מנהיגת MeToo בצרפת תפצה גבר שהאשימה בהטרדה
העיתונאית סנדרה מולר עודדה את הצרפתיות לחשוף גברים שתקפו אותן, כשסיפרה על איש טלוויזיה שהטריד אותה מינית במסיבה. הוא תבע אותה ויקבל פיצויים. "המסר לנשים הוא 'תשתקו'", אמרה. תנועת MeToo מעוררת מחלוקת בצרפת, ושחקניות אמרו שהיא מונעת מגברים להתחיל עם נשים
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
בתביעה אזרחית שעוררה עניין רב הורה בית המשפט למולר לשלם פיצויים של 15 אלף אירו לאריק בריון – מנהל בטלוויזיה הצרפתית. היא האשימה אותו שהטריד אותה במסיבה והשמיע הערות בוטות ובעלות אופי מיני במסיבה. היא נדרשה גם לשלם על הוצאות המשפט שלו (5,000 אירו), למחוק את הציוץ ולפרסם את החלטת בית המשפט בטוויטר שלה ובשני כלי תקשורת. עורך דינה אמר לכתבים שיערער על הפסיקה, שלטענתו "מיושנת" ומבטאת "רגרסיה".
מולר הביע צער על גזר הדין ועל היקף הפיצויים, אך מתעקשת שאין בה חרטה על ההאשטאג שבו השתמשה. "ההחלטה קשה, מאכזבת ולא מובנת לי", אמרה לכתבים. "אבל היה לי את האומץ לפעול, תוך שימוש באמצעים לא גדולים". לטענתה החלטת בית המשפט תחליש את המוטיבציה של קורבנות להטרדות ותקיפות להיחשף. "מי שרצו להיחשף ולדבר יתקשו כעת", אמרה. "אין ספק שהמסר הוא 'תשתקו".
"ההחלטה לא מבטלת את העובדה שנשים חופשיות לדבר, ושהנשים חייבות להמשיך להשמיע קול ולהמשיך להוקיע התנהגות בלתי נסבלת מכל סוג שהוא", הדגישה מולר. "אסור שהפחד ינצח. אני אמשיך להילחם כל יום".
מולר יצרה את ההאשטאג balancetonporc# ב-13 באוקטובר 2017, וקראה לנשות צרפת לחשוף את הגברים שהטרידו אותן. באותה תקופה החלה תנועת MeToo לצבור תאוצה בארה"ב, עם ההאשמות נגד המפיק ההוליוודי הארווי וווינסטיין. "אני מחכה לכן", כתבה. כמה שעות לאחר מכן האשימה העיתונאית הצרפתייה, שחיה בארה"ב, את בריון בהטרדה מינית במסיבה בעיר קאן ב-2012. היא ציטטה את המשפטים שלכאורה אמר בריון, שעסקו בין השאר בגודל החזה שלה.
בריון, יועץ תקשורת ובעבר ראש ערוץ הטלוויזיה "אקידיה", הודה שהתבטא בצורה לא ראויה באותה מסיבה. הוא הוסיף שלמחרת הוא סימס למולר והתנצל בפניה. עם זאת הוא מחה על העובדה שמולר מציגה אותו כעבריין מין, וטען שהיא הרסה את הקריירה שלו. עורך דינו אמר היום שבריון חש הקלה בעקבות גזר הדין. "הוא הדגיש שוב שהוא מעולם לא הטריד את מולר".
בית המשפט קבע שמולר השמיצה את בריון כשטענה שהוא הטריד אותה מינית, מכיוון שמבחינה משפטית הטרדה מינית מאופיינת בשימוש בכוח. בית המשפט ציין שמולר פעלה בפזיזות כשהשתמשה במילה "חזיר" ויצרה קשר בין המקרה לפרשת וויינסטיין. "היא חצתה את גבולות חופש הביטוי", קבע בית המשפט. "הערותיה הפכו למתקפה אישית".
הפרסום של מולר גרם לנשים שעברו הטרדות ותקיפות מיניות להיחשף. היא הצליחה לעורר את המודעות לנושא בצרפת. אך בניגוד לארה"ב, תנועת MeToo מעוררת מחלוקת קשה בתעשיית הבידור. קבוצת נשים, בראשות כוכבת הקולנוע קתרין דנב, יצאו נגד הקמפיין ואמרו שהוא "פוריטני". הן הגנו על הזכות של גברים להתחיל עם נשים.