שתף קטע נבחר

 

פרסום ראשון: מקורבי אהוד ברק פעלו נגד מפלגת העבודה

ממסמך של ועדת הבחירות עולה כי חברה שמייסדה מקורב לראש הממשלה לשעבר, שלחה כשבוע לפני הבחירות מסרונים שבהם נטען, כביכול מטעם כחול לבן, כי העבודה לא תעבור את אחוז החסימה. החברה ששלחה את המסרונים: "טעות של עובד"

עמיר פרץ אולפן אולפן ynet (צילום: אבי מועלם)
אהוד ברק ועמיר פרץ (צילום: אבי מועלם)

פרסום ראשון: מקורביו של ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק (המחנה הדמוקרטי) פעלו נגד מפלגת העבודה, תוך שהם מתחזים לאנשי כחול לבן ואף מגייסים אליה תמיכה.

 

ממסמך של ועדת הבחירות שהופץ היום (חמישי) עולה כי חברה לתועלת הציבור בשם "אחריות לאומית", שמקורבי ברק הקימו ב-2017 כדי לסייע לו לחזור לפוליטיקה, שלחה כשבוע לפני הבחירות את המסרון (סמס) הבא: "סקר מיוחד של כחול לבן: לראשונה עמיר פרץ וגשר מתחת לאחוז החסימה. ב-17 בספטמבר מצביעים רק לכחול לבן".

 

אהוד ברק באולפן ynet    (צילום: ניצן דרור)

אהוד ברק באולפן ynet    (צילום: ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

צילום: ליהי קרופניק

צילום: ליהי קרופניק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בכחול לבן התנערו מהמסרון, ובמפלגת העבודה עתרו לוועדת הבחירות כדי לחשוף את זהות מפיץ המסרון. יו"ר הוועדה חנן מלצר הוציא צו לחברות הטלפונים שחייב לחשוף את זהות השולחים, וכך התברר כי מאחורי המסרונים עמדו מקורביו של ברק, לשעבר יו"ר העבודה.

 

בשיחה עם מייסד "אחריות לאומית" ומקורבו של ברק, עו"ד אושי אלמליח, הוא הודה כי המסרונים אכן נשלחו מטעמם. לטענתו מדובר בטעות של עובד זוטר וכי ההודעה נשלחה לתשעה טלפונים בלבד - כולם ראשי מטה במפלגת העבודה במטרה להלחיצם בלבד - וכי אין מדובר בהפצת תעמולה.

 

מ"אחריות לאומית" נמסר: "מדובר במסרון שנשלח ל 11 מספרים בלבד - ראשי המטה של מפלגת העבודה, בעלות של כ-25 אגורות בלבד. אחד מעובדי הארגון שלח בשוגג את המסרון ממערכת לא נכונה, לאור מידע מדאיג שהגיע לידיו על פיו מפלגת העבודה בסכנה שלא לעבור את אחוז החסימה. בדיעבד, ייתכן שטעותו של העובד הצילה את המפלגה שהקימה את המדינה. בשולי הדברים נציין כי הארגון לא נטל כל חלק במערכת הבחירות האחרונה, למעט 11 המסרונים הנ"ל אשר אף הם נשלחו בטעות מהמערכת של אחריות לאומית".

 

מפלגת העבודה-גשר בראשות עמיר פרץ ואורלי לוי אבקסיס השיגה שישה מנדטים בבחירות, בדומה למה שקיבלה מפלגת העבודה בראשות אבי גבאי בבחירות הקודמות באפריל. המחנה הדמוקרטי לעומת זאת, בהנהגת ניצן הורוביץ, סתיו שפיר ואהוד ברק השיגה חמישה מנדטים בבחירות. ברק לא יכהן בכנסת ה-22, משום שהוא מוצב במקום העשירי ברשימת המפלגה לכנסת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
עמיר פרץ ואהוד ברק
צילום: אבי מועלם
מומלצים