שתף קטע נבחר

 

גם נתניהו שם לב: המפלגה של רפול הפתיעה עם 15 אלף קולות מהחקלאים

לאחר שבבחירות הקודמות קיבלה 2,000 קולות בלבד כשאורן חזן עמד בראשה, פנתה הפעם מפלגת צומת שהוקמה על ידי רפאל איתן לחקלאים במושבים והקיבוצים, שטוענים להתנכלות מהמדינה. "אם לא היינו קמים רק לפני חודש וחצי היינו בכנסת"

תשע מפלגות עברו את אחוז החסימה ונכנסו לכנסת ה-22 שתושבע בעוד כשבועיים. פרט לעוצמה יהודית שקיבלה כ-80 אלף קולות ולא עברה את אחוז החסימה, מפלגת צומת הגיעה להישג הטוב ביותר מבין המפלגות הקטנות, וגרפה כ-15 אלף קולות.

 

המפלגה, שבבחירות לכנסת ה-21 איפשרה לחה"כ לשעבר אורן חזן לעמוד בראשה וקיבלה רק כאלפיים קולות, מיקדה הפעם את הקמפיין שלה בחקלאים במושבים ובקיבוצים וכך הגיעה להישג המכובד. כבר במהלך הקמפיין דווח כי אפילו ראש הממשלה נתניהו שם לב לתמיכה הגוברת במפלגה וניסה להשקיע חלק מהמשאבים של הליכוד בלקיחת קולות ממנה.  

עו
מספר 2 בצומת - עו"ד רחל גלאם פרץ משדה עוזיהו

474 קולות שקיבלה צומת הגיעו מהמושב שדה עוזיהו שבאזור אשדוד, שם המפלגה זכתה במרבית הקולות. הליכוד, שהגיעה למקום השני במושב, קיבלה 201 קולות בלבד. בנוסף, בנס הרים שבאזור בית שמש זכתה המפלגה ל-114 קולות, מספר שהיה רחוק רק כמה עשרות קולות מהליכוד ומכחול לבן - לה יש שני חברי כנסת שמתגוררים במושב (יועז הנדל וחילי טרופר).

 

מושב שדה עוזיהו עלה לכותרות יממה לאחר הבחירות, בשל עימותים אלימים בין התושבים לכוחות המשטרה שאיבטחו את אנשי מנהל מקרקעי ישראל שהגיעו למקום על מנת להרוס מבנים שהוקמו בניגוד לחוק.

 

העימותים בשדה עוזיהו

העימותים בשדה עוזיהו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עו"ד רחל גלאם פרץ, מספר 2 במפלגה ותושבת שדה עוזיהו, מספרת כי ההתנהלות של מנהל מקרקעי ישראל, כמו גם רשויות נוספות, היא שהביאה לסחף המצביעים היחסי למפלגה. "זה מתחיל במנהל, תוסיף לזה את פערי התיווך בחקלאות - כל מה שקורה במושב שדה עוזיהו קורה בכל המושבים בארץ", אמרה גלאם פרץ בשיחה עם ynet.

 

עימותים אלימים בין משטרה לתושבים על רקע פינוי מבנים לא חוקיים (צילום: דוברות משטרת ישראל)
העימותים האלימים בשדה עוזיהו(צילום: דוברות משטרת ישראל)

היא מספרת בכנסי בחירות רבים בהם היא השתתפה בכל הארץ היא שמעה מבני המושבים את אותם הדברים. "העלו בפניי את הבעיות של החקלאים, את הבעיות של אנשים שלא הצליחו להתפרנס מחקלאות ופנו לעסקים אחרים, את אותה אישה מבוגרת שלא הצליחה להתפרנס בכבוד כי אין לה פנסיה (מהחקלאות) אז היא משכירה איזשהו בית קטן ומנהל מקרקעי ישראל בא ותוקף אותה. אין תושב במדינת ישראל שגר במושב שלא מרגיש נבגד עם מה שקורה איתו". היא הוסיפה כי "עושה רושם שמישהו שכח את המושבניקים ואת הקיבוצניקים, ובהעדר כוח פוליטי אנחנו לא יכולים לדבר, ולראייה מה שקרה פה אתמול".

 

לדבריה, ההישג של 15 אלף קולות הוא משמעותי, אך זמן ההיערכות הקצר לבחירות שהיה למפלגה הוא הסיבה לכך שהיא לא נכנסה לכנסת. "אם לא היה לי רק חודש וחצי, והייתי מצליחה להגיע לכל המושבים בארץ - אנחנו היינו היום בכנסת. בגלל שקמנו בזמן מאוד קצר, זה ההישג שהשגנו".

 


יו
יו"ר צומת משה גרין עם איתן ברושי

 

צומת היא מפלגה ותיקה שהוקמה ב-1983 על ידי הרמטכ"ל הפורש רפאל איתן. שיא כוחה היה בכנסת ה-13 עם שמונה מושבים בכנסת. לאורך השנים היא עברה גלגולים רבים ובכנסות מסוימות אף רצה במשותף עם מפלגת הליכוד. משה גרין, יו"ר המפלגה ומי שנמצא בה מאז שהוקמה בשנות השמונים, אמר ל-ynet כי 15 אלף הקולות שהמפלגה השיגה הם בזכות החקלאים שרוצים ומחפשים הנהגה שונה.

 

"המטרות בבחירות היו לדאוג לחקלאים שאין להם מים ולדאוג לחלקאים שמוכרים עופות בשלושה שקלים לקילו - לתכנן את החקלאות מחדש", אמר גרין. "לטפל גם באותם אנשים שיש להם שימושים רבים בתוך המשקים, להסדיר את זה - על ידי שינוי התכניות. הם רוצים לקבל את מה שמגיע להם - חקלאות, מים, לייצר סחורה טובה ובריאה לערים, מגיע להם למכור את זה בתוך החקלות שלהם, מגיע להם בגיל 80 ו-90 להפוך את הבתים לשימושים חורגים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מספר 2 במפלגה, עו"ד רחל גלאם פרץ
מומלצים