסום המדגמים הודיעה ימינה ליו"ר הכנסת על פיצול הרשימה בין אנשי הבית היהודי והאיחוד הלאומי בראשות רפי פרץ ובצלאל סמוטריץ' לאנשי הימין החדש בראשות בנט ואיילת שקד.
נתניהו אף התקשר ליו"ר דגל התורה משה גפני (יהדות התורה). ח"כ גפני אמר לנתניהו כי כפי שהתחייבו כל העת, יהדות התורה תמליץ עליו בפני נשיא המדינה להרכבת הממשלה.
נתניהו ראה את מדגמי הטלוויזיה בחיק משפחתו ללא נוכחות של אנשי הצוות והקמפיין. בסביבתו ציינו כי נערכים ניתוחים והערכות מצב וממתינים לתוצאות האמת.
שר החוץ ישראל כץ מהליכוד אמר בתגובה לתוצאות המדגמים: "בכוונתנו להמתין לתוצאות האמת של הבחירות, אולם ברצוני להבהיר כבר בשלב זה, כפי שהודעתי בעבר: בנימין נתניהו היה ונשאר מועמדו היחיד של הליכוד לראשות הממשלה. כאשר יפורסמו תוצאות האמת, נפעל יחד עם שותפינו לדרך להקים ממשלה יציבה, שתוביל את מדינת ישראל מול האתגרים בפניהם היא ניצבת בשעה זו".
שר האוצר משה כחלון אמר: "מנהיג תנועת הליכוד הוא ראש הממשלה בנימין נתניהו והוא המועמד הבלעדי מטעמה להמשיך ולכהן כראש ממשלה".
יו"ר העבודה-גשר עמיר פרץ הדגיש: "שיהיה ברור לכולם - אין סיכוי שנשב עם נתניהו. אעמוד בהבטחתי".
הנשיא ריבלין: "לכונן ממשלה מהר ככל הניתן"
מדוברות בית הנשיא נמסר בעקבות פרסום המדגמים כי "נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין יכנס את הסיעות לסבב התייעצויות לאחר שיקבל את תמונת המצב המדויקת ביותר ובהקדם האפשרי. הנשיא יעשה זאת בתיאום מלא עם יו"ר ועדת הבחירות המרכזית ולאחר שישמע את עמדת הסיעות כולן וישקול את כלל השיקולים העומדים על הפרק.
"מול עיניו של הנשיא יעמוד הצורך לכונן ממשלה בישראל מהר ככל הניתן ולממש את רצון העם, כפי שבא לידי ביטוי בתוצאות הבחירות, לצד הצורך להימנע מבחירות שלישיות. בהתאם, יטיל הנשיא את המנדט להרכבת הממשלה לאחר התייעצות ושיח עם נציגי הסיעות וראשי המפלגות הרלוונטיים".