שתף קטע נבחר

 

הימין החדש: בלוק הימין של נתניהו הוא עדיין רעיון מעורפל

איילת שקד ונפתלי בנט סיכמו כי הבלוק שהציע ראש הממשלה עדיין לא סגור מבחינתם. במפלגתם אומרים כי הדבר ייבחן "בהתאם להתפתחויות הפוליטיות". סמוטריץ': "בלוק ימין - רק אם נחתום על עקרונות כלליים להסכמים קואליציוניים". הבוקר ייפגשו שוב ראשי גוש הימין במשרד רה"מ

 בנימין נתניהו איילת שקד (  צילום: מוטי קמחי, AFP)
בנימין נתניהו ואיילת שקד( צילום: מוטי קמחי, AFP)

במפלגת "הימין החדש" של איילת שקד ונפתלי בנט אומרים הבוקר (חמישי) כי בלוק הימין הטכני של ראש הממשלה בנימין נתניהו הוא "עדיין בגדר רעיון מעורפל". לדבריהם, זה דבר שיבחנו אותו בהתאם להתפתחויות הפוליטיות. בשיחות שניהלו בינהם בנט ושקד לאחר הפגישה אתמול עם נתניהו הם סיכמו כי הבלוק עוד לא סגור מבחינתם. הבוקר ייפגשו שוב ראשי גוש הימין במשרד ראש הממשלה.

 

תרחישי הליכוד: אחדות עם חרדים, פילוג - או בחירות

 

בריאיון בתוכנית "דקלסגל" ברשת ב' אמרה שקד כי "גוש הימין של נתניהו הוא רעיון מעניין, אבל עוד לא סגור. נצטרך לוודא שהאינטרסים שלנו מיוצגים". עוד אמרה: "אני לא אתערב לליכוד. נתניהו הוא יו"ר המפלגה ולמרות שהתערב אצלי אני לא אתערב אצלם".

 

שקד אמרה עוד: "כשאתה מסתכל על התוצאות אתה רואה משמעותית שיש יתרון לגוש הימין על פני גוש השמאל. היתרון הזה מספיק אם ייאותו להצטרף לממשלה ולא לגרור את המדינה לבחירות.

 

"כל ראשי המפלגות צריכים לזכור שכולם התחייבו לציבור הבוחרים שלא נגרור את המדינה לבחירות בפעם השלישית. אנחנו לא רפובליקת בננות".

 

שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי-האיחוד הלאומי) אמר: "אנחנו נדרוש חתימה על הסכמים קואליציוניים לפחות עם עקרונות כלליים. לא יכול להיות שאנחנו נהווה גשר, של מתן בלוק והמלצה לנשיא ואז זה ישמש לממשלה עם גנץ. לוקחים בחשבון כל תרחיש. גם כזה שתובא תוכנית טרמאפ שגנץ יגיד שהיא מחייבת אותו להיכנס ואז אנחנו והחרדים נישאר בחוץ".

 

אתמול נפגשו ראשי סיעות הימין במשרד ראש הממשלה בירושלים והתחייבו על בלוק ימין אחד בהובלת נתניהו - שיפעל יחד לכינונה של הממשלה הבאה. בפגישה הוחלט להקים צוות מו"מ משותף לכל סיעות בלוק הימין - ש"ס, יהדות התורה וכן הימין החדש והבית היהודי-האיחוד הלאומי, המפלגות שהתפצלו מימינה. בתוך כך, בעקבות תוצאות הבחירות, ביטל נתניהו את נאומו בעצרת האו"ם בשבוע הבא.

 

בפגישה, שהתקיימה יממה אחרי הבחירות שבסיומן לא נרשמה הכרעה ברורה, השתתפו מלבד נתניהו גם יריב לוין, יעקב ליצמן, משה גפני, נפתלי בנט, איילת שקד, בצלאל סמוטריץ' ורפי פרץ. השר אריה דרעי נפגש עם נתניהו מוקדם יותר בבוקר, מאחר שלא יכל להשתתף בפגישה בשל אזכרת השר לשעבר דוד אזולאי. משה כחלון לא השתתף בפגישה.

כינוס ראשי סיעות הימין ()
כינוס ראשי סיעות הימין, אתמול

 

"הקולות נגדו יישמעו במקרה של כישלון" 

במקביל, בזמן שראש הממשלה עסוק בקרב בלימה מול בני גנץ על מנת לזכות בהמלצת הנשיא להרכבת הממשלה, הוא גם נאלץ לפקוח עין בתוך מפלגתו כדי לוודא שלא מתקיימים מגעים מאחורי גבו עם יו"ר כחול לבן או אביגדור ליברמן בניסיון להקים ממשלת אחדות לאומית - בלעדיו.

 

בשלב זה הוא כנראה יכול להיות רגוע: גורמים בליכוד אומרים כי כל עוד נתניהו לא נכשל במלאכת הרכבת הממשלה, איש בליכוד לא ייצא נגדו.

 

עם זאת, גורמים בליכוד טועים שאם לא יצליח שוב להקים ממשלה - אז כל התמונה עלולה להשתנות ברגע.

 

"נקודת הזמן הראשונה שבה יישמעו הקולות נגדו תהיה זו שבה ייכשל בהרכבת הממשלה", אמרו בכירים בליכוד. "אז גם תחלחל ההבנה למצביעי הליכוד והמתפקדים שניתן להרכיב ממשלת ימין - בהובלת הליכוד - ללא נתניהו".

 

בשל התרחיש הזה שבו עשוי בקרוב נתניהו להתמודד עם קולות בתוך הליכוד שקוראים להחלפתו, יש בסביבתו מי שממליצים לו לקיים פריימריז מהירים על ראשות הליכוד - רק במקרה שירגיש כי מתגבש נגדו מרד במפלגה. המטרה של מהלך מסוג זה: לפרק מראש את המוקשים הפוטנציאליים שעלולים להופיע נגדו בהמשך.

 

"זה דבר שנתניהו ישקול אותו, אבל בכובד ראש", העריכו בכירים בליכוד. "שכן יש בכך גם סכנה מאד גדולה לאחר שנתניהו נכשל פעמיים בלהביא שלטון", אמרו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
  צילום: מוטי קמחי, AFP
בנימין נתניהו ואיילת שקד
צילום: מוטי קמחי, AFP
מומלצים