שתף קטע נבחר

 

"היא גנבה תמונה של דוגמנית ישראלית ופיתתה אותי"

רק אחרי שהראה לחבר תמונה של המאהבת הוירטואלית שלו, גילה הבמאי הצרפתי סאפי נבו שמדובר במתחזה שהשתמשה בתמונה של דוגמנית ישראלית מוכרת. בריאיון לרגל סרטו "מי אתה חושב שאני?", שעוסק במקרה דומה, מספר הבמאי איך נפל בפח, ומסרב לחשוף את שם הדוגמנית

לפני שנים אחדות פקד משבר אישי מטלטל וכואב את הבמאי והשחקן הצרפתי סאפי נבו. "עברתי תקופה קשה בחיים שלי, הרגשתי מאוד בודד, ולא הייתי בשיא הכושר שלי", התוודה נבו בן ה-51, כשנפגשנו בפסטיבל ברלין האחרון. "והתחלתי לשוטט ברשתות החברתיות, למרות שלא הכרתי טוב במיוחד את עולם המדיה החברתית".

 

איך בחור יפה כמוך הרגיש כל כך בודד והיה נטול קשר?

נבו פורץ בצחוק. "זה לא קשור ליופי בכלל, אתה יכול להיות מאד עצוב, למרות שאתה מאוד-מאוד יפה, ונראה טוב".

 

"מי אתה חושב שאני?" - טריילר

"מי אתה חושב שאני?" - טריילר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

באחד השיטוטים ברשת, נבו נתקל בתמונה של צעירה מרשימה, נפל שבי בקסמיה והחל לנהל איתה מערכת יחסים וירטואלית. "היא פיתתה אותי ונסחפתי בעקבותיה. זאת הבדידות בחברה המודרנית, הרגשתי בודד ומצאתי מישהי להחליף אתה רגשות בבוקר, בצהריים, בערב ובלילה וכך הרגשתי פחות בודד. אהבתי את הצד הרומנטי של מערכת היחסים הזאת וההתכתבות הווירטואלית ורציתי מאוד לפגוש אותה.

 

"כשהתחיל בינינו הסיפור, הבחורה הציגה את עצמה, כבת 25 מאקס אן פרובנס וסיפרה לי הרבה דברים שלא היו נכונים כמו למשל שיש לה אבא חולה שאושפז בעקבות תאונה דרכים שנגרמה באשמתה, הכל בניסיון לעורר אצלי אמפתיה. התכתבתי עם המתחזה הזו שלושה חודשים לפני שגיליתי את האמת הלא נעימה. בסוף הסתבר שהיא בכלל אישה נשואה בת 50, אמא לילדים, שעובדת כמורה של ילדים קטנים, ובלילות היא התכתבה איתי בחשאי".

 

איך גילית שהאהובה הווירטואלית משקרת לך?

"בהתחלה לא סיפרתי לאף אחד על מערכת היחסים הזו, אבל אחרי כמה חודשים הראיתי את התמונה למישהו והוא אמר לי: 'אני כבר ראיתי את הפנים האלה באיזשהו מקום', ובלי לגלות לי הוא המשיך לבדוק ולחקור וחשף שמדובר בתמונה של דוגמנית ישראלית לשעבר, שהיא כמובן אישה יפה מאוד, שהתמונה שלה קיימת באינטרנט. האישה שהתכתבתי איתה במהלך התקופה הזאת גנבה אותה מחשבון האינסטגרם של אותה דוגמנית ישראלית".

 

אתה זוכר מה שמה של אותה דוגמנית ישראלית?

"כן, אבל אני לא אגלה את שמה".

 

סאפי נבו (צילום: gettyimages)
שומר על זהות הדוגמנית בסוד. סאפי נבו(צילום: gettyimages)

נבו חווה הלם משמעותי מגילוי האמת ומהעובדה שהתפתה וניהל קשר עם מתחזה. "התגובה הראשונה שלי הייתה צחוק היסטרי - זה היה כל כך מטורף, שפרצתי בצחוק. אבל בסך הכל זה היה אירוע גדול בשבילי", הוא מודה. "זה היה מאד טראומטי ולכן ניסיתי להדחיק את העובדה שזה היה שקרי ומזויף. פשוט סירבתי לקבל שזה קרה לי".

 

מסתבר שהמתחזה נחקרה על ידי המשטרה בשל מעלליה – היא שיטתה בעוד אנשים מוכרים. "המשטרה ביקשה ממני שאגיש נגדה תלונה, אבל סירבתי בגלל שגם לי היה חלק באחריות – גם אני שיחקתי את המשחק. אבל הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר, כשהמתחזה תראה את הסרט שלי. אני מת לראות את הפנים והתגובות שלה".

 

המדהים הוא, שהפרשה הזאת קרתה בדיוק כשהוא כבר התחיל לעבוד על עיבוד ל"מי אתה חושב שאני?", רב המכר של קאמי לורנס, על קלייר, מרצה לספרות בת 50, שנכנסת לרשתות החברתיות ופותחת חשבון פייסבוק מזויף כדי לעקוב אחר החבר שלה, ומתחזה לצעירה יפהפייה. היא משטה בגברים שמתלהבים ממנה וגורמת לבלגנים רומנטיים, ומסתבכת במסכת של סודות ושקרים.

