להודו אין אסלות: ילדים נרצחו כי עשו צרכים בחוץ
ב-2014 הבטיח רה"מ מודי שעד אוקטובר השנה לא יהיו בתים בלי תאי שירותים בהודו, ועניים לא ייאלצו עוד לצאת החוצה כדי לעשות את צרכיהם. תאריך היעד יחלוף בשבוע הבא, ולמיליונים עדיין אין פתרון. ממש בשעה שמודי זכה בניו יורק להוקרה על מאמציו – שני ילדים נרצחו כשיצאו להתפנות
משטרת הודו עצרה שני גברים החשודים כי רצחו שני ילדים משום שאלה יצאו מהבית ועשו את צרכיהם באוויר הפתוח. הפרשה מפנה שוב את תשומת הלב למצוקת העניים בהודו, שלהמונים מביניהם אין תאי שירותים בבית – ולכן הם נאלצים לעשות את צרכיהם בחוץ ולסכן את עצמם.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
לפי הדיווח, בני הדודים רושני בת ה-12 ואבינש בן ה-10 הוכו למוות במקלות ליד כביש הסמוך לכפר בבקהדי, במדינת המחוז מדהייה פרדש. השניים משתייכים לדלית, הקאסטה הנמוכה ביותר בהודו, שסובלת מאפליה נרחבת. שני הגברים שנעצרו בגין הרצח הם אחים בני קאסטה גבוהה יותר.
ב-BBC דווח כי אביו של אבינש, שגידל בביתו גם את רושני, העיד כי הוא פועל קשה יום שאינו יכול להרשות לעצמו לבנות שירותים בביתו וכי לא הצליח גם להירשם לתוכנית הממשלתית שנועדה לבנות תאי שירותים בבתיהם של עניים.
בשנת 2014 הצביעו נתוני האו"ם כי מתוך 1.2 מיליארד התושבים בהודו, ל-665 מיליון – בעיקר באזורים הכפריים – אין גישה לתאי שירותים פרטיים, דבר שהוא מובן מאליו במדינות מפותחות. נכון לאותה העת, כ-65% מהאוכלוסייה הכפרית בהודו עשתה את צרכיה בשטחים פתוחים.
עשיית הצרכים בחוץ מגדילה את הסכנה הנשקפת לאוכלוסיות פגיעות, כגון נשים וילדים. ב-2014 נאנסו ונרצחו שתי נערות שיצאו יחדיו לעשות את צרכיהן בשדות במבוק. גם בכפרים שבהם יש שירותים ציבוריים נמנעות נשים רבות משימוש בהם, משום שבדרך כלל הם מוזנחים ומשום שגברים המסתובבים בקרבתם מטרידים אותן.
אחת מהבטחות הבחירות של נרנדרה מודי ערב בחירתו לראש ממשלת הודו ב-2014 הייתה "שירותים לפני מקדשים", ואחרי עלייתו לשלטון הכריז על מבצע להתקנת תאי שירותים בבתיהם של עניי הודו. הוא הבטיח לחסל את תופעת עשיית הצרכים בחוץ עד 2 באוקטובר 2019, יום השנה ה-150 ללידת מהטמה גנדי.
לפי דיווחים מהודו, בשנים שעברו מאז אכן חלה עלייה במספר הבתים שבהם יש תאי שירותים, אולם הבעיה עדיין רחוקה מפתרון מלא. לפי ממשלת הודו, בחמש השנים האחרונות היא סייעה לבנות תאי שירותים ביותר מ-100 מיליון בתי אב בהודו, אבל הנתונים מלמדים שגם כיום נאלצים עדיין מיליונים לעשות את צרכיהם בחוץ.