שתף קטע נבחר

ממועמד לגירוש ללוחם בסיירת גבעתי

הוא נולד לאם אוקראינית שעבדה בישראל כמטפלת סיעודית, ובמשך שנים נאבק נגד ההחלטה לגרשו. כשניצח במערכה הזו פנה אולג הרן להגשמת חלומו הנוסף - לשרת בצה"ל כלוחם. אמש נשבע אמונים לגבעתי

 

 

הצעיר שלימד את מדינת ישראל פרק בציונות: מנער שהיה מועמד לגירוש – הפך ללוחם בצה"ל. אתמול נשבע אולג הרן אמונים לגבעתי, ובעתיד ישרת כלוחם בסיירת של החטיבה הסגולה.

 

אולג הרן (צילום: שאול גולן)
אולג הרן(צילום: שאול גולן)

תחילת הסיפור לפני 20 שנה. אולג נולד באוקראינה, וכשהיה בן ארבעה חודשים בלבד נטש אביו את הבית. אימו טטיאנה, היום בת 41, גידלה אותו. ב-2007, בגלל מצוקה כספית, טסה לישראל, השתלבה בעבודה כמטפלת סיעודית, ואת מרבית שכרה שלחה לאוקראינה, שם גדל אולג עם סבתו.  

 

כארבע שנים לאחר שהגיעה לישראל התחתנה טטיאנה עם ישראלי, ונולדה להם בת, אחות למחצה של אולג. במשך השנים שמרו האם ובנה על קשר: מדי פעם היא נסעה לבקר אותו באוקראינה, ולפעמים הוא הגיע לישראל. בינתיים חלתה הסבתא, התקשתה להמשיך לגדל את אולג, ואז החליטה טטיאנה כי הגיע הזמן שיגיע לכאן, שיתאחד עם המשפחה.

 

אולג הרן (צילום: שאול גולן)
אולג ואימו טטיאנה(צילום: שאול גולן)
אולג הרן (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

אולג הרן (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

לפני כחמש שנים, בגיל 15, ארז אולג את החפצים ונחת בישראל. הוא התחיל ללמוד בבית ספר ברמת גן, והשתלב היטב מבחינה חברתית. אימו, המחזיקה בתושבות קבע, החלה במקביל לפעול מול רשות האוכלוסין וההגירה כדי להשיג גם לבנה מעמד שיאפשר לו להישאר בארץ.

  

למרבה אכזבתם הבקשה נדחתה. אולג נדרש לעזוב את ישראל ולהיפרד מאימו. השניים התעשתו והחליטו לנהל מאבק משפטי מול הרשויות.

  

בני המשפחה פנו לעו"ד חיה מנע, שהחליטה לייצג אותם ללא תמורה. היא הגישה ערר לבית הדין לעררים והציגה הוכחות כי רשות האוכלוסין וההגירה פעלה בניגוד לנהלים בסירובה לבקשה. המאבק המשפטי הניב תוצאות: לפני כשנתיים חזרה בה רשות האוכלוסין מהחלטתה והעניקה גם לאולג תושבות קבע.

 

אולג הרן והעו
אולג הרן ועורכת הדין מנע

מכאן פנה אולג להגשים חלום נוסף: הוא ביקש מצה"ל להתגייס ולשרת בתפקיד משמעותי - וגם את היעד הזה כבש. לפני כחודשיים התגייס לגבעתי, כלוחם. אתמול, בטקס מרגש בלטרון שבו נכחה אימו הגאה, הוא נשבע אמונים ביחד עם חבריו הלוחמים. אולג, שנמצא כעת בטירונות, סיפר כי בהמשך יעבור לשרת בסיירת גבעתי, וכי כבר עבר בהצלחה את מבחני הקבלה.

 

אולג ואימו אינם יהודים. הוא צפוי לעבור במהלך שירותו גיור, אבל בכל מקרה השניים לא באמת זקוקים לחותמת שתוכיח את אהבתם ואת הקשר שלהם לישראל. אמש, בתום הטקס, סיפר הצעיר: "חיכיתי הרבה זמן ליום הזה. כבר בביקוריי בישראל כילד התחברתי למדינה. התרבות, האנשים והיחס שונים פה לגמרי מאשר באוקראינה, והרגשתי שפה אני רוצה לחיות, שכאן אני רוצה לתת מעצמי. החלטתי להתגייס ולהוכיח שאם מדינת ישראל הייתה מגרשת אותי, היא הייתה מפסידה". טטיאנה אמרה: "המאבק להשאיר את אולג בארץ היה שווה כל דמעה. אנחנו ישראלים לכל דבר".

 

עו"ד מנע, שהגיעה גם היא אתמול לטקס בלטרון, סיכמה: "היה מרגש מאוד לראות את אולג נשבע אמונים למדינת ישראל כלוחם בגבעתי. ישראל הרוויחה אדם לתפארת".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים