ההיתר ממשרד הבריאות לא התקבל - ויקטורי לא תשקיע בחוות הקנאביס
רשת המזון הודיעה כי בכוונתה להשקיע מיליונים בחברה החקלאית לגידול צמחי מרפא - וזאת בתנאי שהחברה תקבל היתר לפעול בתחום עד סוף ספטמבר. אלא שעד כה משרד הבריאות לא נתן היתר כזה
ההשקעה המפתיעה של רשת המזון ויקטורי בקנאביס מסתיימת בקול ענות חלושה. שלושה חודשים אחרי הכרזת הרשת, שבשליטת אייל רביד, על כניסה לתחום הקנאביס ורכישת 50% ממניות החברה החקלאית לגידול צמחי מרפא של שרון ורעות קומרז, תם המועד האחרון לקיום התנאים לביצוע ההשקעה.
רשת ויקטורי יוצאת בתוכנית רכישה עצמית בהיקף של 10 מיליון שקל
ויקטורי מנהלת מגעים לרכישת סניפים של מגה בעירויקטורי מסכמת רבעון: צמיחה במכירות ועלייה ברווח
ויקטורי: הרווח הנקי השנתי צמח ב-3% ל-33 מיליון שקל
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
השקעתה של ויקטורי הייתה מותנית בכך שעד סוף ספטמבר תקבל החברה החקלאית היתר לפעול בתחום ממשרד הבריאות. עם זאת, בדיקת ynet ו"ידיעות אחרונות" העלתה כי היתר זה לא התקבל עד כה ולא ברור אם ומתי יתקבל.
אי-קבלת ההיתר מאכזב במיוחד נוכח האופטימיות הרבה שהפגין רביד, המכהן גם כמנכ"ל ויקטורי, בחודש יוני האחרון, אחרי הדיווח על ההשקעה לבורסה. רביד צוטט אז בכלי התקשורת באומרו כי "חוות הגידול בנויה ומוכנה. בשבוע הבא מתחילים את המכה הראשונה. זה לא כמו שאחרים אומרים 'נקים פה, נקים שם', אצלנו זה כבר עסק מוכן".
בעקבות הדיווח אז לבורסה קפצה מניית ויקטורי ביום ההודעה ב-3% ושווי החברה עלה ל-640 מיליון שקל.
על פי תנאי העסקה, הייתה אמורה ויקטורי להקצות לחוות גידול הקנאביס מניות ויקטורי בשווי 20 מיליון שקל וכן להעמיד לה הלוואת בעלים של 13 מיליון שקל. היות ולא התקבל ההיתר, בפועל לא הועברו כספי ההשקעה.
על הקשר בין חברה לשיווק מזון לחוות גידול קנאביס הסביר אז רביד כי "אני שם רק בגלל הרווח, כשראיתי שזה מרוויח פי 7-5 ממה שהתחום שאני עוסק בו מרוויח, הבנתי שאני צריך להיות שם. היום מחיר המכירה הממוצע הוא 8.6 שקלים לגרם קנאביס לשיווק למפיצים מורשים. אם נייצא המחיר הזה יוכפל, אבל אני לא מפנטז".
החברה החקלאית לגידול צמחי מרפא היא חברה חדשה ולא פעילה בינתיים, שהוקמה על ידי שרון ורעות קומרז, בעלי משק בכפר אחים באזור קריית מלאכי. מטרת החווה היא לגדל קנאביס ליצוא. בין החסמים שעומדים בפני החברה לקבלת היתר ממשרד הבריאות, נמצאת גם הדרישה להציג הסכמי מכירה חתומים של קנאביס לגורמים מורשים בתחום, בהיקף ובטווח שקבע משרד הבריאות, תנאי שמקשה על גופים חדשים למלא.
לאחרונה הזהירו גורמים ממשלתיים, כמו גם ראשי המכון הוולקני, ממצב שבו יהיה עודף מגדלים והיצף של תפרחות הצמח, שיובילו לירידה במחירים, בעוד ההשקעות בהקמת חווה גבוהות במיוחד, בין היתר בשל סידורי האבטחה הנדרשים.
אייל רביד מסר בתגובה: "מדובר באופציה להשקעה והיות ולא התקבל אישור היא מסתיימת. עדיין לא החלטתי אם ירדתי סופית מהנושא".