עשיר בוויטמינים ומצעיר את העור: הסגולות הבריאות של הרימון
מטפל בזיהומים ובדלקות, עשיר בוויטמין C ובנוגדי חמצון. הרימון הוא אחד משבעת המינים ונמצא על שולחן ראש השנה ברוב הדרו, ומתברר שהוא לא רק יפה אלא גם בריא
אכילת הרימון בסעודת ראש השנה הינה מסורת עתיקה, שמסמלת את ההבטחה שלנו לעשיית מעשים טובים בשנה החדשה. את הברכות כמו "שירבו זכויותינו כרימון", וגם "שנהיה מלאים מצוות כרימון", נוהגים לברך בסעודת החג.
הרימון הוא גם אחד משבעת המינים, והוא מסמל עבור רבים יופי, שפע ופריון. אבל לא כולם מודעים לסגולותיו הבריאותיות של הרימון, ושלמעשה מדובר באחד הפירות הבריאים ביותר שניתן לצרוך.
מרבית הרכיבים הבריאים (נוגדי החמצון) של הרימון נמצאים דווקא באזור הקליפה, ולכן עדיף במקרים רבים לסחוט את הרימון, ולשתות אותו כמיץ במקום לאכול את הגרגרים, משום שבתהליך הסחיטה משתחררים אותם רכיבים מהקליפה, וניתן ליהנות מהם בריכוז גבוה הרבה יותר.
היתרונות הבריאים של מאכלי החג:
בשר בקר משמין יותר מעוף? 8 מיתוסים על מאכלי החג
רימון נגד סרטן, דבש טוב ללב: בריא בסימני החג
מהם היתרונות הבולטים של הרימון?
1. השפעת הברזל: למרות תכולת הברזל הנמוכה של הרימון, הוא נחשב לפי הרפואה המשלימה למחזק דם ולמשפר מצב של אנמיה. ברפואה העממית ממליצים על רימונים לטיפול בזיהומים, כאבי גרון, דלקות פרקים, תולעים וטפילים אחרים במערכת העיכול.
2. נוגד חמצון: בשנים האחרונות גילתה גם הרפואה המערבית את סגולותיו של הרימון. התברר כי הפיגמנטים האדומים שלו הם נוגדי חמצון חזקים ביותר, וככאלה הם עשויים לסייע להילחם בכל אותם חומרים מחמצנים אליהם אנו חשופים מדי יום - גורמים סביבתיים כמו זיהום אוויר, עישון, פיח וחומרי הדברה שונים, מזונות מסוימים וקרינת השמש משפיעים עלינו לרעה בגלל האפקט המחמצן שלהם.
3. ערכים תזונתיים גבוהים: הרימון עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים אשר הכרחיים לתפקוד התקין של הגוף. כוס אחת של גרגרי רימון מכילה 30% מתצרוכת הוויטמין C המומלצת ליום למבוגר, 16% מתצרוכת החומצה הפולית המומלצת, 12% מתצרוכת האשלגן וגם לא מעט סיבים.
4. ערכים פחמי
מתיים: 100 גרם גרגרי רימון (כחצי רימון קטן) מכילים כ-19 גרם פחמימות ולכן מומלץ לאכול אותו במידה. בעידן של טכנולוגיות מתקדמות ושל תזונה מותאמת אישית, מומלץ לבחון את ההשפעה של הרימון ברמה האינדיבידואלית ולהבין כיצד משפיע על ערכי הסוכר בגוף.
5. השפעה על מערכת החיסון: על פי מחקרים שנעשו, שתיית המיץ טובה לבריאות אף יותר מהפרי עצמו, בניגוד לפירות רבים אחרים, זאת משום שבזמן סחיטת הפרי 70% מנוגדי החמצון משתחררים מהקליפה.
למיץ יש כנראה גם השפעות על מערכת החיסון במניעת זיהומים. עם זאת, במיץ הרימונים קיים ריכוז גבוה של חומצה אוקסלית, ולכן אנשים הסובלים מאבנים בכליות צריכים להמעיט בשתייתו.
6. גמישות ומראה העור: שמן זרעי רימונים מכיל למעלה מ-60% חומצת שומן לינואלית המגבירה את גמישות העור ועשויה להיטיב עם מצב העור. צריכת שמן זה חיונית לשמירה על מראה צעיר ורענן. כמו כן, הוא מכיל כמות גדולה של אומגה 5, שהיא חומצה שומנית בלתי רוויה, בעלת יכולת נוגדת חמצון מהגבוהות בטבע.
עינת מזור בקר, היא דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת