בדרך לטרויאנים של צדק: לוסי עברה שלב קריטי
באוקטובר 2021 צפויה נאס"א לשגר גשושית, על מנת לחקור גופים מסתוריים במערכת השמש, הנמצאים באזור המסלול של צדק. השבוע הודיעה הסוכנות כי המשימה עברה שלב קריטי בתכנון
סוכנות החלל האמריקנית הודיעה הלילה (יום ג') כי המשימה לוסי - שאמורה לחקור שבעה אסטרואידים הנמצאים באזור המסלול של כוכב הלכת צדק -עברה שלב קריטי בהכנות.
בהודעה של נאס"א נכתב כי אנשי הצוות של משימת לוסי הציגו את ההתקדמות שלהם בתכנון המשימה, והוכיחו כי הם עמדו בכל האתגרים הטכניים. עוד נכתב בהודעה כי סוכנות החלל האמריקנית נתנה לצוות אור ירוק להמשיך בשלב היצור של החללית. החללית מפותחת בקולורדו על ידי לוקהיד מרטין. בימים האחרונים בדקו אנשי נאס"א את מערכות המשימה ותת המערכות. הם שמעו סקירות על התקדמות הפרויקט וגם צפו במצגות על עיצוב המשימה.
האל לויסון, החוקר הראשי של משימת לוסי ממרכז המחקר הדרום-מערבי שבקולורדו, אמר: "זו תקופה מאוד מרגשת עבורנו, כיוון שאנחנו עוברים את שלב התכנון ומתחילים לבנות את הגשושית".
לפי לוח הזמנים הנוכחי, באוקטובר 2021 הגשושית תשוגר לחלל. היא תחקור גופים מסתוריים במערכת השמש שמכונים "הטרויאנים של צדק" או האסטרואידים הטרויאנים - אלו הם גופים קטנים שנמצאים באותו מסלול של כוכב הלכת הענק, ועוקבים אחריו לפנים ומאחור. בדרכה אל מסלולו של צדק ואל הגופים המרוחקים שעוקבים אחריו, לוסי תעבור דרך חגורת האסטרואידים המרכזית בשנת 2025. בין 2027 ל-2033 היא תחקור שבעה גופים טרויאנים, משתי קבוצות הטרויאנים השונות (אלו שנמצאים לפני צדק ואלו שאחריו במסלול סביב השמש).
גופים אלו לא נחקרו מקרוב מעולם, אלא רק על ידי תצפיות אסטרונומיות, שלא הצליחו להניב מידע מספיק כדי לקבוע את המקור וההרכב של אותם גופים. מסלולם הייחודי, לפני ואחרי צדק באותו מסלול סביב השמש, מתאפשר עקב איזון בין כוח המשיכה של כוכב הלכת ושל השמש, בנקודות ייחודיות במרחב המכונות נקודות לגראנג'.
אחת ההערכות של החוקרים, הנכללת במסגרת תיאוריית מודל ניס של נדידת כוכבי הלכת, היא כי מקורם של אותם גופים הוא מחגורת קויפר בשולי מערכת השמש, וכי הם נלכדו במסלול הנוכחי שלהם עקב נדידתם של צדק ושאר ענקי הגזים במאות הראשונות של מערכת השמש. נדידה זו הביאה לזעזוע בקרב גופי חגורת קויפר הקדמונית ולהסטתם של מיליוני גופים קטנים אל תוך מערכת השמש הפנימית.