שתף קטע נבחר

 

פוצצו שיחות הגרעין בין ארה"ב לצפון קוריאה

משלחות משתי המדינות הגיעו לשטוקהולם בתקווה לפריצת דרך, אבל הערב הודיע ראש צוות המו"מ של פיונגיאנג: "המגעים קרסו, וושינגטון אשמה"

אם למישהו היה ספק שהמגעים בין ממשל טראמפ לבין משטרו של קים ג'ונג און אינם עומדים להוביל לפתרון המשבר בחצי האי הקוריאני, הערב (שבת) הגיעה הוכחה נוספת לכך משבדיה: ראש צוות המשא ומתן של צפון קוריאה לשיחות הגרעין הודיע כי הפגישה בין נציגי פיונגיאנג לבין המשלחת האמריקנית התפוצצה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

אחד מניסויי הטילים האחרונים של פיונגיאנג    (צילום: רויטרס)

אחד מניסויי הטילים האחרונים של פיונגיאנג    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נשיא ארה
קים וטראמפ בפגישתם השנה בגבול בין צפון קוריאה לדרום קוריאה(צילום: AP)

"המשא ומתן לא עמד בציפיות שלנו, ולבסוף הוא קרס", אמר ראש הצוות הצפון קוריאני, קים מיונג גיל, לכתבים בשטוקהולם.

 

לדבריו, ארה"ב היא האשמה בכישלון השיחות. מדובר בפגישה בין צוותים בדרג נמוך יחסית, והתקווה הייתה שהתקדמות שתושג במהלכה תאפשר פגישות נוספות בין בכירים משתי המדינות, כמו אלה שהתקיימו בעבר בין דונלד טראמפ לשליט הצפון קוריאני קים ג'ונג און.

 

המשלחת מצפון קוריאה הגיעה לשבדיה ביום חמישי, יום אחרי שפיונגיאנג הודיעה כי ביצעה ניסוי מוצלח בטיל בליסטי שנורה מצוללת. השיגור הזה היה הצעד הפרובוקטיבי ביותר של צפון קוריאה מאז חידוש המשא ומתן בינה לבין וושינגטון ב-2018.

  (צילום: AFP)
כאן נפגשו המשלחות בשטוקהולם(צילום: AFP)

  (צילום: רויטרס)
מחוץ לאולם הכנסים שבו נועדו צוותי המשא ומתן(צילום: רויטרס)

פיונגיאנג אמנם ביצעה בחודשים האחרונים ירי ניסיוני של כמה וכמה טילים שעורר דאגה באזור, אולם טראמפ התייחס אליהם בביטול, והורה להמשיך לקדם את המגעים עם אנשיו של קים. לצפון קוריאה, נזכיר, אסור על פי החלטת מועצת הביטחון של האו"ם להשתמש בטכנולוגיה של טילים בליסטיים.

  ()

קודם לכן היום אמר מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו, הנמצא ביוון, כי מוקדם עדיין לדעת אם השיחות בשטוקהולם יניבו התקדמות כלשהי שתוביל לפגישה נוספת בין טראמפ לקים. "אנחנו מקווים שהצפון קוריאנים באו ברוח טובה ועם נכונות להתקדם לעבר יישום הדברים שהנשיא טראמפ והיו"ר קים סיכמו עליהם בפסגה שלהם בסינגפור בשנה שעברה", אמר פומפאו. "אנחנו ערים לעובדה שזו תהיה הפעם הראשונה זה זמן מה שיש לנו הזדמנות לקיים דיון, ושיש עדיין הרבה עבודה לשני הצוותים".

 

שבדיה הייתה המדינה המערבית הראשונה שפתחה שגרירות בפיונגיאנג, ב-1975, והיא מהתורמות הגדולות ביותר של סיוע הומניטרי לצפון קוריאה. בעבר שימשה לא פעם כמתווכת בין וושינגטון לפיונגיאנג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Getty Images
טראמפ וקים בפסגה בסינגפור אשתקד
צילום: Getty Images
מומלצים