שתף קטע נבחר

בלי חוטים, בלי רעשים: האוזניות החדשות של סוני

החברה היפנית מביאה את פיצ'ר ביטול הרעשים לקטגוריית הטרו וויירלס עם הדגם החדש WF-1000XM3. תמורת 1,100 שקל תקבלו אוזניות נוחות לתפעול שנשמעות נהדר, אבל אל תבנו על ביטול רעשים ברמה שאתם מכירים מהאוזניות הגדולות שעוטפות את האוזניים

ה-WF-1000XM3 של סוני לא דומות לאף אוזניות נטולות חוטים (truly wireless) אחרות, גם אלה שאותן באו להחליף. פשוט אין היום בשוק מוצר שמציע ביטול רעשים סביר באריזה קטנה כל כך. וואווי ו-Bose כבר הכריזו על דגמים כאלה, ולפי דיווחים גם הדור הבא של האיירפודס מבית אפל יציע לראשונה ביטול רעשים. הדגם הקודם של סוני, WF-1000X, אמנם כבר הציע ביטול רעשים, אבל עשה את זה הרבה פחות טוב.

 

WF-1000XM3 (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
סאונד מפתיע(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

בהרבה מאוד מובנים, אלה אוזניות נטולות החוטים הטובות ביותר שתוכלו למצוא בשוק היום. הן קלות, נוחות, בנויות היטב, מצויידות בסוללה מרשימה ומציעות סאונד מפתיע באיכותו. וכן, הן גם יבטלו חלק מרעשי הסביבה. הדבר שהכי יכול לפגוע בהנאה שלכם מהאוזניות האלה, לפחות בתחילת הדרך, הוא ציפיות מוגזמות. בהשוואה לאוזניות מבטלות רעשים מהסוג הגדול, הן מסננות פחות רעש. האפקט מורגש, במיוחד בטיסה, אבל עדיין יש הבדל מהותי בין השקט שהן מספקות לזה שמקבלים מאוזניות כמו האחיות הגדולות שלהן, WH-1000XM3.

 

WF-1000XM3 (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
אל תצפו לביטול רעשים מושלם(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

WF-1000XM3 (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
יש USB-C!(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

כשאנחנו מדברים על ביטול רעשים אקטיבי - כזה שמתבסס על קליטת רעשי רקע מהסביבה ושליחת גל קול בפאזה הפוכה כדי לנטרל אותו - התרגלנו לתוצרים שמפיקות אוזניות גדולות. באלה יש מספיק מקום כדי לבנות מנגנון ביטול רעש, לצד כריות שגם ככה מבטלות חלק מרעשי הסביבה. באוזניות כפתור אין את הדברים האלה, וביטול הרעשים נקבע בעיקר על ידי הראשים שנכנסים לאוזניים. סוני מספקת שבעה זוגות של אטמים בגדלים שונים - ארבעה זוגות גומי, שלושה זוגות ספוג. אישית, לא הסתדרתי עם אף אחד מהם והעדפתי ראשים מאוזניות אחרות שהיו לי, ששיפרו מהותית את סינון הרעשים ואת הצלילים ששמעתי. אבל זה לגמרי עניין אישי, והמבחר של סוני יספיק לרוב המשתמשים כנראה.

 

מבחינה עיצובית, ה-1000XM3 הן מהאוזניות נטולות החוטים היפות ביותר בשוק כיום, במיוחד בגרסת שחור-זהב. הן אלגנטיות, לא גדולות מדי, וממותגות בטוב טעם. החור במרכז כל אוזניה הוא אחד המיקרופונים שקולטים רעשי סביבה (השני נמצא ליד בסיס הראש של האוזניה). הקופסה שמגיעה עמן קצת גדולה, במיוחד בהשוואה לאיירפודס של אפל, אבל לזכותה יצויין שהמכסה המגנטי שלה נוח, ומגנטים גם עוזרים להניח את האוזניות בפנים. מגנטים, למקרה שתהיתם, זה כיף. הבעיה היחידה עם הקופסה היא שהמכסה שלה נשרט בקלות (ראו בתמונות), אבל מדובר בפגם מינורי.

 

WF-1000XM3 (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
המכסה יפה, אבל נשרט בקלות(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

מבחינה פונקציונלית, הקופסה מספקת לאוזניות שלוש הטענות, כולל מנגנון הטענה מהירה שנותן לאוזניות שעה וחצי של חיים בעשר דקות של הטענה. החברה מבטיחה שש שעות שימוש להטענה מלאה, מה שמביא אותן עם הקופסה ל-24 שעות בסך הכל. בבדיקות שלנו, זה בערך הזמן שקיבלנו, עם ביטול רעשים אקטיבי בלתי פוסק. אם מפסיקים את ביטול הרעשים, זמן הפעולה עולה לשמונה שעות להטענה, ו-32 סך הכל. שקע הטעינה, אגב, הוא USB-C, כיאה לאוזניות ב-2019.

 

לא נופלות מהאוזן

האוזניות עצמן יושבות טוב באוזן. אם במקרה של האיירפודס זה תמיד מפליא איך הן לא נופלות, פה אפשר להיות די בטוחים כל הזמן בכך שהאוזניה יושבת היטב באוזן. זה נכון גם כשמזיעים, אם כי סוני אינה ממתגת את האוזניות האלה ככאלה שמתאימות לחדר כושר.

