שתף קטע נבחר

 

היישובים היחידים שבהם ניצחה העבודה

העבודה לא נמחקה, אבל נתון זה ממחיש את השפל אליו הגיעה: זכתה למרב הקולות רק בשני קיבוצים קטנים, במושב בבקעה, בבית ג'אן שבגליל (מקום מגורי מספר 8 ברשימה) ובכפר הסמוך סאג'ור. הנחמה של פרץ: קיבל יותר קולות מגבאי

 


 

במשך 30 השנים הראשונות של המדינה היא הייתה מפלגת השלטון, המפלגה שעל פיה יישק דבר. מפלגת העבודה אמנם לא נמחקה בבחירות האחרונות, אבל נתון אחד יכול לשקף היטב את מצבה העגום - רק ביישובים בודדים וקטנים זכתה העבודה-גשר למרב הקולות: הקיבוצים כיסופים (בנגב המערבי), פלמ"ח צובה (באזור ירושלים) והמושב נתיב הגדוד בבקעת הירדן, וכן הכפרים הדרוזים בית ג'אן וסאג'ור.

 

עמיר פרץ כיסופים  ()

61 מבין 147 המצביעים בקיבוץ כיסופים הקטן שבעוטף עזה בחרו במפלגה של עמיר פרץ ואורלי לוי-אבקסיס, 41.7% מהקולות. כחול לבן זכתה ל-32% מהקולות והמחנה הדמוקרטי קיבל מעט פחות מ-10%. בבחירות 2019 מועד א' ניצח בכיסופים במעט גנץ את יו"ר העבודה דאז אבי גבאי - 38.2% לעומת 37.5%.

 

פרץ לגנץ: "להזמין את הערבים למו"מ"    (צילום: ליהי קרופניק)

פרץ לגנץ: "להזמין את הערבים למו"מ"    (צילום: ליהי קרופניק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
רבקה בן ארי, חברה ותיקה בכיסופים, סיפרה: "הייתי מאוכזבת מהעבודה במשך תקופה ארוכה, אבל גם בתקופת האכזבה לא יכולתי להצביע משהו אחר. מצביעים למפלגה מכוח האנרציה. יש בני קיבוץ רבים שחזרו וגם הם הצביעו לעבודה, בדיוק כמו ההורים". היא אמרה כי "המפלגה לא פעלה כאן כלל. המקום היחידי שהיה בו כנס היה בקיבוץ בארי השכן ואני כלל לא בטוחה שחברי כיסופים נסעו. לא הייתה אווירת בחירות. פשוט הצבענו לעבודה כי זה מה שאנחנו".
 
פרט לכיסופים, ככל הנראה רק בשני יישובים יהודיים נוספים ניצחה העבודה - קיבוץ פלמ"ח צובה שבאזור ירושלים, שם קיבל פרץ 37.3% מהקולות לעומת 36% לגנץ, ומושב נתיב הגדוד שבבקעה (33% לעומת 31% לכחול לבן).  

 

בנוסף, העבודה ניצחה גם בשני יישובים דרוזים - וזהו. בבית ג'אן שבגליל העליון היא קיבלה 40% מהקולות, מעט יותר מכחול לבן, ככל הנראה בעיקר עקב העובדה שבמקום השמיני הוצב סאלח סעד. סעד, ששימש כחבר כנסת מטעם המחנה הציוני במהלך הכנסת ה-20, נשאר הפעם בחוץ כי העבודה-גשר קיבלה שישה מנדטים, כמו בבחירות באפריל. גם בכפר הסמוך סאג'ור ניצחה העבודה-גשר, עם 29.6% מהקולות.

 

עמיר פרץ אורלי לוי אבקסיס הצהרה העבודה גשר (צילום: מוטי קמחי)
עמיר פרץ ואורלי לוי אבקסיס אחרי תוצאות האמת(צילום: מוטי קמחי)

הישג אחד קטן כן השיג פרץ - הוא עקף את מספר הקולות שקיבל גבאי לפני חמישה חודשים (190,870 קולות), עוד לפני ספירת המעטפות הכפולות ומאות הקלפיות שנותרו. מספירת 91% מהקולות הצביעו לעבודה-גשר בינתיים יותר מ-193 אלף איש, וככל הנראה העבודה תחלוף גם על פני רף ה-200 אלף.

 

אתמול נאמו פרץ ולוי-אבקסיס, בבית סוקולוב שבתל אביב והבטיחו להישאר ביחד - ולא להתפצל, כמו ימינה. "אמש שוחחתי עם יו"ר כחול לבן בני גנץ", אמר פרץ. "בימים הקרובים ניפגש. אנחנו אמנם לא מפלגה גדולה, אבל אנחנו כן תנועה גדולה. ולתנועה גדולה חייבת להיות גם מחויבות גדולה ולכן לא ניתן להדיר אף אוכלוסייה ואף מפלגה מהסיכוי לעשות שינוי היסטורי בישראל".

 

"אומר זאת חד וברור: גם הרשימה הערבית המשותפת צריכה להיות מוזמנת אל שולחן המשא ומתן", הוסיף פרץ. "אין שינוי היסטורי בלי תיקון היסטורי. ישראל צריכה עכשיו ריפוי מנתניהו, ואין ריפוי ואהבת חינם עם חרמות וקיטוב חינם. כפי שאסור להחרים את איימן עודה - אסור להחרים את החרדים ואת נציגיהם בכנסת".

 

כפי שאמר גם לפני כן, הצהיר פרץ כי לא יצטרף לממשלת נתניהו: "את הטלפון אלינו, אל העבודה-גשר, תחסוך מעצמך. אני כבר הייתי שר ביטחון, סגן ראש ממשלה, יו"ר ההסתדרות. אני לא מחפש תפקיד. שאיש לא ינסה לפתות אותי. אין לכם במה. אמרנו. התחייבנו. נקיים. לא נשב עם נתניהו".


פורסם לראשונה 18/09/2019 21:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
עמיר פרץ. ניצח ב-3 יישובים
צילום: מוטי קמחי
מומלצים