שתף קטע נבחר

 

מנהיגי הכת "לב טהור" ביקשו מקלט מדיני באיראן

מסמכים שהוצגו בבית משפט אמריקני חשפו כי חברי הכת החסידית ביקשו מאיראן תמיכה במאבקם נגד הציונות - והביעו נאמנות לחמינאי. כמה מחברי הכת עצורים בארה"ב באשמת חטיפה, גניבת זהות והזנחת ילדים

חברי הכת "לב טהור" בגואטמלה (ארכיון) (צילום: EPA) (צילום: EPA)
חברי הכת "לב טהור" בגואטמלה (ארכיון)(צילום: EPA)
 

מסמכים שהוצגו בבית המשפט הפדרלי בארצות הברית חשפו כי מנהיגי הכת החסידית "לב טהור", השוהים בגואטמלה, הגישו בקשה למקלט מדיני באיראן, תוך הבעת נאמנות למנהיג העליון עלי חמינאי. על פי המסמכים, הכת ביקשה מאיראן מקלט מדיני, הגנה וחופש דת עבור כל חבריה.

 

כיום רבים ממנהיגי "לב טהור" עצורים בבתי כלא פדרליים בארצות הברית וממתינים למשפטם, ביניהם נחמן הלברנץ (36) בנו של מייסד הכת שלמה הלברנץ, האחים מאיר (42), יעקב (20) ואהרון רוזנר (45), מתתיהו מלכה ומרדכי יואל מלכה. הם מואשמים בעבירות רבות הכוללות חטיפה, גניבת זהות ושימוש בדרכונים מזוייפים. בין המסמכים שנחשפו - בקשת הכת לתמיכה איראנית במאבקה נגד השליטה הציונית ושחרור ארץ הקודש והעם היהודי בדרכי שלום. המסמך נכתב באנגלית, בעברית ובפרסית.

קהילת כת לב טהור מבקשת מקלט ב איראן  ()

 

פשיטה על הכת בגואטמלה, לפני 3 שנים

פשיטה על הכת בגואטמלה, לפני 3 שנים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"לב טהור" היא קהילה חרדית קיצונית שאותה ייסד הרב שלמה הלברנץ, שטבע למוות ב-2017 בנהר במקסיקו. היא הוקמה בשנות ה-90 בירושלים ומאז נודדת בעולם. היא עברה לניו יורק, לקנדה ובשנים האחרונות נמצאת בג'ונגלים של גואטמלה. היקף חברי הכת נאמד בין 200 ל-500 בני אדם, כאשר חלקם חוזרים בתשובה או משתייכים לשולי הקהילה החרדית.

 

הקהילה מביעה עמדה אנטי ציונות חריפה. התנועה מתאפיינת בהסתגרות מפני העולם החיצוני ובסגנון לבוש צנוע במיוחד, מנהיגה כללי כשרות נוקשים ותזונה שמתבססת על ירקות. זמנם של הגברים מוקדש בעיקר ללימוד תורה וזה של הנשים לחינוך הילדים. הקהילה טוענת לחזרה ליהדות הקדומה ומשום כך נאסר על חבריה השימוש ברדיו, טלוויזיה ואינטרנט. כמעט ואין יציאה אל מחוץ לתחום מגורי הקהילה.

 

ההאשמות הרווחות ביותר נגד הכת נוגעות להזנחת ילדים. על רקע האשמות אלה התקיימו כמה פשיטות על הקהילה במקום מושבה בקנדה ומאוחר יותר גם בגואטמלה. בעקבות הראיות שנמצאו בפשיטות אלה, הוציאו רשויות הרווחה בקוויבק צווים להוצאת ילדים מבתיהם, אך לאחר ערעור של הקהילה הם הוחזרו להוריהם. חברי הקהילה רואים בהאשמות ובפשיטות שהגיעו בעקבותיהן רדיפה דתית. האשמה מרכזית נוספת היא חיתון של נערות צעירות מתחת לגיל שש עשרה עם נערים בני גילן או עם גברים מבוגרים מהן. כמו כן הושמעו האשמות בדבר התעללות פיזית כגון כליאה, מלקות, וכן האשמות בהתעללות פסיכולוגית הכוללת שטיפת מוח, חרמות דיבור, העברת ילדים בין הורים לשם חינוך מחדש ואף שימוש בתרופות פסיכיאטריות. 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים