שתף קטע נבחר
 

אבק כוכבים

בשבוע הבא תתפרסם הרשימה המישלנית היוקרתית לשנת 2020, אך כבר השבוע זכו 133 מסעדות ברחבי ניו יורק להמלצה חמה ממבקרי המסעדות של מישלן. כל אחת מהמסעדות מציעה ארוחה ב-$40 או פחות. כל הפרטים

כשאנחנו שומעים על כוכבי המישלן במסעדות, אנחנו יודעים שזהו שם נרדף לאיכות, לרמה גבוהה של מסעדה, מנות, וכמובן חשבון גבוה. בשבוע הבא ישחררו במישלן את רשימת הדירוג החדשה של מסעדות ניו יורק וחובבי הקולינריה כבר מכינים את הארנק.

 

אבל רגע לפני, יצאו במישלן עם פינוק מיוחד ושחררו את רשימת המסעדות המקומיות שאמנם לא השתחלו לרשימה היוקרתית, אך עדיין זוכות לתמיכה המישלנית. מדוע החליטה החברה לפרסם את הרשימה המוקדמת? בכדי לאפשר גם למי שרוצה לצאת בזול, להנות מהמלצה איכותית.

הרשימה של המסעדות המוזלות, מכונה Bib Gourmands ופורסמה לראשונה בשנת 1997.

 

במישלן כינו את המסעדות ככאלו ש״תפסו את תשומת ליבם״ והצטיינו במחירים הוגנים ומנות משובחות. המסעדות שנכנסות לרשימה חייבות לספק בתפריט מנות ראשונות, עיקריות ואחרונות לצד כוס יין, כשכל אלו לא יעברו את מחיר ה-$40 או פחות (לא כולל מס).

 

במישלן חילקו את הרשימה, המונה השנה 133 מסעדות לאזורים ברחבי העיר ולראשונה מזה חמש עשרה שנים, כללו גם את המסעדות הנבחרות במחוז ווסצ׳סטר. המסעדות אף חולקו לסוגי מטבחים, בלא פחות משלושים וארבע קטגוריות שונות, ביניהן אוכל בלקני, יפני, קוריאני ואפילו סרילנקי.

 

הרשימה היא המשך ישיר לתהליך המרתק של ליקוט המסעדות הנבחרות. למעשה, כשמבינים איך הכל התחיל, זה אפילו מעט מפליא: האחים אדוארד ואנדרה מישלן, האחים והצמיגים, חשבו אי שם לפני כמעט 120 שנים על דרך לפנק את לקוחותיהם ורצו ליצור מדריך שימליץ לנהגים ברחבי צרפת על תחנות חשובות ומועילות בדרך. אז הוא כלל מסעדות, אבל גם מוסכים, מלונות וחדרי אירוח. מה שהתחיל כחבילה שיווקית לקידום מכירות של חברת הצמיגים שלהם "מישלן" הפך לקודש הקודשים של עולם המסעדות.

 

המדריך פורסם לראשונה בשנת 1900 ומשם, עם השנים, הלך והתפתח. המדריך חולק חינם לכל דורש וחברת מישלן הרוויחה פרסום ומיתוג לא רעה בכל. ב-1911, הרחיבה החברה את פעילותה גם לאנגליה והפיצה מדריך מותאם שהפך פופולארי גם שם. באותם ימים, מסעדות פריז לא נכללו במדריך, כאשר כותביו הניחו שהמסעדות איכותיות מדי ומסוקרות מספיק. כמובן שמאז שהמדריך וכוכביו הפכו להיות סמל היוקרה, וגם מסעדות עיר האורות ביקשו לקחת חלק ממנו. מהר מאוד הגיע המדריך גם למדינות כמו אירלנד ואוסטריה, אוסטריה, שווייץ, הולנד, בלגיה, הונג קונג, גרמניה, לוקסמבורג, איטליה, ספרד, פורטוגל, ניו יורק, טוקיו ועוד.

 

גריחכחכגחלעכ ()
טעים ואנין. המלצות מישלן

 

מאז שהגיליון הראשון שפורסם, לקחו עוד 50 שנה עד שהחל המדריך לדרג את המסעדות המוזכרות בו. את דירוג המסעדות מבצע מבקר מקצועי של מדריך "מישלן" שמגיע לביקורי פתע אל המסעדות המועמדות לפרס. הוא מגיע מבלי להודיע וגם בעת הארוחה נמנע מלחשוף את זהותו האמיתית. הוא בעצמו זוכה לתפקיד היוקרתי (רווי הפריבילגיות) רק בתום הכשרה ארוכה וקפדנית. המבקרים של חברת מישלן שומרים על הקו השמרני שאפיין מבקרי מסעדות בראשית המאה הקודמת, וזה נראה ממש כמו שאתם מדמיינים. הופעה מוקפדת של חליפה מחויטת אפורה והזדמנות, כך על פי דיווחים די צפויות ומסגירות. שפים רבים הודו עם השנים שהיה קל למדי לזהות את המבקרים של מדריך המישלן.

 

צכאוצכאו ()
המלצות מישלן בעיר הגדולה.

 

לא בטוח שהמסעדות ברשימת ה׳ביב׳ החדשה של ניו יורק זיהו גם הן בקלות את נציג החברה, אבל את אבק הכוכבים הן קיבלו. בין המסעדות תוכלו לזהות את: Somtum Der, Tang Hot Pot, Tominoת Tonchin, Turkish Kitchen, Zoma, tlas Kitchen, Atoboy , Baker & Co., Bar Primi, Bohemian Spirit במנהטן, Russ & Daughters Cafe, Kubeh, Kung Fu, Little Steamed Buns Ramen שבקווינס, Miss Ada, Olmsted, Purple Yam, Roberta’s, Runner & Stone, Shalom Japan בברוקלין ועוד.

בשבוע הבא כאמור, תתפרסם הרשימה היוקרתית של חברת הצמיגים כאשר כוכב אחד מסמל "מסעדה טובה מאוד ברמתה", כוכב שני הוא האות ל"בישול מצוין", או כפי שהם מגדירים "ראויה לעיקוף בדרך" והכוכב שלישי הנחשק והנדיר הוא הגביע של "מטבח יוצא מן הכלל ומתאים לנסיעה במיוחד". אלו כמובן מושגים שתואמים עדיין את מדריך הדרכים, אך למרבה האירוניה, מייצגים את שיא האיכות והיוקרה.

הנוהג המקובל הוא די קשוח, בכל שנה, מסעדה אחת יורדת מגדולתה ומוצאת ממועדון שלושת הכוכבים בזמן שאחרת מועלית במקומה. כך, מבטיחים במדריך, יוכלו לחדש ולשנות מדי שנה. שיהיה לכולם בהצלחה ולכולנו, בתיאבון.

 

לרשימה המלאה:

guide.michelin.com/us

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים