ביהמ"ש: לקדם תמיכה ממשלתית בתיאטרון הבימה
נשיא המחוזי בת"א הורה היום לכונס הנכסים להגיע למתווה מוסכם עם משרדי האוצר והתרבות, באופן שיאפשר את המשך הפעלת התיאטרון. זאת לאחר שחברת השיווק הטלפוני "פאוור דיאלינג" הגישה בקשת פירוק להבימה בשל חובות בסך 2.8 מיליון שקל
בית המשפט יעזור להבימה: נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין הורה היום (ג') לכונס הנכסים לקיים ישיבה שבמסגרתה ילבנו המשתתפים (משרד האוצר, משרד התרבות, התיאטרון ועוד) את האופן שבו ניתן יהיה לקדם את תשלום התמיכות הכספיות מהממשלה לתיאטרון הלאומי הבימה. זאת במסגרת דיון בבקשת פירוק שהוגשה נגד התיאטרון.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
פשרה בייצוגית נגד הבימה: כרטיסי תיאטרון בהנחה
"בלב האומה": פסל של השרה רגב הוצב בכיכר הבימה בת"א פסל צוללת הוצב בכיכר הבימה: "תזכורת לשחיתות החמורה"
בהחלטתו נכתב כי הדבר יעשה "תוך שיתאפשר לתיאטרון להתנהל בצורה מאוזנת. מצופה שכול הצדדים המעורבים יגלו פתיחות והבנה על מנת שניתן יהיה להגיע לידי מתווה מוסכם והמשך פעילות התיאטרון כסדרה".
החלטת השופט אורנשטיין ניתנה במסגרת דיון שהתקיים היום שעסק בבקשת פירוק שהגישה לאחרונה חברת השיווק הטלפוני פאוור דיאלינג, הטוענת כי הבימה חייבת לה כ-2.8 מיליון שקל. במסגרת הדיון הוגש לבית משפט מידע חסוי לגבי מצבו של התיאטרון וזה חסוי, ואין כרגע מידע כולל על סך מצבת חובותיו.
חברת פאוור דיאלינג הגישה באמצעות עוה"ד גבי ספרן ממשרד ספרן, שרף, יפה ובאמצעות עו"ד אורי גיל בקשת פירוק נגד התיאטרון. במסגרת הבקשה נטען כי "החברה שפירוקה מתבקש, חברת התיאטרון הלאומי הבימה, היא חברה לתועלת הציבור אשר הוקמה בשנת 2011 ואשר מפעילה כיום את תיאטרון הבימה, הוא התיאטרון הלאומי של ישראל, והיא החליפה בתפקיד זה תאגידים קודמים שהפעילו את התיאטרון האמור קודם לכן".
עוד נטען, כי אחד ממקורות ההכנסה העיקריים של הבימה הוא מכירה לציבור של מנויים להצגות התיאטרון שלה, אשר מוצגות במשכנה של הבימה בתל אביב וברחבי הארץ. עוד נטען כי המבקשת, חברת פאוור דיאלינג, היא חברה פרטית המתמחה בשיווק ובטלמרקטינג. "החל משנת 1996 ועד לאחרונה בחודש יוני 2019 שימשה המבקשת כחברה שכל יעודה הינו שיווק מנויים לתיאטרון הבימה. לאור אי תשלום החוב כלפיה היא הפסיקה לתת שירותים להבימה בחודש יוני 2019.
"במשך שנים שירתה המבקשת את הבימה בנאמנות וביעילות כאשר היא מכניסה לקופת התיאטרון בזכות פעולות השיווק המוצלחות שלה סכומים המסתכמים לסך כולל של כ-110 מיליון שקל נטו". כאמור, המבקשת טענה כי הבימה נותרה חייבת לה סכום של כ-2.8 מיליון שקל. הבימה הכחישה טענה זו וטענה מנגד באמצעות עוה"ד דורון טישמן ואביב פריצקי כי החוב הנטען כלפיה שנוי במחלוקת.
על פי החלטת השופט מהיום, התיאטרון הצביע על כך שהוא אמור לקבל תמיכות מהממשלה ומתנהל בהקשר זה משא ומתן עם משרד התרבות לקבלתן. בהקשר זה קבע אורנשטיין כי "אין חולק שעל כול המוערבים לעשות הכול על מנת שהתמיכות יגיעו לתיאטרון ובכך לאפשר את המשך התנהלותו, לרבות תשלום לספקים ולנותני השירותים כמו גם לעובדיו.
"להסרת ספק, לא ראיתי ואף לא נדרשתי להורות על צו פירוק זמני לאלתר ומשכך לא ראיתי מקום להחליט בבקשה לעת הזו. מצופה שהצדדיים ישכילו להגיע לידי הבנה והסדר".
צפו: הצגת מאמא מיה בתיאטרון הבימה (צילום: אורי דוידוביץ' | עריכה: אדם רייק)
תיאטרון הבימה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים