בתה התלוננה על אונס: "כולם שבורים, כלואים בבית"
ד', אמה של בת ה-13 שלפי החשד נאנסה במקלט בית ספר ביישוב בדרום, סיפרה לאולפן ynet על המשבר שחווה המשפחה: "אנחנו שבורים, זה לא נתפס. הצדק חייב לצאת לאור". עורכי הדין: "החוקר אמר לנערה - תחזרי בך ולא יקרה לך כלום". המשטרה: "האשמות מופרכות"
ד', אמה של הנערה בת ה-13 שלפי החשד עברה אונס קבוצתי במקלט של בית ספר בדרום הארץ, תיארה היום (ד') בשיחה עם אולפן ynet את החוויות הקשות: "כולם שבורים. הבית הוא לא בית, המשפחה היא לא משפחה". לדברי עורכי הדין, אתמול סיפרה הנערה כי עברה "חקירה טראומתית" שבה ניסו לגרום לנערה לחזור בה. המשטרה מכחישה.
חשד לאונס קבוצתי בדרום: ידיעות נוספות
חשד: בת 13 נאנסה על ידי ארבעה נערים במשך עשרה ימים בדרום
לאחר מסדר זיהוי: שוחררו ארבעה חשודים באונס בת ה-13
אביה של הנערה: "רצחו משפחה שלמה, היא חיה-מתה"
- מה שלומכם הבוקר הזה?
"כמו כל הבקרים שעברו עלינו בשבוע האחרון".
-מהי התחושה שלך כלפי החקירה? המשטרה?
"אני יודעת שהמשטרה משתדלת מאוד לעשות את העבודה אבל זה לא נתפס, לא נתפס שהם משוחררים והילדה שלי כלואה בבית. אנחנו כלואים בבית. התחושה רעה, כל הגוף הפוך, כל הבית הפוך, אין מילים לתאר את זה".
-הבת שלך לא הולכת לבית ספר או למסגרת כלשהי? היא יוצאת מהבית?
"היא לא הולכת לבית ספר. אנחנו משתדלים להוציא אותה קצת מהבית, לעודד אותה כמה שיותר, לתת לה תחושות טובות. מבחינתנו - הבית, ילדים - אנחנו שבורים כולם. אלו תחושות מאוד חזקות וכואבות".
-מה היא אומרת לך? היא מתקשרת אתכם? מספרת מה עובר עליה?
"אנחנו לא מדברים איתה על הנושא הזה, רק מנסים להוציא אותה מזה, לעודד אותה ולשמח אותה. אנחנו רוצים שהצדק ייצא לאור. אני רוצה לראות אותם מאחורי הסורגים, את כולם, מי שאשם אני רוצה לראות את הדין. מעבר לזה אני לא רוצה שום דבר".
-אתם מקבלים עזרה משירותי הרווחה? מישהו מסייע לכם?
"יש לי היום פגישה עם העובדת הסוציאלית שאצלה הילדה תתחיל את הטיפולים, הבנתי שהיא צריכה להתחיל טיפולים קשים, ואנחנו בקשר עם הרווחה".
-היישוב שלכם לא גדול. המשפחות של הנערים הפוגעים ניסו ליצור אתכם קשר?
"האמת שאני לא מכירה אותם. הם לא ניסו לדבר איתנו ולא פנו אלינו, ואנחנו לא פנינו אליהם. אנחנו נותנים למשטרה ולמי שצריך לעשות את העבודה".
-את מאמינה שאחרי שהעצורים שוחררו, המשטרה עדיין עושה כל מה שהיא יכולה?
"אני מאמינה שכן. אני מקווה שהם ימשיכו לעשות את העבודה שלהם כי אני יודעת שהם עשו הרבה וממשיכים לעשות. הצדק פשוט חייב לצאת לאור. אף אחד לא יוכל להבין ולהרגיש את מה שאנחנו עוברים. אני רוצה שכל אמא תשים את עצמה במקומי ותדע מה אנחנו עוברים. אנחנו שבורים. עבר כבר שבוע מאז המקרה, הבית הוא לא בית, המשפחה היא לא משפחה".
עו"ד בנימין מלכה, אחד משני עורכי הדין המייצגים את המשפחה, סיפר בריאיון באולפן ynet על התנהלות התיק והחקירה.
-האמא מאמינה שהמשטרה עושה הכול, גם אתה שותף לתחושה הזאת?
"אני רוצה לקוות ולהאמין שהגורמים הרלוונטיים יעשו את עבודתם נאמנה. אני ועורך הדין יסלוביץ בחרנו בהחלטה משותפת לייצג את המשפחה. ברוב המקרים אנו משמשים כסנגורים, אני בוחר את מי לייצג וזה היתרון שלנו כסנגורים פרטיים, אבל במקרה הזה לא היה לנו ספק. אחרי ששוחחנו עם האב, החלטנו שאנחנו לוקחים את התיק הזה בשתי ידיים - גם כדי לבחון כל צעד וצעד בהליך המשפטי, לראות שהכל מתנהל כשורה, לרבות הליך החקירה, וגם כדי לשמור על הזכויות של הנערה כנפגעת עבירה".