 

הדבר הכי מפתיע בסאונד שלהן הוא הבס. הוא עוצמתי, אבל מאוד מדוייק - משהו שכמעט לא שומעים באוזניות נטולות חוטים. גם שאר הצלילים משוחזרים בצורה שגורמת לפעמים לשכוח שמדובר באוזניות כפתור קטנות ולא בזוג אוזניות גדולות. האיזון הוא יותר לכיוון החם של הסקאלה, אך לא בצורה שמפריעה להאזין לפודקאסטים או פוגמת בהנאה מז'אנרים בהם הצלילים הגבוהים חשובים. לא ציפיתי שהאוזניות האלה יחליפו עבורי את החוטיות שלי כשאני רוצה להאזין למוזיקה בהליכה, אבל מצאתי את עצמי סומך עליהן יותר ויותר, בזכות שילוב בין ביטול הרעשים לאיכות הצליל.

 

WF-1000XM3 (צילום: דניס ויטצ'בסקי)
24-32 שעות שימוש(צילום: דניס ויטצ'בסקי)

 

קשה יותר לסמוך על ממשק המגע באוזניות. סוני מאוהבת בממשקי מגע, ומסרבת לשים כפתורים פיזיים על אוזניות הדגל שלה. כשמדובר באוזניה קטנה, זה יכול להיות מעצבן. המימוש שלה אמנם יותר טוב משל כמה מהמתחרים, אבל עדיין לא תמיד תהיו בטוחים אם הלחיצה שלכם נקלטה, במיוחד אם אתם רוצים להאזין למשהו שצריך להיטען במשך כמה שניות. מעבר לכך, משטח המגע לא יכול לשמש להגברה או הנמכת עוצמת הצליל. תצטרכו לעשות את זה דרך המכשיר שאליו האוזניות מחוברות, או דרך העוזרת הקולית - לה אתם כן יכולים לקרוא בלחיצה על המשטח. אבל זו לא ממש הדרך האידאלית להנמיך צליל. האופציה השלישית עבור משטח מגע היא כיבוי והדלקה של ביטול הרעשים.

 

אפליקציה נוחה 

אם תחברו את האוזניות לטלפון, תוכלו ליהנות גם מהאפליקציה של סוני. ובאופן מפתיע, זו לא אמירה צינית. סוני סוף סוף הפכה את אפליקציית Connect לנוחה באמת. תוכלו להשתמש בה לא רק כדי לשנות את תפקידי הכפתורים באוזניות ולהגדיר את העוזרת הקולית, אלא גם על מנת להגדיר דרגות שונות של סינון רעשים, לראות את מצב הטעינה של האוזניות ואפילו לשנות את את האקוולייזר - לקבוע אילו תדרים יוגברו ואילו יונמכו. יש כאן מספר מצבים קבועים מראש, וכן יכולת להגדיר כמה משלכם. תוכלו גם לקבוע אם האודיו ימשיך כשתוציאו את אחת האוזניות מהאוזן, ולבקש מהאוזניות להחליט כמה רעשים לסנן על פי ניתוח הרעשים שהן שומעות.

 

סוני WF-1000XM3

סוני WF-1000XM3

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יש כאן גם אפשרות להחליט האם האוזניות יעדיפו איכות חיבור או איכות סאונד. גם במצב של תעדוף איכות הצליל, לא חווינו כמעט ניתוקים, למעט באזורים עם המון מוצרי בלוטות' אחרים. זה קורה בין היתר בגלל טכנולוגיה שבה סוני משתמשת, המחברת את שתי האוזניות לטלפון בנפרד, ולא חיבור מטלפון לאוזניה אחת וממנה לשניה. לטענת סוני, זה גם אמור למנוע מקרים שבהם אתם רואים וידיאו והצליל מגיע אחרי התמונה. ואכן, לא חווינו בעיות כאלה הן בנטפליקס, הן ביוטיוב והן באפליקציה של ה-NFL (ליגת הפוטבול האמריקאית), שדווקא עושה לא מעט בעיות עם אוזניות אחרות.

 

בשיחות, האוזניות האלה לא מספקות חוויה יוצאת דופן. אם אתם באזור שקט, כנראה שישמעו אתכם טוב מאוד. אם אתם באזור רועש, תהיה לצד השני בעיה לשמוע אתכם היטב. סינון הרעשים גם קצת מפריע להבין כמה חזק אתם מדברים, מה שהוביל אותי לפעמים לדבר חלש מדי, מהפחד לצעוק בלי שאני מודע לזה בכלל. מתרגלים לזה אחרי כמה ימים.

 

ומה עם המחיר? האוזניות האלה עולות כ-1,100 שקלים כיום, מחיר לא נמוך בעליל. מצד שני, התמורה שהן מספקות היא ייחודית. האם זה מספיק כדי להצדיק את המחיר הזה? תלוי כמה חשובים לכם איכות הסאונד וביטול הרעשים. אם אלה הפרמטרים שאתם מחפשים, והמחיר הוא משני, אלה כנראה האוזניות הכי טובות שתוכלו למצוא היום.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניס ויטצ'בסקי
ה-WF-1000XM3 של סוני
צילום: דניס ויטצ'בסקי
מומלצים