הקצין הפלסטיני שסייע לארגן הפגנות על גדר ההפרדה
ראאד אלהדאר, קצין במנגוני הביטחון הפלסטיניים, ישב בכלא הישראלי בצעירותו - ובשנים האחרונות לקח חלק בתנועת "לוחמים לשלום", וייצג אותה בארץ ובחו"ל. בארגון "עד כאן" טוענים שניסה להשיג מידע על הנעשה בישראל
ראאד אלהדאר, קצין בביטחון המסכל הפלסטיני שישב בעבר בכלא הישראלי בגין פעילות טרור, לקח חלק בשנים האחרונות בפעילות של עמותת "לוחמים לשלום" - ארגון ישראלי-פלסטיני שנודע בין היתר בארגון טקס משותף ביום הזיכרון.
אלהדאר הצטרף לפעילות העמותה ב-2006 והיה אף ממייסדי הארגון. הוא סייע לאנשי העמותה לארגן הפגנות לאורך גדר ההפרדה ומעת לעת הוא השתתף כנציג העמותה בפעילויות בארץ ובחו"ל.
בצעירותו היה אלהדאר פעיל בפת"ח, השתתף באירועי זריקות אבנים והשלכת בקבוקי תבערה וריצה שלוש שנות מאסר בגין ניסיון להרכיב פצצה. עם הקמת הרשות הפלסטינית בשנות התשעים הצטרף לביטחון המסכל הפלסטיני, העוסק בתיאום ביטחוני עם גופי הביטחון הישראליים ופועל לסיכול התארגנויות חמאס בשטחי הגדה המערבית, שבו הוא עובד עד היום.
למרות שבכירי מנגנוני הביטחון הפלסטיניים יכולים לקבל אישור כניסה לישראל - בארגון הימין "עד כאן" טוענים כי ייתכן שאלהדאר ניסה במסגרת פעילותו בעמותה לאסוף מודיעין על הנעשה בישראל.
בארגון לוחמים לשלום מגדירים את עצמם כעמותה המורכבת מישראלים ופלסטינים שמקיימים עשרות פעילויות משותפות בשנה במטרה לסיים את הכיבוש ולהביא לשלום.
על הטענות של "עד כאן", הארגון מסר בתגובה כי "תנועת לוחמים לשלום פועלת מזה כחמש עשרה שנים לבניית שותפות ישראלית - פלסטינית המושתתת על תפיסה עקרונית ברורה: מקומו של כל אדם הדוגל באי-אלימות ובסיום הכיבוש - עימנו. אנשי התנועה עושים מאמצים רבים למען סיום הסכסוך וקידום השלום ורבים מאיתנו - יהודים וערבים - פעלו או פועלים גם במסגרות מקצועיות ברמה הלאומית - דבר שלא רק שאין בו שום פסול בעינינו אלא להפך - אנחנו גאים על כך ועל היכולת שלנו לפעול יחד למען מטרה משותפת.
"חשוב לציין כי אותם פעילים במנגנוני הרשות עליהם מדובר הינם כאלה שעמם נמצאת מדינת ישראל בקשר ובתיאום יום-יומי רצוף, הן בתחומים חברתיים והן בתחומי שיתוף הפעולה הביטחוני. אנחנו מזמינים את כל המאמינים באי-אלימות ובשלום להצטרף אלינו. בהתייחס לפעיל עצמו, ראאד אלהאדר סיים את פעילותו בתנועה לפני שנה ושמונה חודשים".
גלעד אך, מנכ"ל עמותת "עד כאן" מסר בתגובה: "מדובר בפעילות ארוכת שנים של הביטחון המסכל הפלסטיני בתוך מה שמתקרא 'ארגון שלום', ולא מתוך כוונה תמימה. כניסתו של קצין בכיר בביטחון המסכל במסווה אזרחי לפעילות בתוך ישראל, בזמן שתפקידו הוא לאסוף מידע על ישראלים, מהווה סכנה ביטחונית ומודיעינית. אני קורא לרשויות האכיפה להתערב באופן מיידי ולחקור את המעורבים בדבר. יש לנו יותר מיסוד סביר להניח שחלק מהפעילים הישראלים שבאו במגע עם הקצין הפלסטיני מסרו לו מידע לאורך השנים תוך שהם מודעים לתפקידו ולמטרותיו".