המטרה - לסנדל את גנץ: בלוק ימין בהובלת נתניהו
רה"מ כינס את ראשי סיעות הימין, ואלו הודיעו כי התחייבו על בלוק ימין אחד בהובלת יו"ר הליכוד, ועל הקמת צוות מו"מ משותף. בכירים בליכוד: "מטרת נתניהו היא שגנץ יקבל את מלאכת הרכבת הממשלה תחילה, וייכשל". ליצמן: "לא יודע מי זה ליברמן. מוכן לשבת איתו אם הוא יניח תפילין וישמור שבת"
ראשי סיעות הימין נפגשו הערב (רביעי) במשרד ראש הממשלה בירושלים והתחייבו על בלוק ימין אחד בהובלת בנימין נתניהו - שיפעל יחד לכינונה של הממשלה הבאה. בפגישה הוחלט להקים צוות מו"מ משותף לכל סיעות בלוק הימין - ש"ס, יהדות התורה וכן הימין החדש והבית היהודי-האיחוד הלאומי, המפלגות שהתפצלו אתמול מימינה. בתוך כך, בעקבות תוצאות הבחירות, ביטל נתניהו את נאומו בעצרת האו"ם בשבוע הבא.
בפגישה, שהתקיימה יממה אחרי הבחירות שבסיומן לא נרשמה הכרעה ברורה, השתתפו מלבד נתניהו גם יריב לוין, יעקב ליצמן, משה גפני, נפתלי בנט, איילת שקד, בצלאל סמוטריץ' ורפי פרץ. השר אריה דרעי נפגש עם נתניהו מוקדם יותר הבוקר, מאחר שלא יכל להשתתף בפגישה בשל אזכרת השר לשעבר דוד אזולאי. משה כחלון לא השתתף בפגישה.
המשמעות של בלוק כזה היא שאף אחת מהסיעות לא תנהל שיחות מו"מ עם גנץ - והן נשארות יחד ולא נפרדות לטובת ממשלה שבה לא לוקח חלק אחד מהשותפים האלה. נתניהו מתחייב בפניהם שהם נכנסים יחד לכל ממשלה, והם במהלך הזה מצהירים אותו דבר כלפיו.
צוות המשא ומתן הקואליציוני של הליכוד יהיו השרים יריב לוין וזאב אלקין. גורמים בימין אמרו כי נתניהו מבין שכרגע גוש הימין בהובלתו, שזכה ל-55 מנדטים לפי התוצאות שעדיין אינן סופיות, לא יכול לפרוץ ל-61 - אולם מטרתו לסנדל את גנץ. בליכוד אמרו בכירים כי בכוונת נתניהו להוביל למצב שגנץ יקבל את מלאכת הרכבת הממשלה תחילה, וייכשל. במקרה כזה גם ניתן יהיה להפעיל עליו מנופי לחץ.
בכירים בליכוד אומרים שההצהרה של נתניהו וראשי סיעות הימין מכניסה את המערכת הפוליטית כעת למצב מורכב יותר מזה שהייתה בו בבוקר - משום שהכרזה כזו מקטינה את מרחב התמרון של נתניהו וגם את מרחב התמרון של גנץ. זאת, לדבריהם, משום שהסיכויים ש"כחול לבן" יישבו בממשלה אחת עם סמורטיץ' ופרץ הם קטנים, וכך גם במקרה של לפיד עם החרדים, והיכולת של כל גוש בנפרד לפרוץ לכיוון 61 מנדטים היא קטנה מאוד.
הבכירים מוסיפים כי ההכרזה של נתניהו על המהלך הזה עוד לפני שהגיע לנשיא היא הצהרת כוונות ואמירה שהוא בעצם נגד הרעיון של ממשלת אחדות ליכוד-כחול לבן-ישראל ביתנו.
"הכול בסדר, אנחנו עובדים כדי להקים ממשלה טובה לישראל", אמר ברכבו מספר 2 בימין החדש נפתלי בנט לפני הפגישה, ואז התברר לצלמים כי במושב האחורי ברכבו יושבת יו"ר המפלגה איילת שקד. אתמול אמרה שקד כי "לדעתי יש להמשיך ביחד" בימינה, אך יתר ראשי המפלגה - בנט, בצלאל סמוטריץ' ורפי פרץ - סברו אחרת. שקד הודיעה בנאומה אתמול כי תמליץ על נתניהו, וכי המפלגה המפוצלת תנהל יחדיו את המשא ומתן הקואליציוני.
ראש רשימת יהדות התורה, יעקב ליצמן, הבהיר לפני הפגישה כי מפלגתו תתמוך בנתניהו לראשות הממשלה - ותקף בחריפות את ליברמן, לשון המאזניים לאחר הבחירות. בתשובה לשאלה אם יהדות התורה תדרוש תנאי מסוים לפני תמיכה בנתניהו, ענה: "אני לא צריך לדרוש את זה כי הוא אמר כל הזמן, שהוא הולך רק איתנו".
בתשובה לשאלה אם יסכימו לממשלה משותפת עם ליברמן, ענה סגן שר הבריאות: "לא מכיר אותו. אני לא יודע מי זה ליברמן, הוא שר בממשלה?". אתמול ליצמן הבהיר כי לא יישב בממשלה אחת עם מספר 2 בכחול לבן יאיר לפיד, והיום הסביר כי "יש הבדל ביניהם - כי לפיד עשה את זה, ליברמן לא עשה כלום. הוא אמר שהוא לא רוצה לשבת איתנו, לא יודע".
בתגובה לדברי ליברמן ולפיהם אחד התנאים שלו לכניסה לממשלה הוא לימודי ליבה לחרדים, ענה ליצמן: "אני מוכן לשבת עם ליברמן אם הוא יניח תפילין כל היום וישמור שבת".
שר החינוך רפי פרץ נשאל בפתח הפגישה אם הוא סבור שנתניהו יצליח להרכיב ממשלה, וענה: "אני מברך שככה יהיה ואני מאמין שנצליח לעשות את זה".
זמן קצר לאחר הפגישה, נמסר מטעמו של ראש הממשלה כי הוא החליט לבטל את נסיעתו בשבוע הבא לנאום בעצרת האו"ם "בשל הנסיבות הפוליטיות". נתניהו היה אמור להיפגש עם טראמפ.
נתניהו לא רצה להיעדר מהארץ משום שביום רביעי הבא, יקבל הנשיא ריבלין את התוצאות הרשמיות מידי יו"ר ועדת הבחירות המרכזית - והוא עשוי להטיל כבר באותו ערב את מלאכת הרכבת הממשלה על אחד מחברי הכנסת.
זו תהיה הפעם הראשונה מאז 2010 שנתניהו לא נואם בעצרת האו"ם.