שתף קטע נבחר
 

הלוואה נוסח בריטניה

למה סטודנטים בריטים לוקחים הלוואות לא הגיוניות?

בשיתוף מימון ישיר

 

אם "המחלה" האמריקנית הרשמית היא הלוואות סטודנטים, בעלת גרורות עצומות המשפיעות על עשרות מיליוני צעירים בארצות הברית, נראה ש"המחלה" של דור ה-Y באי הבריטי היא ההלוואות קצרות המועד, או בסלנג הבריטי "הלוואות יום-התשלום". הן נקראות כך כיוון שהיו פעם אמורות לגשר בין הוצאות שונות כמו על שכר דירה לבין יום קבלת המשכורת מהמעסיק.

 

סקר שנערך על ידי אתר בריטי להשוואת מחירים, ופורסם לאחרונה ב"טלגרף", מראה כי בקרב הסטודנטים הבריטים חלה עלייה של 136% בנטילת הלוואות קצרות מועד בעשור האחרון, שבדרך כלל גובות עמלות וריביות עצומות. הסקר ערך השוואה בין סטודנטים שהחלו ללמוד משנת 2015 עד לימנו לבין סטודנטים שהחלו ללמוד בין 2005 ל-2009.

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

מהתוצאות עולה שבעוד שמעל לרבע מהנשאלים שהחלו ללמוד בשנים האחרונות הודו כי לקחו הלוואה קצרת מועד, לפני עשור הנתון הזה עמד על כ-11% בלבד. עוד עולה מהסקר כי אותם נשאלים בזבזו את הכסף שלקחו במסגרת ההלוואה הזאת בזמן ממוצע של חמישה שבועות, גם כאשר מדובר בהלוואות של 3,000 ליש"ט. כשליש מהם, אגב, הסתירו את דבר נטילת ההלוואה מההורים ולא התייעצו איתם לגבי זה.

 

לדברי אמה קרייג, שערכה את הסקר, את העלייה בשיעור נוטלי הלוואות קצרות הטווח ניתן לשייך לעלייה ביוקר המחייה, ולעובדה שהלוואות הסטודנטים בבריטניה - שהרגולטור קבע להן תקרה של 9,000 ליש"ט מדי שנה - כבר אינן מספיקות. "הלוואות יום-התשלום הן ברוב המחולט של המקרים לא ההלוואות הכי משתלמות ללווה, וסטודנטים צריכים להתייחס אליהן כאל אפשרות אחרונה בהחלט", היא מצוטטת ב"טלגרף".

 

עוד באותו סקר, נבדק על מה בני דור ה-Y מהאי הבריטי מבזבזים את הכסף שלהם, ולמעשה מה מביא אותם לקחת את ההלוואות חסרות ההיגיון הכלכלי הללו. גם כיום וגם לפני כעשור, הסקר מראה כי שתייה בבר עם חברים או יציאה למועדון לילה היו ההוצאות המשמעותיות שלהם.

 

עם זאת, מהסקר עולה כי חלה עלייה של 50% במספר הסטודנטים שמשלמים על מנוי לחדר כושר לעומת השנים הראשונית של המילניום, כשכיום כ-33% מהסטודנטים הבריטים טוענים כי הם משלמים עבור מנוי לחדר הכושר. בזכות חברות הלואו-קוסט בתחום התעופה נרשמה גם עלייה של 68% בכסף המבוזבז על חופשות, ובזכות טרנדים שונים חלה גם עליה ענקית של 74% בהוצאות על מזון בריאות.

 

בשיתוף מימון ישיר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים