שתף קטע נבחר

 

קולות החיילים: כחול לבן בראש, ירידה בתמיכה בליכוד

כחול לבן זכתה במירב הקולות שבמעטפות הכפולות, בליכוד הגיעו למקום השני, אך חוו ירידה בהשוואה לבחירות הקודמות. במקום השלישי הגיעה ימינה, ואילו המפלגות הערביות, החרדיות וישראל ביתנו קיבלו פחות אחוזי תמיכה מהתוצאות הכלליות. עוצמה יהודית לא עברה את אחוז החסימה

כמעט יממה אחרי שהחלו לספור את הקולות שבמעטפות הכפולות, אמש (ה') התפרסמו תוצאות הספירה. כ-278 אלף בני אדם הצביעו בבחירות הנוכחיות במעטפות כפולות, המספר הגבוה אי פעם. מדובר על יותר מ-6% מסך הקולות בבחירות, והשפעתם מגיעה לכדי 7.5 מנדטים.

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

בחירות 2019 סבב ב' תוצאות מנדטים מעטפות כפולות קולות החיילים אינפו אינפוגרפיקה ()

אם הבחירות היו נערכות רק בקרב המצביעים במעטפות הכפולות, שרובם חיילים, התוצאות היו נראות אחרת. כחול לבן הייתה עדיין מובילה אבל עם 38 מנדטים, הליכוד עם 35, ימינה 11, ש"ס 8, המחנה הדמוקרטי 6, העבודה-גשר 6, יהדות התורה 5 והרשימה המשותפת 5. גם במצב הזה עוצמה יהודית לא עוברת את אחוז החסימה, אך היא קרובה אליו עם 2.5% מקולות החיילים.

 

מספירה של כמעט 100% מהקולות בכלל הקלפיות התוצאות הן: כחול לבן עם 33 מנדטים, הליכוד עם 31, הרשימה המשותפת 13, ש"ס 9, יהדות התורה וישראל ביתנו עם 8 מנדטים, ימינה 7, העבודה-גשר 6 והמחנה הדמוקרטי 5.

 

תוצאות לא סופיות ()

הצבעה במעטפה כפולה מאפשרת גם למי שאינו יכול להצביע בקלפי הסמוכה למקום מגוריו לממש את זכותו. מדובר בעיקר בחיילים, בדיפלומטים שמשרתים את המדינה בנציגויות בחו"ל, בבוחרים בעלי מוגבלות בניידות, במאושפזים בבתי החולים ובאסירים בבתי הסוהר.

 

ספירת קולות המעטפות הכפולות    (צילום: אלכס גמבורג)

ספירת קולות המעטפות הכפולות    (צילום: אלכס גמבורג)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מכיוון שרוב המצביעים במעטפות כפולות הם משרתי צה"ל, ואחוז החרדים והערים שם קטן משמעותית מחלקים באוכלוסייה, הרשימות החרדיות והערביות נוטות להיפגע לאחר ספירת הקולות הללו.

 

מפלגה נוספת שנוטה להיפגע מקולות החיילים היא ישראל ביתנו, שרבים ממצביעיה הם עולים מבוגרים שילדיהם ונכדיהם, המשרתים בצבא, נוטים יותר להצביע כמו ההתפלגות באוכלוסייה הכללית, ולאו דווקא למפלגה מגזרית.

חיילים מצביעים (צילום: דובר צה
החיילים מצביעים. בדרך כלל המפלגות הערביות והחרדיות נפגעות מקולות החיילים(צילום: דובר צה"ל)
כך קרה גם הפעם, כשישראל ביתנו, הרשימה המשותפת, ש"ס ויהדות התורה קיבלו שיעור קטן יותר של קולות במעטפות הכפולות מאשר בהצבעה בקלפיות הרגילות ברחבי הארץ.

 

בעוד שישראל ביתנו קיבלה 7% מכלל הקולות, היא קיבלה רק 5% מקולות המעטפות הכפולות. עם זאת, מדובר בהתחזקות משמעותית יחסית לבחירות הקודמות, אז קיבלה רק 1.9% מהקולות שבמעטפות הכפולות.

 

החיילים מצביעים בבחירות לכנסת ה-22    (צילום: דובר צה"ל )

החיילים מצביעים בבחירות לכנסת ה-22    (צילום: דובר צה"ל )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אצל ש"ס ההבדל בין הנתונים עומד על 1.2% - בעוד שהיא קיבלה 7.5% מכלל הקלפיות, היא זכתה רק ב-6.3% מהמעטפות הכפולות. מדובר בעלייה מהבחירות הקודמות, אז השיגה 4.2% מקולות המעטפות הכפולות. גם יהדות התורה קיבלה כ-2% פחות מהקולות בכלל הקלפיות, וגם אצלה מדובר בעלייה בהשוואה לבחירות הקודמות.

 

הרשימה המשותפת קיבלה 10.45% בכלל הקלפיות ורק 4.3% במעטפות הכפולות, אך גם אצלם מדובר בהתחזקות יחסית לבחירות הקודמות, אז הרשימות חד"ש-תע"ל ורע"ם-בל"ד, שהתמודדו בנפרד, קיבלו ביחד 3% מהקולות במעטפות הכפולות.

חיילים מצביעים (צילום: דובר צה
ההצבעה בצה"ל. כחול לבן זכתה במירב הקולות(צילום: דובר צה"ל)

מי שזכתה במירב הקולות של המעטפות הכפולות היא כחול לבן שקיבלה 30.2%, לעומת 25.9% מכלל הקלפיות. הרשימה אף התחזקה בקרב החיילים בהשוואה לבחירות באפריל אז קיבלה 28.8% מקולות המעטפות הכפולות.

 

אחריה ניצבת הליכוד, שקיבלה 27.8% מקולות החיילים לעומת 25.15% מכלל הקולות. הליכוד רשמה היחלשות בקרב קולות החיילים יחסית לבחירות הקודמות, אז קיבלה המפלגה 29.3% מקולות המעטפות הכפולות.

 

אם התוצאות היו נקבעות רק על פי המעטפות הכפולות, ימינה הייתה המפלגה השלישית בגודלה כש-8.8% מהקולות הגיעו אליה. זאת לעומת 5.9% מהקולות שקיבלה בכלל הקלפיות.


פורסם לראשונה 19/09/2019 23:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
מצביעים בבסיס
צילום: דובר צה"ל
מומלצים