שתף קטע נבחר
 

על הרשימה המשותפת להשלים את המלאכה

הציבור הערבי יצא להצביע בהמוניו לא רק בגלל ההסתה של הימין, אלא גם כדי להודיע לנבחרים שלו: אנחנו רוצים להיות שחקן משפיע בזירה הפוליטית

 

מטה הרשימה המשותפת (צילום: AFP)
מטה הרשימה המשותפת אחרי המדגמים(צילום: AFP)

יום הבחירות ביישובים הערביים לא היה רק מלא באנרגיית ההמונים שהגיבו לקמפיין החיובי שהביא לניצחון בטוח ומרשים של הרשימה המשותפת. הוא היה אולי היום הרגוע ביותר מתחילת השנה ביחס למופעי הירי ומחזות האלימות שמכים בחברה הערבית כבר למעלה מעשור.

 

 

הפעם האזרחים הערבים יצאו להצביע בגלל תנאים מצטברים: הרכבתה מחדש של הרשימה המשותפת ככוח פוליטי מאוחד של המפלגות הערביות; ההסתה הבלתי פוסקת של הממשלה והעומד בראשה, שלא פספס הזדמנות מאז 2015 כדי לשלול את הלגיטימציה של הפעילות הפוליטית של הציבור הערבי בכלל ונציגיהם בפרט; והקמפיין החיובי, שלא ראינו כמותו מאז בחירות 99.

 

הקמפיין של המשותפת הפעם התמקד במסרים חיוביים שקראו לציבור לצאת לבחור לא רק על מנת לקבוע את זהותה של הממשלה הבאה והעומד בראשה - משימה חשובה ומשמעותית מאין כמוה - אלא גם בגלל סדר היום הכופה את עצמו על חייהם של האזרחים הערבים והצורך המיידי לבלום את ההסתה הפרועה של הימין, למחות נגד החוקים האנטי-ערביים, לעצור את הריסות הבתים, לקדם את הבריאות, לשפר את המצב הכלכלי והחברתי של הרשויות הערביות, והחשוב מכל - להתמודד באופן אפקטיבי עם הפשיעה והאלימות הגואות.

 

יומיים אחרי הבחירות, מציאות הטרור האזרחי חזרה לרחובות ביישובים הערביים שלא הספיקו לחגוג את תחילת השינוי במדינה שרבים מחכים לו. בתוך פחות מיממה נרצחו ארבעה אזרחים ערבים, ובהם אישה חפה מכל פשע שהשתתפה בחתונה בכפר בסמת טבעון כאשר פושע נתעב התפרץ לחתונה עם נשק והתחיל לירות. מתחילת השנה נרצחו 64 אזרחים ערבים.

 

ב-2016 קיבלה ממשלת ישראל החלטה שאמורה להגביר את הביטחון ביישובים הערביים, אך עד כה התוכנית לא מתרוממת והפשיעה משתוללת והולכת כמעט בכל יישוב ערבי. אותה ממשלה שהערבים הצביעו נגדה החליטה גם לקצץ לא פחות משליש התקציב שנועד למלחמה בפשיעה ובאלימות לפני כמה חודשים.

 

קרוב ל-80% מהאזרחים הערבים הצביעו לרשימה המשותפת ולא בכדי. הציבור הערבי אמר את דברו הפעם באופן בלתי משתמע לשני פנים: הערבים אזרחי ישראל רוצים להיות שחקנים משפיעים בזירה הפוליטית, להחליף את ממשלת הימין שפגעה בהם לאורך שנים רבות, ולקבוע סדר ציבורי חדש שיטפל בסוגיות הקריטיות שמולן הם מתמודדים, ובראשן היעדר הביטחון האישי וגם החזרת האמון בנציגיהם כנציגים לגיטימיים.

 

הציבור הערבי אמר את דברו, וכעת נותר לרשימה המשותפת להשלים את המלאכה ולתפקד כשחקן משפיע באמת דרך כך שימליצו על בני גנץ לראשות הממשלה, כפי שהסתמן בשבת. על גנץ, שעד כה מילא את פיו במים, לאזור את האומץ ולהתייחס לדבריהם ברצינות. היום ולא מחר.

 

  • רסול סעדה הוא פעיל חברתי ומומחה ליחסי משטרה וחברה ערבית

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוזמות אברהם
רסול סעדה
צילום: יוזמות אברהם
מומלצים