שתף קטע נבחר

 

עמיר פרץ: "בתנאים שבהם פעלנו היה לנו הישג גדול מאוד"

ברקע המשך איסוף תוצאות האמת, שצופות לרשימת העבודה-גשר שישה מנדטים, אמר היו"ר כי הוא לא מאוכזב: "זה הישג חשוב". הוא לא התייחס לדיווח על סירובו לפנייה מצד אנשי נתניהו

 

עמיר פרץ: "הישג חשוב"    (צילום: רועי עידן)

עמיר פרץ: "הישג חשוב"    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יו"ר מפלגת העבודה ח"כ עמיר פרץ אמר הבוקר (יום ד') מחוץ לביתו בשדרות כי "בסך הכול אנחנו חושבים שהיה לנו הישג גדול מאוד בתנאים שבהם פעלנו".

 

לאחר שהתברר כי הרשימה שהתאחדה עם מפלגת גשר בראשות אורלי לוי-אבקסיס צפויה לקבל שישה מנדטים, ציין ח"כ פרץ כי הוא לא מאוכזב: "זה הישג חשוב, הכול בסדר".

 

יו"ר העבודה הוסיף כי הוא יתייחס באופן פרטני יותר לתוצאות במהלך מפגש עם פעילי מפלגתו שייערך הערב בבית סוקולוב בתל אביב. "אני רוצה שהפעילים שלי, שעבדו כל כך קשה, יהיו הראשונים לקבל דיווח ולדעת לאן פנינו". פרץ בחר שלא להתייחס לדיווח שלפיו הוא סירב לפנייה מצד אנשיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

עמיר פרץ מחוץ לביתו בשדרות ביום שאחרי הבחירות (צילום: אבי רוקח)
פרץ מחוץ לביתו בשדרות, הבוקר(צילום: אבי רוקח)

 

אוהד, בנו של פרץ, אמר: "אני חושב שהתוצאה תשתפר עוד קצת לקראת תוצאות האמת הסופיות. התחושות בסך הכול הן טובות, כשרואים את המפה הכללית מבינים שהמשימה הגדולה של אבא שלי הושגה במידה יפה".

 

הוא הוסיף כי "אנחנו מדברים על שישה מנדטים בסיטואציה שקיבלנו את המפלגה לידינו, עם כל התמורות שקרו בהתחלה. אבא שלי אמר דבר ברור - הוא לא יכול לשבת עם בנימין נתניהו".

 

על ההחלטה של אביו לחבור לאורלי לוי-אבקסיס ולהימנע מחבירה למרצ, אמר אוהד: "חבירה למרצ, עם כל המקום החשוב שלהם בחברה הישראלית, הייתה מהווה מחסום לקהלים חדשים להגיע ואנחנו רואים אותם מגיעים ונסתכל על המספרים הסופיים. אנשים שהגדירו את עצמם בעבר כימין - אתה רואה שהאנשים האלה מוצאים עצמם במפלגת העבודה-גשר, שזה דבר מדהים".

אוהד פרץ, בנו של עמיר פרץ (צילום: אבי רוקח)
"אבא אמר שהוא לא יכול לשבת עם נתניהו". הבן אוהד פרץ(צילום: אבי רוקח)

 

תוצאות לא רשמיות ()

פרץ, שכבר כיהן בעבר כיו"ר המפלגה (וכשר ביטחון מטעמה), ניצח בבחירות המקדימות את ראשי המחאה החברתית בעבר, איציק שמולי וסתיו שפיר, שלאחר מכן עברה למחנה הדמוקרטי.

 

זה קרה לאחר שבעקבות התרסקות המפלגה בבחירות באפריל (מ-24 מנדטים ב-2015 כמחנה הציוני ל-6 בלבד) הסתיימה עוד קדנציה קצרצרה של יו"ר העבודה, כשאבי גבאי הודיע שלא יתמודד שנית על ראשות המפלגה. בנוסף פרשו מהרשימה גם מספר 2 טל רוסו ויו"ר המפלגה בעבר, שלי יחימוביץ'.

 

מנתונים לא רשמיים של ספירת 91.4% מהקולות עולה כי הליכוד וכחול לבן בצמרת עם שוויון של 32 מנדטים, הרשימה המשותפת עם 12 מנדטים, ש"ס עם 9 מנדטים, ישראל ביתנו 9 מנדטים, יהדות התורה 8 מנדטים, ימינה 7 מנדטים, העבודה-גשר 6 מנדטים, המחנה הדמוקרטי 5 מנדטים, עוצמה יהודית לא נכנסה.

 

לפי נתונים אלו, לגוש הימין-חרדים 56 מנדטים, לגוש המרכז-שמאל (כולל הרשימה המשותפת) 55 מנדטים. כאמור, מדובר בתוצאות לא-רשמיות ויש להתייחס אליהן בהסתייגות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי רוקח
פרץ מחוץ לביתו, הבוקר
צילום: אבי רוקח
מומלצים