-היה חשש שאם לא תייצגו אותה, ואנחנו יודעים שמשפחת הקורבן לאו דווקא זקוקה לייעוץ משפטי, לא ייעשה צדק?
"קרו מקרים בעבר, לצערי יותר מדי, שבהם לא היה ייצוג ולא הייתה יד על הדופק מצד נפגעי העבירה - ודברים נעלמו בצורה כזו או אחרת. למשל, שירותי הרווחה אמרו "תבואו אחרי החג", או משפטים כאלה ואחרים שלא מתקבלים על הדעת".
-אמרו למשפחה לבוא אחרי החגים?
"נכון. לאחר התערבות שלי ושל עורך הדין יסלוביץ עמדנו על זה שהנערה תטופל כעת. אין פה זמן לדחות, מדובר פה בבת 13, אי אפשר להסתכל על זה בצורה אחרת, לא "מתלוננת", ולא "מרשתי" ולא כל דבר אחר - אלא ילדה. אני אבא לילדה, אני מכיר את הפחד האדיר הזה. ילדה נשלחת לבית הספר, למקום שאמור להתוות לה נורמות התנהגות, לחנך אותה ומעל הכול לשמור עליה, ושם היא מוצאת את הנורא מכל. בל נשכח, אנשים תמהים איך זה קרה בבית הספר, אבל לפני כמה שנים ברמת הגולן ילדה בשם תאיר ראדה נרצחה בבית הספר. אולי כדאי שמישהו במערכת החינוך יתעורר ולא נעסוק יותר במקרים הנוראיים האלה".
"תחזרי בך מהכול ולא ייגרם לך מאומה"
אתמול זיהתה הנערה בת ה-13 תמונה של אחד הנערים שלדבריה היה מעורב באונס הקבוצתי. עד כה שוחררו חמישה חשודים במעורבות באונס. אחד מהם נעצר ומעצרו הוארך פעמיים, אך לבסוף שוחרר בתנאים מגבילים.
עורכי הדין של הנערה אמרו אתמול כי הנערה סיפרה שעברה "חקירה טראומתית". לדבריהם, "כאילו לא די בזעזוע שעבר עליה, לא ייתכן שילדה בת 13 תקבל יחס מחפיר כל כך אחרי שעברה אונס מזוויע". עו"ד יסלוביץ הוסיף כי הנערה סיפרה שנלקחה לאחר הזיהוי על ידי חוקר משטרה, שאמר לה שאם תחזור בה מתלונתה לא יעשו לה דבר: "דקה אחרי שזיהתה את החשוד בוודאות, לקח אותה החוקר ובמקום לקחת את החשוד לחקירה - הוא עשה צעד בלתי הגיוני, לקח את הנערה לעדות נוספת וציין בפניה ש'אולי תחזרי בך מהכול ולא ייגרם לך מאומה'".
לדבריו, מדובר ב"צעד חסר רגישות ומקצועי שיוצר מסקנה ולפיה צריך להעביר את החקירה הרגישה הזו לתחנה גדולה, אולי לימ"ר, ולא לתחנה שאולי מחפשת איך לסגור את התיק מבלי להגיע לחקר האמת ולהגיע לכל החשודים שביצעו את המעשים המזוויעים האלה בגופה של הילדה".
במשטרה דחו את טענות עורכי דינה של הנערה. "אנו מצרים על כך שיש מי שבוחר לנהל את החקירה או להשפיע עליה באמצעות כלי התקשורת בעוד שמשטרת ישראל מנהלת את תיק החקירה בחדר החקירות ביסודיות, ברגישות ובמקצועיות תוך ביצוע מגוון פעולות חקירה, לרבות חקירת ילדים ושימוש בסייבר על-ידי צוות חוקרים מיומנים ומקצועיים ממרחב נגב ומחוז דרום ובראשם קצין".
עוד מסרו במשטרה כי "הדלפות של חצאי אמיתות ודיסאינפורמציה מתוך חקירה פעילה שעודנה מתנהלת תוך הטלת האשמות מופרכות - אינן משרתות דבר, ובוודאי לא את מאמצי חוקרי המשטרה להגיע לחקר האמת בימים אלו ממש".
לפי החשד, האונס הקבוצתי נמשך עשרה ימים. הנערה והוריה הגיעו בסוף השבוע האחרון לתחנת המשטרה והגישו תלונה. היא נשלחה לחוקרת הילדים ובעקבות כך נעצרו כמה חשודים במעשה. לאחרונה התברר כי יועצת בית הספר הייתה הראשונה שאותה שיתפה הנערה בחוויה שעברה. גורמים מקצועיים בבית הספר ניסו לדובב אותה, עד שהיא נפתחה בפניהם ואמרה כי היא חוששת מתגובת משפחתה. הנערה שבה לביתה בליווי גורמים מקצועיים, ואז סיפרה לאביה על האונס.
בתוך כך, נפתח חשבון נאמנות שנועד לשמש את הנערה ומשפחתה להליכים המשפטיים והנפשיים שלהם היא זקוקה ותזדקק: מספר החשבון שנפתח -240708/23, בנק לאומי סניף 855, על שם עו"ד ניר יסלוביץ.