שתף קטע נבחר
 

תמרור אזהרה של ה-OECD: חתך את תחזית הצמיחה העולמית לרמה הנמוכה מ-2008

כלכלני הארגון הורידו את תחזית הצמיחה הגלובלית מ-3.2% ל-2.9%. במקביל נחתכה תחזית הצמיחה של כמעט כל הכלכלות המובילות בעולם: בארה"ב הורדה תחזית הצמיחה מ-2.8% ל-2.4%, בגרמניה מ-0.7% ל-0.5% ובמקסיקו מ-1.6% ל-0.5%. הארגון מזהיר מפני מיתון חריף בבריטניה. תחזיות הצמיחה ל-2020 קודרות עוד יותר

ארגון ה-OECD פירסם היום (ה') תחזית כלכלית גלובלית מדאיגה. תחת הכותרת "אזהרה: צמיחה נמוכה לפנינו" חתכו כלכלני הארגון שוב את תחזית הצמיחה לעולם (וגם לכלכלות ה-G-20) ב-0.3% נוספים לרמה של 2.9% בלבד.

 

האטה גלובלית: ה-OECD הוריד את תחזית הצמיחה העולמית

ההאטה העולמית כבר כאן: איטליה נכנסה למיתון

האטה גלובלית וברקזיט: בריטניה חתכה את תחזית הצמיחה ל-2019

 

לדבריהם, מדובר ב"שיעורי הצמיחה השנתיים החלשים ביותר מאז המשבר הפיננסי, כאשר הסיכונים כלפי מטה (להידרדרות נוספת – א"פ) ממשיכים להיערם". במסגרת התחזית, הורידו כלכלני ה-OECD בחדות את תחזית הצמיחה של ארה"ב ב-0.4% לרמה של 2.4%, וגם את תחזיות הצמיחה של האיחוד האירופי, גרמניה (שצפויה לצמוח בחצי אחוז בלבד), וביתר שאת את תחזיות הצמיחה של קוריאה, ברזיל, הודו ורוסיה.

מזכ"ל ה-OECD אנחל גורייה (צילום: אוהד צוינגברג) (צילום: אוהד צוינגברג)
מזכ"ל ה-OECD אנחל גורייה(צילום: אוהד צוינגברג)

על פי הערכת הארגון, המצב הכלכלי בעולם עלול להידרדר עוד יותר. תחזיות הארגון ל-2020 - שהיו במקור אופטימיות יותר מאלה ל-2019 - הן קודרות עוד יותר. הארגון חתך את תחזית הצמיחה העולמית ב-2020 מ-3.4% ל-3%.

 

במקביל תחזיות הצמיחה של הכלכלות הגדולות בעולם ל-202 הורדו בחדות: הצמיחה בארה"ב צפויה לקטון מ-2.3% ל-2% , תחזית הצמיחה של גוש היורו ל-2020 הורדה מ-1.4% ל-1% בלבד ותחזית הצמיחה של גרמניה – הכלכלה הגדולה שבגוש - נחתכה מ-1.2% ל-0.6%.

 

יודגש, כי תחזית הצמיחה המעודכנת של ישראל תתפרסם – יחד עם כל שאר החברות בארגון - רק בנובמבר הקרוב.

 

הסיבות להידרדרות בכלכלה הגלובלית שתתורגם לפי התחזיות לצמיחה נמוכה יותר – אינן חדשות: ההידרדרות המתמשכת במלחמת הסחר פוגעת באמון ובהשקעות באופן גובר, מוסיפה חוסר וודאות, מכבידה על הסנטימנט בשווקים ומסכנת את סיכויי הצמיחה העתידיים" נכתב בדו"ח הקשה.

 

ב-OECD גם מזהירים כי המתחים בסחר הבינלאומי כתוצאה מהמתחים הגוברים לא רק פוגעים בביקושים בטווח הקצר אלא גם עלולים לגרום לפגיעה בפיריון ובתמריצים להשקעה בטווח הארוך.

 

ב-OECD מביטים בדאגה אל בריטניה, נוכח חוסר הוודאות הנמשכת סביב עיתויו ואופיו של הברקזיט: "יציאה ללא עסקה תהיה יקרה בטווח הקרוב, ועלולה לדחוק את בריטניה למיתון בשנת 2020 ולהקטין באופן משמעותי את הצמיחה באירופה", נכתב.

 

כמו כן, כלכלני הארגון מתריעים בפני "פגיעויות משמעותיות" בשוק ההון העולמי כתוצאה משילוב לא סימפטי של "האטה בצמיחה, חוב גבוה, ואיכות אשראי ירודה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
צמיחה. נתונים מדאיגים
צילום: Shutterstock
מומלצים