בדוחא מאשימים: "שידורי הטלוויזיה הם הסיבה למיעוט הקהל"
מארגני אליפות העולם יורים חזרה בנוגע להאשמות על היציעים הריקים: "מבינים שיש צופים בכל העולם, אבל הגמרים מתחילים כאן מאוחר בלילה". וגם: ההסבר המפתיע להיעדר הצופים בתחרויות הספרינט
"האתגר שעמד בפנינו עם לוח הזמנים של התחרות שמיועד לתמוך בצפייה בטלוויזיה העולמית, הוא שחלק מהגמרים לא מתחילים עד שעות הערב המאוחרות", נכתב בהצהרה מדוחא. "זה משפיע על מספר הצופים שנותרו עד סוף המפגש".
אצטדיון חלפיה החדיש מכיל 40,000 איש, אך עבור האליפות צומצם מספר מקומות הישיבה ל-17,000 בלבד, כאשר מרבית השכבה העליונה של הישיבה מכוסה.
נתוני מכירת הכרטיסים עד כה מאכזבים בלשון המעטה: נכון להיום נמכרו 52 אלף כרטיסים, אך ביום הפתיחה, נכחו באצטדיון רק 11,800 צופים ואילו למחרת, כאשר התקיים גמר 100 המטרים לגברים, רוב הקהל עזב עוד לפני שהחלה ב-22:15 הריצה בה ניצח כריסטיאן קולמן. המצב היה גרוע עוד יותר בריצת גמר ה-100 מ' לנשים, שבה זכתה שלי-אן פרייזר. באצטדיון היו פחות מ-8,000 צופים בזמן הזינוק ב-23:20.
"אנו יודעים שדרוש כאן איזון, ואנחנו שמחים שהצופים בכל העולם יכולים להתכוונן לצפות בשידור החי מדוחא", אמרו הקטארים. בהודעה הייתה אף התייחסות מעניינת לנושא מיעוט הקהל ספציפית בתחרויות הספרינט: "עובדים מהגרים מהווים 88 אחוז מהאוכלוסייה בקטאר ורבים הם ממדינות שהעניין שלהם אינו בספרינטים".
מה שמדגיש עוד יותר את האפרוריות של האירוע, היא העובדה שהוא מתקיים שנתיים לאחר שבאליפות הקודמת בלונדון, נשבר שיא של 660,000 כרטיסים שנמכרו לאירוע בן 10 הימים.