וורן: להתנות הסיוע לישראל בהפסקת הבנייה בהתנחלויות
הסנאטורית האמריקנית, אחת המועמדות המובילות בפריימריז הדמוקרטיים, תקפה את הבנייה ביהודה ושומרון: "לא מקדם אותנו לפתרון שתי המדינות". לדבריה, "אם ישראל תפנה לכיוון הנגדי – הכול על השולחן"
הסנאטורית הדמוקרטית אליזבת וורן, אחת המתמודדות המובילות למועמדות המפלגה בבחירות לנשיאות ב-2020, אמרה אתמול (שבת) כי אם תיבחר לנשיאות תשקול להתנות את הסיוע האמריקני לישראל בהפסקת הבנייה בהתנחלויות. "נכון לעכשיו, נתניהו אומר שהוא מתכוון לקחת את ישראל לכיוון של הגדלת ההתנחלויות. זה לא מניע אותנו לכיוון של פתרון שתי המדינות", אמרה וורן כשנשאלה על עמדתה בנוגע לסיוע לישראל ולבנייה בהתנחלויות.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
היא הוסיפה כי "התמיכה בפתרון שתי המדינות היא המדיניות הרשמית של ארצות הברית, ואם ישראל תפנה לכיוון הנגדי – הכל נמצא על השולחן". המועמדת הדמוקרטית שבה וחזרה על המשפט "הכול על השולחן".
"בעייתית, יכולה להיזהר יותר". המועמדים הדמוקרטים על ישראל
בעבר התייחסו כמה מהמועמדים הדמוקרטים למדיניות הישראלית כלפי הפלסטינים. הבולט שבהם היה ברני סנדרס, שתקף לא אחת את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואת המדיניות שלו. "יש לי דאגה רבה מהתפקיד שמשחק נתניהו בישראל ומהיחסים עם הפלסטינים", אמר ל"ניו יורק טיימס" כשנשאל אם ישראל עומדת לדעתו בסטנדרטים בינלאומיים של זכויות אדם.
עם זאת, הוא הדגיש כי הוא תומך "ב-100%" ב"זכותה של ישראל להתקיים בביטחון ובשלום" – אך הביע תקווה שהממשל האמריקני ידון עם "כל הישויות באזור באופן שווה", כולל הפלסטינים.
מועמד אחר היה ראש העיר סאות' בנד באינדיאנה, פיט בוטיג'ג', שאמר ביוני האחרון כי המשמעות של סיפוח יהודה ושומרון בעיניו היא קיצוץ בסיוע. "אם ראש הממשלה בנימין נתניהו יממש את איומו לספח את ההתנחלויות בגדה המערבית, הנשיא בוטיג'ג' ינקוט צעדים כדי לוודא שמשלמי המסים האמריקנים לא יצטרכו לשלם את החשבון", אמר אז. ביוני האחרון ציין בוטיג'ג' כי בעיניו "רקורד זכויות האדם של ישראל בעייתי ונע לכיוון הלא נכון".