שתף קטע נבחר
 

הערכות: סין תתקשה לעמוד בהתחייבויות של הסכם הסחר

לפי מקורות המעורים במו"מ בין וושינגטון לבייג'ינג, הסינים לא יוכלו לקנות מוצרים חקלאיים בהיקף של 50 מיליארד דולר בשנה מארה"ב כפי שהתחייבו - אם לא יסירו את המכס שהטילו על מוצרים אמריקנים במסגרת השלב הראשון בהסכם הסחר בין המעצמות

מלחמת הסחר: סין תתקשה לעמוד בהתחייבותה לקנות מוצרים חקלאיים מארה"ב בהיקף של 50 מיליארד דולר בשנה, אם לא תסיר את המכס שהטילה על מוצרים אמריקנים במסגרת הסכם הסחר בין המעצמות - והדבר יידרוש פעולה הדדית מצידו של הנשיא דונלד טראמפ. כך לפי מקורות המעורים בנושא.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

בורסת הונג קונג משכה את הצעתה לרכישת בורסת לונדון תמורת 37 מיליארד דולר

מסכמים שנה בבורסה: מה עשו המדדים, מי המניה שבלטה?

ארה"ב וסין הגיעו להסכם סחר חלקי; המכסים על סין לא יועלו בשבוע הבא

 

בייג'ינג מוכנה להתחיל לקנות יותר מוצרים חקלאיים מארצות הברית כחלק מ"השלב הראשון" בהסכם הסחר, אך ספק אם בנסיבות הקיימות תוכל להגיע ל-40 מיליארד דולר - או ל-50 מיליארד כפי שהבטיח טראמפ - כך לפי המקורות אשר ביקשו להישאר אנונימיים כל זמן שהדיון בנושא נמשך.

סגן ראש ממשלת סין ליו הא עם שר האוצר האמריקאי סטיבן מנוצ'ין (צילום: בלומברג)
סגן ראש ממשלת סין ליו הא עם שר האוצר האמריקאי סטיבן מנוצ'ין(צילום: בלומברג)

המצב מצביע על המרחק בין בייג'ינג לוושינגטון גם אחרי לחיצות הידיים בשבוע שעבר, והדיווחים של הממשל האמריקני על התקדמות. בוושינגטון טוענים שסין, שיבאה סחורה חקלאית אמריקנית בהיקף של 20 מיליארד דולר ב-2017, הסכימה לבצע קנייה רחבה יותר של סחורה מהסוג הזה בתמורה להקלה במכסים שיוטלו בקרוב. העמדה של בייג'ינג מציגה הסכם קצת יותר מסובך.

תזכורת: מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין - צפו באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

תזכורת: מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין - צפו באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במסגרת תנאי הסכם הסחר החלקי, הוצאתה של סין על סחורה חקלאית מארצות הברית תעלה מ-40 מיליארד דולר בשנה ל-50 מיליארד דולר במהלך שתי השנים הקרובות, כך לפי שר האוצר האמריקני סטיבן מנוצ'ין.

 

סין מעוניינת להמשיך את השיחות

בעבר קיבלה בייג'ינג מענקי ויתור בקניית סחורה חקלאית מארה"ב, מבלי לשלם מכסים בסין, והם יכולים לעשות זאת שוב בכדי להתחיל להניע את הרכישות, כך מסרו המקורות. בכל מקרה, הוויתורים נראים לא מעשיים כשמדובר ב-50 מיליארד דולר בשנה, מסר אחד המקורות.

 

עד עתה קנו השנה חברות סיניות 20 מיליון טון פולי סויה ו-700 אלף טון חזיר, והן עתידות להעלות את היקף רכישותיהן, אמר דובר משרד החוץ הסיני לכתבים ביום שלישי. כשנשאל לגבי עסקת "השלב הראשון" אמר שמה שאמרו האמריקנים הוא "מדויק".

 

שני הצדדים צועדים לקראת הסכם שעשוי להיחתם בפסגת שיתוף הפעולה הכלכלי של האסיה-פאסיפיק בחודש הבא בצ'ילה. סין מעוניינת להמשיך את השיחות כבר בסוף אוקטובר, לפי גורמים המעורבים בנושא.

 

מנוצ'ין אמר לרשת CNBC כי הוא מצפה שהפקידים יתקדמו במהלך התקופה הקרובה, כך ששני הצדדים יוכלו לחתום על ההסכם במהרה. אם זה לא יקרה, ארצות הברית תטיל מכסים חדשים על מוצרים מסין כבר ב-15 בדצמבר, אמר.

 

סין מצידה שוקלת לקנות טווח רחב של מוצרים בכדי להגביר את היבוא, וביניהם: פולי סויה, דגנים, כותנה, אתנול, דשן, מיצים, קפה ובשר, והיא יכולה גם להוריד את המחסומים על ייבוא של דגנים מיובשים, ואת האיסור על ייבוא של עופות. מכונות, עץ וחומרי הדברה יכולים גם להיכנס להסכם, טוענים המקורות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בלומברג
סגן ראש ממשלת סין, ליו הא, עם שר האוצר האמריקני, סטיבן מנוצ'ין
צילום: בלומברג
מומלצים