שתף קטע נבחר

 

פועל נהרג בנפילה מפיגום - שבוע לאחר שנאסר השימוש בו

בילאל ערקאווי בן ה-40 צנח אל מותו מגובה 5 קומות באתר בנייה ברחוב קזן ברעננה. משרד העבודה: "חשד כבד להפרת צו בטיחות, המשטרה חוקרת". זהו הקורבן ה-68 בתאונות עבודה ב-2019 והשלישי מאז תחילת אוקטובר

בילאל ערקאווי ז
ערקאווי ואתר הבנייה שבו נפל אל מותו(צילום: תיעוד מבצעי מד"א)

הקורבן ה-68 בתאונת עבודה ב-2019 והשלישי מתחילת אוקטובר. בילאל ערקאווי, פועל בן 40 מנצרת, נהרג בצהריים (יום ה') באתר בנייה ברחוב קזן ברעננה לאחר שנפל מגובה של חמש קומות. צוות מד"א שהגיע למקום קבע את מותו. נסיבות הנפילה עדיין לא ברורות ונציגי משרד העבודה נקראו לזירה.

 

משרד העבודה והרווחה אישר כי מדובר באתר של הקבלן "ד.חייק חברה לבניין", ומחקירה ראשונית של מפקחי הבטיחות עלה חשד כבד להפרת צו בטיחות שניתן לאתר הבנייה לפני שבוע בנוגע לפיגום. על פי הודעת המשרד, הוצא איסור שימוש בפיגום עד לתיקונו המלא. "בעקבות הביקור החוזר באתר היום עלה כי העובדים באתר פעלו ללא מנהל עבודה שפיקח במקום, וכן נמצאו באתר ליקוי בטיחות רבים, אשר בגינם האתר נסגר", נמסר. "המשטרה פתחה בחקירה בסיוע מפקחי מינהל הבטיחות. בעקבות האירוע הקשה ובמקביל לחקירה, זימן ראש מינהל הבטיחות בפועל את כלל בעלי התפקידים לשימוע והנושא הועבר לרשם הקבלנים להמשך טיפולו".

 

פרמדיק מד"א אלעד דרעי סיפר: "הובילו אותנו לתוך אתר הבנייה שם ראינו גבר שוכב על הקרקע. סיפרו לנו שהוא נפל מגובה של כמה קומות. הוא היה ללא סימני חיים וסבל מחבלה רב-מערכתית קשה".

 

מנהלת "הקבוצה למאבק בתאונות בניין ותעשייה", הדס תגרי, טוענת שעל אתרי החברה הקבלנית המבצעת הוטלו עוד כמה צווי בטיחות בחודשים האחרונים.

 

"בתחילת השבוע הודיע משרד העבודה והרווחה על כוונתו לתקן את תקנות הבטיחות בבנייה, כך שתורחב האחריות לבטיחות העובדים גם לבכירים בחברות היזמיות והקבלניות", הוסיפה תגרי. "יש לקוות שצעד חיוני זה אכן יבשיל וייושם בהקדם האפשרי. לצד זאת, נדרש מנהל הבטיחות התעסוקתית לפתוח לאלתר קו חם לתלונות על הפרות בטיחות במקומות העבודה, שהעובדים והציבור יוכלו לפנות אליהם בבקשה להפעיל פיקוח על בטיחותם".

 

ביום ראשון נהרג פועל כבן 50 בנפילה מגובה באתר בקריית ביאליק. בשבוע שעבר נהרג עלי דראושה מפגיעת צינור כבד שנפל עליו באתר עבודות תשתית בין ניצן לבאר גנים, במועצה האזורית חוף אשקלון. בעקבות האירוע עצרה המשטרה ארבעה בני אדם בחשד לגרימת מוות ברשלנות.

 

היועץ המשפטי של הפורום למניעת תאונות עבודה, עו"ד ישראל אסל, אמר: "מבין 68 ההרוגים בתאונות עבודה בישראל השנה, 36 מענף הבנייה. בזמן שמנהל הבטיחות בעבודה עסוק בהכנת תקנות שייכנסו לתוקף בעוד שנה וחצי, צו השעה ומצב החירום שבו נמצא ענף הבנייה מחייב פעולות מיידיות בשטח להגברת האכיפה של משרד העבודה. הוא צריך לעשות זאת באמצעות שימוש בכלים פליליים שעומדים לרשותו אך הוא לא מפעיל אותם.

 

"עצם העובדה שנהרג פועל באתר בנייה שבו הוציא מנהל הבטיחות בעבודה צו הפסקת עבודה מלמדת כי מבצעי העבודה כלל אינם מכבדים את צווי הבטיחות ואינם מתייחסים אליהם ברצינות. וזאת מהסיבה הפשוטה שמעולם מנהל הבטיחות לא נקט סנקציות פליליות כנגד מפרי הצווים. גם מנהל הבטיחות בעצמו לא מייחס חשיבות לצווים שהוא מוציא ולראיה שהוא מוכן לבטל צווי בטיחות מבלי לוודא קיום תיקון הליקויים בפועל.

 

"אין זו הפעם הראשונה שבה מוציא מנהל הבטיחות צו בטיחות ולאחר מכן מתרחשת תאונה בגלל אותם הליקויים שנרשמו בצו. כך קרה במקרה של עלי חטיב ז"ל, שנהרג עקב נפילה מפיגום, ובמקרה של סמיון חודוש ז"ל, שנהרג מנפילה מעגורם צריח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תיעוד מבצעי מד"א
ערקאווי ואתר הבנייה
צילום: תיעוד מבצעי מד"א
מומלצים