נוסעת לסעודיה? תשני עם החבר, אבל כסי את הברך
הממלכה של בן סלמאן נפתחת לעולם, וכדי לצמצם את התלוּת בנפט רוצה שההכנסות מתיירות יעלו מ-3% ל-10% מהתמ"ג. אחרי שהודיעה כי תנפיק ויזות תייר היא מעדכנת: נשים יוכלו לשכור חדר במלון בלי אישור מ"גבר משגיח" – ולישון שם עם גבר שאינן נשואות לו. תיירות יסתירו את הגוף, אבל פחות
סעודיה הודיעה בסוף השבוע כי החליטה להסיר עוד כמה מהמגבלות שנאכפו עד כה נגד נשים בממלכה השמרנית, ובין השאר נקבע כי מעתה יותר לנשים לשכור חדר במלון בלי נוכחות של "גבר משגיח", וכי גברים ונשים מחו"ל יוכלו לחלוק חדר במלון מבלי להוכיח שהם נשואים.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הקלת ההגבלות היא חלק מרפורמה שעוברת סעודיה זה יותר משנה וחצי בהובלתו של יורש העצר מוחמד בן סלמאן. הנסיך מבקש להפוך את כלכלת הממלכה למגוונת יותר, כדי שלא תישען עוד במידה רבה כל כך על הנפט, ולעשותה מעט יותר ליברלית.
במסגרת הרפורמה כבר נפתחו בתי קולנוע, הותר לנשים לנהוג במכוניות ולהנפיק דרכון – ואומנים בינלאומיים כגון DJ גואטה וה"בקסטריט בויז" הגיעו להופעות. בשבוע שעבר הכריזה ריאד על תוכנית ראשונה להנפקת ויזות תייר.
בהודעתה על תוכנית הוויזות לתיירים בשבוע שעבר הסבירה סעודיה כי מטרתה היא להגדיל את ההכנסות מתיירוּת כך שמשקלן בתוצר המקומי הגולמה יעלה מ-3% ל-10%. במסגרת התוכנית הזו משווקת סעודיה חמישה אתרי מורשת עולמית של אונסק"ו, אתרי אומנות ואתרי טבע, בהם הים האדום, המדבר והרי הממלכה.
עד כה הנפיקה סעודיה אשרות כניסה למבקרים מחו"ל רק למטרות ספציפיות כגון עלייה לרגל למקומות הקדושים או ביקורי משפחה ועסקים. הוויזה שתינתן כעת לתיירים תהיה תקפה לשנה ואפשר יהיה להשתמש בה למספר רב של כניסות ויציאות. האשרה תאפשר לזרים המחזיקים בה לבקר בסעודיה רק למטרות תיירות.
אזרחים מ-49 מדינות רשאים להגיש בקשה לוויזת תייר דרך האינטרנט או בהגיעם למעברי הגבול. אזרחים ממדינות נוספות יצטרכו להגיש את הבקשה בשגרירות הסעודית או הקונסוליה הסעודית הקרובה ביותר אליהם.
במסגרת הניסיון למשוך תיירים מרככת סעודיה גם את קוד הלבוש הנוקשה שלה בכל הנוגע לתיירות: הן יידרשו לכסות את כתפיהן וברכיהן בציבור – אך לא ללבוש "אבאיה", הבגד המכסה את גוף האישה כולו.
סעודיות יוכלו לנסוע לחו"ל: "בדרך לרנסאנס"
ארגוני זכויות אדם ומבקריה של סעודיה מדגישים כל העת כי לצד ההיפתחות המסוימת של הממלכה לעולם וצעדי הליברליזציה שנרשמים בה, עדיין יש בה הפרות חמורות של זכויות אדם. הם מזכירים בין השאר את רצח העיתונאי הסעודי מתנגד המשטר ג'מאל חשוקג'י אשתקד בקונסוליה באיסטנבול, לכאורה בהוראת הנסיך בן סלמאן; וכן את ההוצאות להורג, כגון 37 ההוצאות להורג שבוצעו ביום אחד באפריל השנה.