פרץ לגנץ: "להזמין גם את המשותפת לשולחן המו"מ"
יו"ר העבודה-גשר אמר כי ייפגש עם יו"ר כחול לבן בקרוב וציין כי גם הרשימה המשותפת צריכה להיות חלק מהמו"מ הקואליציוני: "אסור להחרים את איימן עודה, וגם לא את החרדים". הוא ואורלי לוי-אבקסיס הבהירו כי לא יתפלגו, ולא יצטרפו לממשלה עם נתניהו: "תחסוך את הטלפון"
יו"ר העבודה-גשר, ח"כ עמיר פרץ, ויו"ר גשר, אורלי לוי-אבקסיס, נשאו הערב (ד') הצהרה לתקשורת בבית סוקולוב שבתל אביב. "אמש שוחחתי עם יו"ר כחול לבן בני גנץ", אמר פרץ. "בימים הקרובים ניפגש. אנחנו אמנם לא מפלגה גדולה, אבל אנחנו כן תנועה גדולה. ולתנועה גדולה חייבת להיות גם מחויבות גדולה ולכן אנחנו לא ניתן להדיר אף אוכלוסייה ואף מפלגה מהסיכוי לעשות שינוי היסטורי בישראל".
"אומר זאת חד וברור: גם הרשימה הערבית המשותפת צריכה להיות מוזמנת אל שולחן המו"מ", הוסיף פרץ. אין שינוי היסטורי בלי תיקון היסטורי.ישראל צריכה עכשיו ריפוי מנתניהו. ואין ריפוי ואהבת חינם עם חרמות וקיטוב חינם. כפי שאסור להחרים את איימן עודה - אסור להחרים את החרדים ואת נציגיהם בכנסת".
בתחילת ההצהרה אמרו פרץ ולוי-אבקסיס כי בניגוד לימינה, אין בכוונתם להתפלג: "העבודה-גשר חיה, נושמת, מחוברת אידאולוגית והיא כאן בכדי להישאר". בהמשך, וכפי שאמר לפני כן, הצהיר פרץ כי לא יצטרף לממשלת נתניהו: "את הטלפון אלינו, אל העבודה-גשר, תחסוך מעצמך. אני כבר הייתי שר ביטחון, סגן ראש ממשלה, יו"ר ההסתדרות. אני לא מחפש תפקיד. שאיש לא ינסה לפתות אותי. אין לכם במה. אמרנו. התחייבנו. נקיים. לא נשב עם נתניהו".
הבוקר, לאחר שהתברר כי הרשימה צפויה לקבל שישה מנדטים על-פי המדגמים, אמר פרץ מחוץ לביתו בשדרות כי "בסך הכול אנחנו חושבים שהיה לנו הישג גדול מאוד בתנאים שבהם פעלנו". ח"כ פרץ כי הוא לא מאוכזב: "זה הישג חשוב, הכול בסדר".
מנתונים לא רשמיים של ספירת 91.4% מהקולות עולה כי הליכוד וכחול לבן בצמרת עם שוויון של 32 מנדטים, הרשימה המשותפת עם 12 מנדטים, ש"ס עם 9 מנדטים, ישראל ביתנו 9 מנדטים, יהדות התורה 8 מנדטים, ימינה 7 מנדטים, העבודה-גשר 6 מנדטים, המחנה הדמוקרטי 5 מנדטים, עוצמה יהודית לא נכנסה.
לפי נתונים אלו, לגוש הימין-חרדים 56 מנדטים, לגוש המרכז-שמאל (כולל הרשימה המשותפת) 55 מנדטים. כאמור, מדובר בתוצאות לא-רשמיות ויש להתייחס אליהן בהסתייגות.
פרץ, שכבר כיהן בעבר כיו"ר המפלגה (וכשר ביטחון מטעמה), ניצח בבחירות המקדימות את ראשי המחאה החברתית בעבר, איציק שמולי וסתיו שפיר, שלאחר מכן עברה למחנה הדמוקרטי.
זה קרה לאחר שבעקבות התרסקות המפלגה בבחירות באפריל (מ-24 מנדטים ב-2015 כמחנה הציוני ל-6 בלבד) הסתיימה עוד קדנציה קצרצרה של יו"ר העבודה, כשאבי גבאי הודיע שלא יתמודד שנית על ראשות המפלגה. בנוסף פרשו מהרשימה גם מספר 2 טל רוסו ויו"ר המפלגה בעבר, שלי יחימוביץ'.