שתף קטע נבחר
 

תל אביב רוצה לשכנע את הצעירים שאלתרמן סקסי

עשרות אירועים שיתקיימו לאורך שנה ברחבי תל אביב יחזירו לחיים את יצירת אלתרמן: בדראג ובמופעי אוונגרד, בתצפיות טלסקופיות, בדיונים ספרותיים ועוד. "מאפשרים לכל אדם להגיע וללמוד, גם למי שרק מסתובב עם אלתרמן בארנק"

בכל זאת יש בו משהו: בעיריית תל אביב החליטו להקדיש שנה שלמה למשורר נתן אלתרמן, והחל ממחר (ד') ועד אוגוסט 2020, יתקיימו ברחבי העיר עשרות אירועים שיחגגו את יצירתו, דמותו ומורשתו של המשורר. האירועים יפנו בעיקר לצעירים, אך יתאימו לכל הגילאים, כשהמטרה היא להפגיש מחדש את הדורות הצעירים עם אחד המשוררים החשובים בתולדות התרבות העברית.

 

נתן אלתרמן (צילום: אברהם סוסקין)
נתן אלתרמן(צילום: אברהם סוסקין)

 

חגיגת הפתיחה תתקיים מחר בשעה 19:30 במרכז הקהילתי דב הוז, ובמסגרתה יתקיימו אירועים בהשתתפות אנשי ציבור, מוזיקאים, שחקנים, אנשי רוח, כותבים, שחקנים, עיתונאים ואמנים. בין האירועים המסקרנים - הכניסה אל כולם חופשית - ניתן יהיה למצוא מופע דראג במחווה לאלתרמן, סדנת כתיבה, מופעים סוריאליסטיים ואוונגרדים בעקבות שירי המשורר, ופאנלים ודיונים על יצירתו. בנוסף, תיערך תצפית טלסקופית בהשראת השיר "ירח" (בו הכוכבים מתוארים כצעצועיו הגדולים של אלוהים), והקראת קטעים מהמחזה הנשכח של אלתרמן, "משפט פיתגורס", שניתן לראות בו יצירת מדע בדיוני שהקדימה את זמנה.

 

המרכז הקהילתי דב הוז (צילום: ברק ברינקר)
המרכז הקהילתי דב הוז. חגיגת אלתרמן(צילום: ברק ברינקר)
 

 

"אם לא נעשה עכשיו פרויקט מאוד מקיף, שיימשך הרבה זמן ויטפל ביצירות של אלתרמן באופן רלוונטי, פשוט עוד עשר שנים יהיו פה אנשים שלא יידעו מי הוא, אף פעם", אומר מנהל אגף התרבות בעיריית תל אביב, גיורא יהלום. הוא מביע אמונה שלמה בכוח המשיכה של המשורר: "אוי ואבוי לי אם הייתי יוצא לדרך בלי זה. אני חושב שאלתרמן הוא אחד היוצרים הכי עזי ניסוח, סקסיים ופוליטיים, שהזמן לא נגע בהם. צריך לעשות 'פו', להעיף קצת אבק, ומה שהוא כותב פשוט רלוונטי לגמרי. הוא כותב באומץ ובעזות של בן אדם בן עשרים. וזה משהו שמיד מרגישים, מיד מתחברים אליו".

 

אנשי העירייה מדגישים כי האירועים פתוחים לכל אדם, בלי קשר לכתובתו. ובכל זאת, הבחירה באלתרמן נעוצה בזיקה החזקה העומדת בינו ובין העיר הלבנה. "אני חושב שהוא לא סתם משורר תל אביבי, אלא שהוא ניסח את הרוח של תל אביב. במובן של חירות, פלורליזם, ולהיות אתה עצמך, להיות מגדלור למדינה מבחינת הערכים. הוא זה שהמציא את התל אביבים. הוא ניסח את הדנ"א, פשוט מאוד", אומר יהלום, "אם ביאליק הוא המשורר היהודי, אז אלתרמן הוא המשורר הישראלי והמשורר התל אביבי".

 

 

 

עודד כרמלי, המנהל האמנותי של הפסטיבל, אומר כי אלתרמן היה "מלך תל אביב". "הוא היה מאוהב בתל אביב. אחרי שהוא סיים את הלימודים שלו בצרפת, שם התוודע למשוררים 'המקוללים', הוא חזר לתל אביב והפך אותה למעין פריז של בודלר. הוא כתב בעיתונות והיה כתבנו לענייני תל אביב לכמה שנים, כשקרה משהו שלחו אותו לרחרח. הוא כתב שירי אהבה לתל אביב. כל אירוע בתולדות העיר הזו קיבל ביטוי".

 

כרמלי מספר כי בעירייה השתדלו לבנות תוכנית "מגוונת ומפתיעה". "מה שהכי חשוב זה שאנחנו מאפשרים לכל אדם, גם למי שאף פעם לא קרא שורה של אלתרמן והוא רק מסתובב עם אלתרמן בארנק, להגיע וללמוד", הוא מסביר. "הרבה אנשים, עד היום, יודעים בעל פה לצטט אותו ואוהבים לפזם שורות בראש בעודם הולכים בשדרות בגשם. הרעיון הוא לא לתת לדבר הזה למות, לתת למקום הזה להמשיך".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משה מילנר, לע"מ
נתן אלתרמן
צילום: משה מילנר, לע"מ
לאתר ההטבות
מומלצים