שתף קטע נבחר

אביה של נווטת הקרב שנהרגה בנפאל חזר כדי ללכת בדרכה האחרונה

חמש שנים לאחר שסרן תמר אריאל נספתה במפולת שלגים באנאפורנה שבנפאל, חזר אביה לכבוש את רכס הפסגות עם משלחת של נכים על כיסאות גלגלים מישראל. הם הגיעו למקום שבו קפאה למוות בתו, שם קיבלו את ההודעה שתמר הוכרה כחלל צה"ל

חזרה לאנאפורנה: משלחת נכים מישראל שבין חבריה חנן אריאל, אביה של הנווטת תמר אריאל ז"ל, שנספתה באסון מפולת השלגים ברכס האנאפורנה בנפאל באוקטובר 2014, יצאה לכבוש את רכס הפסגות שבהרי הימלאיה.

 

השיא של המסע היה הרגע שבו הגיעו למקום שבו קפאה תמר למוות. בנקודה זו, אחרי שעות שבהן עודדה פיזית ונפשית את חבריה המטיילים, קרסה לבסוף תמר והלכה לעולמה. כשהגיעו למקום עמדו חברי המשלחת וערכו אזכרה, כשבסיומה התקבלה ההודעה המרגשת באמת - תמר הוכרה כחללת צה"ל שנספתה במערכה, לאחר שעדויות חדשות חשפו שהיא נספתה במהלך ניסיון להציל חיים של אחרים. 

 

"בסוף הייתי כמו כולם". הנווטת תמר אריאל ז"ל בראיון

 

5 שנים לאחר שבתו נספתה במפלגת שלגים בהימלאייה אביה של נווטת הקרב הראשונה בצה
חנן אריאל עם המשלחת(באדיבות שגרירות ישראל בנפאל )

  

תמר אריאל ז"ל ()
תמר אריאל ז"ל
 

 

5 שנים לאחר שבתו נספתה במפלגת שלגים בהימלאייה אביה של נווטת הקרב הראשונה בצה
(צילום: עדי גולדברג)

העלייה לרכס ההרים עם כיסאות הגלגלים הייתה מבצע לוגיסטי מורכב מאוד שחייב היערכות מיוחדת. במשלחת היו חברים נכי צה"ל, כמו גם אזרחים נוספים עם מוגבלויות, ואליהם התלווה כאמור חנן אריאל, אביה של תמר אריאל ז"ל, שאינו נכה. "אנחנו נושאים אתכם פיזית ואתם נושאים אותנו רוחנית", אמר אריאל לחבריו למשלחת. "אולי בעליות האלו הרגשנו קמצוץ מהמשא שאתם נושאים יום יום שעה שעה".

 

הראל הודה לחברי המשלחת שבזכותם הצליח ללכת במסלול האחרון של תמר. "אנחנו מאמינים שלכל אדם יש זמן מוגבל בעולם הזה. לתמר היו 25 שנים מלאות וטובות", אמר.

5 שנים לאחר שבתו נספתה במפלגת שלגים בהימלאייה אביה של נווטת הקרב הראשונה בצה
סוחבים את כסאות הגלגלים(באדיבות שגרירות ישראל בנפאל )

5 שנים לאחר שבתו נספתה במפלגת שלגים בהימלאייה אביה של נווטת הקרב הראשונה בצה
המסלול המאתגר(באדיבות שגרירות ישראל בנפאל )

 

אריאל, בתם של ענת וחנן, הייתה השלישית מבין שישה ילדים. היא שירתה שנתיים במסגרת מסלול שירות לאומי, התגייסה לצה"ל והפכה בו לנווטת הדתייה הראשונה בצבא. היא הפכה לסמל ולמודל לחיקוי לנשים דתיות רבות בישראל המתגייסות לשירות צבאי מלא בצה"ל.

 

האסון בנפאל התרחש ב-15 באוקטובר 2014, אז נהרגו 43 מטיילים, בהם תמר אריאל, מיכל צ'רקסקי, אגם לוריא ונדב שהם ז"ל. הם נהרגו במפולת שלגים שאירעה במעבר ההרים ת'ורונג לה ברכס האנאפורנה שנמצא 160 קילומטרים צפון-מערבית לבירה קטמנדו.

 

הטיפוס סיפק הזדמנות למפגש ייחודי בין המשלחת הישראלית לבין עמותת נכים נפאלית אותו ארגנה שגרירות ישראל בנפאל. שגריר ישראל בנפאל בני עומר אמר: "אנחנו שמחים לשיתוף פעולה מבורך בין אנשים עם מוגבלויות המוכיח שאנשים מסוגלים להגיע להישגים יוצאי דופן בתמיכה הדדית וסולידריות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות שגרירות ישראל בנפאל
חנן אריאל והמשלחת בנפאל
באדיבות שגרירות ישראל בנפאל
מומלצים