היום האחרון לשימוע לנתניהו: "הטענות שלנו טובות וצודקות"
מסירת הטיעונים אל מול "תיק 1000", שמייחס לראש הממשלה חשד לקבלת טובות הנאה מאנשי עסקים, מסיימת את ארבעת ימי הליך השימוע במשרד המשפטים. פרקליטו של נתניהו: "מאמינים שגם התיק הזה ייסגר"
במשרד המשפטים בירושלים החל הבוקר (יום ב') היום הרביעי והאחרון בהליך השימוע לראש הממשלה בנימין נתניהו, שחשוד בשלוש פרשות בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים. בחלק הסוגר של השימוע מוסרים פרקליטיו של ראש הממשלה בפני היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ונציגי הפרקליטות את טיעוניהם לגבי "תיק 1000" (פרשת המתנות).
"הטענות שלנו טובות וצודקות", אמר עו"ד עמית חדד מצוות פרקליטיו של נתניהו. "אנחנו מקווים, מצפים ומאמינים שבסופו של יום גם התיק הזה ייסגר".
"תיק 1000" עוסק בחשד לביצוע מרמה והפרת אמונים בכל הנוגע למערכת יחסים של ראש הממשלה עם אנשי העסקים ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר האוסטרלי. לפי כתב החשדות נגד נתניהו, השניים העניקו לו טובות הנאה בדמות בקבוקי שמפניה וסיגרים בשווי של מאות אלפי שקלים.
הפרשה נחקרה בתחילה כתיק שוחד, אך לדעת היועץ המשפטי מנדלבליט לא נמצאו ראיות מספקות לקשר ישיר בין המתנות שקיבל נתניהו לפעולות שביצע לכאורה לטובת מילצ'ן. לכן נקבע כי החשד המרכזי נגד נתניהו הוא מרמה והפרת אמונים.
פרקליטיו של ראש הממשלה יטענו כי המתנות שקיבל נתניהו מאנשי העסקים הן לא בגדר טובות הנאה, וניתנו במסגרת החברות הקרובה ביניהם. בנוסף צפויים הפרקליטים לטעון כי נתניהו לא ניצל את תפקידו הציבורי לטובת מילצ'ן או הפעיל לחץ מיוחד עבורו.
שלושת הימים הראשונים לשימוע עסקו בתיקים "4000" (פרשת בזק-וואלה שבה נחשד נתניהו בשוחד) ו-"2000" (שיחות מוזס-נתניהו שלגביהן מיוחס לנתניהו חשד למרמה והפרת אמונים).
אתמול התברר כי המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד ליאת בן ארי, נעדרה מהיומיים האחרונים בהליך השימוע לנתניהו. בן ארי, שליוותה מקרוב את תיקי נתניהו במסגרת תפקידה הקודם כפרקליטת מחוז תל אביב, יצאה לחופשה פרטית שאותה קבעה לפני ההחלטה לאפשר את הארכת ימי השימוע משניים לארבעה.
גורמים במשרד המשפטים מתחו ביקורת על בן ארי וציינו כי "מדובר בחוסר רגישות ציבורית מצדה. החלטתה של בן ארי שלא לדחות אפילו ביומיים את מועד יציאתה לחופשה משרה תחושה לא ראויה, לא מכבדת ונעדרת רגישות ציבורית".
אותם גורמים הוסיפו כי "אחרי הכול מדובר בפרקליטה בעלת תפקיד מרכזי, המלווה את התיק ושבקיאותה בחומר הראיות והעדויות הכי מקיפה".
במשרד המשפטים אמרו אתמול בתגובה כי "השימוע נערך בפני היועמ"ש, שהוא הגורם המוסמך להחליט בתיק, וכן נוכחת בו נציגות רחבה של פרקליטים מהמחוז. ממילא היעדרותה של גברת בן ארי לא תפגע בשימוע.
"השימוע נקבע מלכתחילה לימים ד'-ה'. כשבוע בלבד לפני מועד השימוע ביקשו הסנגורים להוסיף ימים נוספים לשימוע. לפנים משורת הדין הבקשה נענתה ונוספו יומיים. גברת בן ארי יצאה לנסיעה שתוכננה זמן רב מראש ולא ניתן היה לבטלה - ועל כן היא לא תנכח ביומיים הנוספים".
ההחלטה אם להעמיד את נתניהו לדין ובאילו סעיפים אמורה להתקבל על ידי היועץ המשפטי לממשלה במהלך חודש דצמבר. ואולם, לוח הזמנים עשוי להשתנות בעקבות הטיעונים שהעלו פרקליטיו של ראש הממשלה.