"אנחנו לא עושים שום צעד בלי לשאול את הרבי מלובביץ'"
היא גננת והוא מנהל ניידות חב"ד, ועם 9 ילדים הם גרים בדירה בבעלותם בבני ברק ומצליחים לסגור את החודש. את ההחלטות הם מקבלים לפי ספר תשובות של הרבי - ולכן לא מתחרטים על דבר. משפחות מרחבי הארץ מספרות בגילוי לב על החיים עצמם. והפעם: משפחת מגליות
מה עושים עם המינוס, כמה משלמים על הדירה, איפה הייתה החופשה האחרונה ועל איזו הוצאה מצטערים במיוחד? משפחות מכל רחבי הארץ מספרות בגילוי לב על החיים עצמם. והפעם: משפחת מרגליות מבני ברק.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
"כסף זה כמו דיאטה, שומרים כל השבוע ובסופ"ש קצת נהנים"
"הכסף לא מנהל אותנו, אין לנו אפילו חשבון בנק"
"יש אנשים שלא היו גרים פה מבחינה אידיאולוגית - אבל הם רוצים בית"
בצילום: שלמה (41), חני (42), יוסף יצחק (17), רבקי (15), חיה מושקא (13), מנדי (11), מרדכי (9), סטערני (7), נחום (5), מנוחה רחל (3) ושניאור זלמן (4 חודשים).
הבית: דירת 5 חדרים. משלמים 2,000 שקל משכנתה.
מה אתם עושים? שלמה: "אני מנהל את ניידות חב"ד. יש לנו שבעה קרוואנים שנוסעים בכל הארץ ועושים בפנים שיעורי תורה, מניחים תפילין לאנשים, מועדונים אחרי צהריים לילדים. זה כמו בית חב"ד רק על גלגלים. חוץ מזה, אני מנהל עם אחי את צבאות השם, ארגון נוער של חב"ד. אני מנהל גם מועדון צרכנות של חב"ד שנקרא אחווה. אנחנו עושים רכישות מרוכזות כדי לחסוך כסף. למשל פתחנו את חב"ד טורס יחד עם חברת נסיעות ומתחלקים איתם ברווחים וכך הכסף של קהילת חב"ד נשאר לפעילויות ועזרה לבתי חב"ד. רק בחודש החגים מכרנו כרטיסים ביותר משני מיליון דולר לחב"דניקים שנוסעים לבית הרבי מלובביץ' בברוקלין".
חני: "אני גננת לילדים בגילאי 4־6. חוץ מזה, אני מוסרת שיעורים במדרשה ובבית כנסת שהקמנו".
איך מסתדרים עם תשעה ילדים ברמה הכלכלית? חני: "כל ילד מביא איתו את הברכה והמזל שלו". שלמה: "זה לא מובן איך אנחנו גומרים את החודש. אנחנו מוציאים על חינוך 7,000 שקל בחודש ונאלצים לפעמים לממן מכיסנו את הניידות כי צריך לשלם לעובדים ואין מישהו למעלה שמזרים כספים. יש יותר מ-150 אלף שקל שהעמותה כבר חייבת לי. הבנתי שזו בעיה וכדי לממן את העמותה הזו הקמנו חברה שמייבאת מוצרים כמו מוצרי משיח ודגלונים שאנחנו מוכרים לבתי חב"ד. ההתגלגלות לא פשוטה והיו תקופות קשות מאוד, אבל אנחנו סומכים על הרבי ואת הדירה קיבלנו בנס".
מה הכוונה קיבלנו בנס? חני: "אנחנו עושים הכל עם איגרות הקודש. יש לנו 22 כרכים של איגרות שכתב הרבי מלובביץ׳ לאנשים שפנו אליו וקובצו בספרים. את ההחלטות אנחנו מקבלים אחרי שמכניסים פתק עם שאלה לכרך אקראי ועמוד אקראי ופותחים ורואים מהן התשובות שהרבי כותב שם. כשעברנו לבני ברק מחיפה לא רציתי לגור בשכירות וחיפשנו דירה לקנייה ושום דבר לא הצליח. הכל היה יקר ועלוב ולא ידעתי מה יהיה. ואז פתחנו באיגרות הקודש וכל התשובות היו סביב קניית דירה, והרבי כתב שצריך למהר ולקנות ולהתרכז בזה. ראינו דירה אחת שאהבנו אבל היא הייתה ממש יקרה ופחדנו שלא נצליח לשלם וכתבנו לרבי. הוא ענה חבל שתפספסו את ההזדמנות ומי יודע אם היא תחזור ובאמת אחרי שחתמנו, זה היה ב-2008, המחירים זינקו".
שלמה: "אספר לך עוד משהו. לפני שסגרנו חוזה רציתי לסגור עם המוכר את שער הדולר על ארבעה שקלים, כי פחדתי שאם הדולר יעלה לא יהיה לי לשלם, אבל המוכר לא רצה. בתאריך שבו היינו צריכים להביא לו את הכסף הדולר נפל לשער הכי נמוך שלו 3.2 שקלים וחסכנו כמעט 100 אלף שקל".
קרה ששאלת שאלה וקיבלת תשובה לא קשורה? חני: "תלוי בדרגת האמונה שלך. תמיד יש ברכה גם אם לא הבנת. אתן לך דוגמה: יש אישה ששאלה את הרבי באיגרות אם לנסוע לבקר את הבן שלה בברוקלין. התשובה שהיא קיבלה באיגרות הייתה שתלך להתייעץ עם הרופאה שתפנה אותה לרופאה המתאימה. אני בטח הייתי אומרת שכנראה אין כאן תשובה וזה לא קשור, אבל האישה הלכה לרופאה וביקשה אישור נסיעה. הרופאה לא הבינה מה היא רוצה ממנה והחליטה לשלוח אותה לבדיקות דם שגילו אצלה התחלה של סרטן והיא חסכה לעצמה סבל וטיפולים קשים בזכות הגילוי המוקדם".
יש החלטה שאתם מצטערים עליה? חני: "מכיוון שאנחנו לא עושים שום צעד בלי לשאול את הרבי אני אישית לא מצטערת על דבר".
חופשה אחרונה? חני: "בחנוכה בשנה שעברה נסענו לניו יורק לשלושה ימים. וביום הנישואים שלנו נסענו ללילה אחד לצימר. פריז, לונדון ומקומות אחרים לא מעניינים אותי. אני מעדיפה לנסוע לבית של הרבי בברוקלין, קשה להסביר את ההתרגשות והקדושה שיש שם".
מה עושים שם? חני: "יש תפילות, שיעורים, ריקודים וזה מרגש".