שתף קטע נבחר
 

עדי שלג: "נוחי דנקנר ואיתי שטרום יצאו למסע נקמה נגדי"

עד המדינה בפרשת הרצת המניות באי.די.בי מנסה להתגונן: לטענתו, השניים ביקשו לתבוע ממנו כספים אם יחויבו לשלם פיצוי בהליך אזרחי שהוגש נגדם. לפני כמה ימים פנה שלג לבית המשפט המחוזי בתל אביב כדי לדחות את בקשתם: "הם עבריינים מורשעים בפלילים. זו נקמנות גרידא על שהעזתי להעיד נגדם"

 

צפו: נוחי דנקנר נכנס לכלא באוקטובר 2018    (צילום: טל שמעוני אלי סגל)

צפו: נוחי דנקנר נכנס לכלא באוקטובר 2018    (צילום: טל שמעוני אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עדי שלג טוען כי נוחי דנקנר ואיתי שטרום מנסים לנקום בו על ששימש כעד מדינה בפרשת הרצת המניות באי.די.בי , שבה הורשעו. לפני כמה ימים פנה שלג לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה לדחות את בקשתם של השניים לתבוע ממנו כספים אם יחויבו לשלם פיצוי בהליך אזרחי שהוגש נגדם.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

פרשת הרצת מניות אי.די.בי: איתי שטרום צפוי להשתחרר היום ממאסרו

בכירים לשעבר בבנק הפועלים ישיבו 15.6 מיליון שקל על אשראי שניתן לנוחי דנקנר

פרשת הרצת המניות של נוחי דנקנר: קוצר עונשו של שטרום

 

בתגובתו לבית משפט, שהוגשה באמצעות עו"ד יצחק יונגר ממשרד פרידמן, יונגר ושות', נטען: "לפנינו מקרה מובהק של מסע נקמה מצד נוחי דנקנר ואיתי שטרום בעדי שלג, אשר העיד נגדם בהליך הפלילי... הם עבריינים מורשעים בפלילים; דנקנר נדון לשלוש שנות מאסר ועדיין יושב בכלא על הרשעתו, ושטרום שוחרר אך לאחרונה (ביולי האחרון - ל"ד). והנה, אותם אסירים מעזים לטעון כי שלג אחראי באופן בלעדי למעשים בהם הם עצמם הורשעו".

עדי שלג, עד המדינה במשפט הרצת המניות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
עדי שלג, עד המדינה במשפט הרצת המניות(צילום: ירון ברנר)

עוד נטען כי "מדובר בבקשה לחייב אנשים פרטיים, שאינם 'טייקונים' (ואף לא קרובים לכך) - עדי ומאיה שלג - בסך 90 מיליון שקל. הסיבה היא נקמנות גרידא על כך שעדי העז להעיד נגדם. ברור לדנקנר ושטרום כי לא ניתן יהיה להיפרע משלג בסכומים האמורים ואף לא בסכום קרוב לכך, גם אם הבקשות יתקבלו, ומכאן ברור כי אין תכלית ממשית להגשת הבקשות מעבר לרצון לנקום בשלג, שבמקום להמשיך בחייו יאלץ להשקיע מזמנו ומכספו על מנת להתגונן מפני ההליך".

 

דנקנר ושטרום ביקשו לצרף את שלג כנתבע להליך אזרחי

ביולי האחרון ביקש דנקנר לצרף את שלג כנתבע להליך אזרחי שבמסגרתו הוא נתבע, ובאפריל הגיש שטרום בקשה זהה. השניים ביקשו את אישור בית משפט להגיש הודעות צד ג' לעדי שלג ואחרים, במסגרת בקשה לאישור תביעה נגררת להרשעה בפלילים כתובענה ייצוגית המוערכת ב-90 מיליון שקל. הבקשה הוגשה בנובמבר לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד דנקנר, שהיה בעל השליטה באי.די.בי אחזקות, ונגד חברו, בנקאי ההשקעות איתי שטרום. דנקנר ושטרום ביקשו לדחות הבקשה לייצוגית, אולם ציינו כי אם בסוף היום יקבע כי הם נושאים באחריות כלשהי - עומדת להם זכות שיפוי, ו/או השתתפות ו/או פיצוי כלפי שלג.

 

דנקנר הגיב בבית משפט וטען שאם ייקבע כי "עלי לפצות משקיעים בגין נזק מוכחש - יהא על הצדדיים השלישיים להשתתף עמי בחיוב". במסגרת הבקשה לאישור ייצוגית נגד דנקנר ושטרום, שהגיש אריה רהב באמצעות עו"ד סיני אליאס ואיתן חיימוביץ, נטען כי "בגזר הדין עמד בית המשפט בצורה מפורטת על הפגיעה החמורה שגרמו מעשי דנקנר ושטרום לאינטרס הציבורי, ובכללו הגנה על ציבור המשקיעים מפני התערבות מלאכותית בשוק ההון".

 

רהב טען כי הרשעת דנקנר בתוכנית להרצת מניות "גוזרת את המסקנה המתחייבת כי הסתרת התוכנית המרמתית להשפיע על שערי נייר הערך של אי.די. בי מהווה הסתרה של פרטים מהותיים ביותר מציבור המשקיעים".

איתי שטרום ונוחי דנקנר (צילום: מוטי קמחי ועמי שומן)
איתי שטרום ונוחי דנקנר(צילום: מוטי קמחי ועמי שומן)
 

במסגרת התגובה של שלג, שהוגשה לפני מספר ימים, נטען כי "דנקנר ושטרום, ביקשו מעדי לבצע את פעולות 'הרצת המניות' מושא הבקשה לאישור תובענה ייצוגית, ולאחר שעדי מילא את בקשתם וביצע את הוראותיהם - הם דורשים ממנו לשפות אותם (ככל ויחויבו), זאת אף שכל 'חטאו' של שלג כלפיהם היה מילוי הוראותיהם".

 

עו"ד ניר כהן, בא כוחו של דנקנר, בחר שלא להגיב. עו"ד אורי שורק, בא כוח שטרום, מסר: "כפי שעדי שלג הודה, הוא ומאיה שלג פעלו באופן עצמאי להשיג רווחים אישיים לכיסם הפרטי. אנו סבורים שבית המשפט הוא המקום המתאים לבירור סוגיה זו, וצר לנו שעדי ומאיה שלג מנסים להתחמק מכך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עדי שלג, עד המדינה במשפט הרצת המניות
צילום: ירון ברנר
מומלצים