 

"כאמור גם אני פותיתי על ידי אישה ברשת החברתית, היא הייתה בגיל של קלייר אבל העמידה פנים שהיא צעירה יותר. ממש כמו קלייר. כמו קלייר גם המתחזה שלי השתמשה בתמונה של מישהי אחרת. 'הרומן' הזה שניהלתי - תראה איך אני מדבר על רומן - קרה לי בזמן שכתבתי את העיבוד של 'מי אתה חושב שאני?', וזה די מדהים כשחושבים על זה. אף אחד לא האמין לי כשזה קרה - אנשים אמרו: 'איך זה שאתה כותב תסריט על אישה שמתחזה באינטרנט ואז נופל באותו פח?' אבל זה קרה. אני אכן האמנתי לה. מסתבר שאנחנו מאמינים במה שאנחנו רוצים להאמין".

 

מתוך
"אנחנו מאמינים למי שאנחנו רוצים להאמין". מתוך "מי אתה חושב שאני?"

העיבוד לספרה של לורנס אפשר לנבו לעסוק בסוגיית השקיפות, שחוות כיום נשים בנות 50. "אני לא יודע איך זה אצלכם בישראל, אבל בצרפת זה כבר נהיה עניין - נשים בנות 50 שהופכות פתאום לשקופות ולכן הסופרת כתבה את הספר הזה על אישה כזו. קלייר היא אישה מדוכאת ובחלקה קורבן של החברה שלנו היום. תחושת הדחייה שאתה חווה לאחר שעברת את השיא שלך, המודעות לכך שהזמן עבר ושאנחנו נזרקים הצידה היא אוניברסלית ואינה מוגבלת רק לנשים. גם השחקניות בצרפת בגיל הזה מתלוננות שהן לא מקבלות עבודה יותר, כי הן כבר לא נחשבות יפות יותר, והן אפילו התאגדו ופצחו במאבק נגד האפליה הזאת".

 

נבו מעיד שהעיבוד הקולנועי ל"מי אתה חושב שאני?" (שמגיע אלינו בסוף השבוע הקרוב) גרם לו לחקור את העולם של המדיה חברתית דרך הדמות הראשית, "המוצאת את עצמה לכודה בעולם הזה ונשבית בקסמו. קלייר מפתחת התמכרות אמיתית, וכמו כל התמכרות, גם ההתמכרות המודרנית הזאת מבודדת אותה מהעולם. הסיפור של קלייר אפשר לי גם לדבר על קולנוע ועל הקו הדק בין מציאות לבדיה".

 

כמה התסריט מבוסס על הספר וכמה הוא מבוסס על הפרשה שקרתה לך?

"בעיבוד קיים חלק קטן שמתייחס לחוויה האישית שלי - מאחר ורציתי שזה יהיה אמין סיפרתי לז'ולי פייה, התסריטאית השותפה שלי את כל הסיפור שקרה לי והיא ביקשה ממני: 'תראה לי את כל ההתכתבויות שלך ואולי נמצא דברים שנוכל להשתמש בהם בתסריט'. ואכן השתמשנו בחלק מההתכתבויות האלה והן מופיעות בסרט. אגב, אני לא נגד הרשתות החברתיות - אני מכיר לא מעט אנשים שמצאו בזכותן אהבה"

 

מתוך
מתוך "מי אתה חושב שאני?"

אתה יכול להעריך את האימפקט שיש למדיה החברתית על החיים שלנו כיום?

"מדובר במהפכה גדולה, שעוד אי אפשר לאמוד את ההשלכות שלה. במהלך התחקיר פגשתי פסיכולוגים ופסיכיאטרים והם סיפרו שעכשיו הם נתקלים בחולים שנפגעו מצורות חדשות של התמכרויות ומקרים של נוירוזות חדשות, שעדיין לא קטלגו או מצאו להם שם ושעדיין לא ניתן להגדיר אותם. מדובר בדברים חדשים שלא הכרנו קודם".

 

אתה חושב שיש הבדל בהתנהגות של גברים ונשים במדיה החברתית?

"אני לא חושב שיש הבדל בהתנהלות. מה שאהבתי בספר וגם הכנסנו את זה לסרט הוא העובדה שהדמות הראשית היא אישה שלא כל כך מכירה את המדיה החברתית ולא שולטת בה לגמרי, כמו אנשים רבים מהדור שלה. היא לא מרגישה כל כך בטוחה וזה מכניס אלמנט נוסף של התלהבות אצלה. רוב הסרטים שעוסקים במדיה החברתית הם סרטי אימה שעוסקים בצעירים, ואני שמח שהצענו משהו אחר".

 

המרצה לספרות מלמדת את התלמידים שלה את רומן המכתבים "יחסים מסוכנים" של דה לאקלו, מה הקשר שאתה רואה בין הספר הזה לסרט שלך?

"אתה יכול לומר ש'מי אתה חושב שאני?' הוא 'יחסים מסוכנים דוט.קום'. אבל הסרט שלי הוא לא רק על אהבה ומניפולציה, זה גם על אהבה ומילים ואהבה ודמיון. האהבה חייה בדמיון של האחרים. האמת זה לא משפט שלי. זהו משפט שקראתי בריאיון שנעשה עם הבמאי אנטוניוני. אגב, שקראתי את 'מי אתה חושב שאני?' גם מצאתי את עצמי חושב על 'ראשומון' של אקירה קורוסוואה, על 'ורטיגו' של אלפרד היצ'קוק ועל יצירות של בורחס ופּירנדלו".

 

סאפי נבו וז'ולייט בינוש (צילום: gettyimages)
סאפי נבו וז'ולייט בינוש(צילום: gettyimages)

נבו בחר בז'ולייט בינוש כבר בשלב התסריט לגלם את הדמות הראשית. "במוחי לא עלתה בכלל אפשרות אחרת. לאף שחקנית צרפתייה בדור של ז'ולייט אין את הצבעים והדקויות שיש לה. ז'ולייט היא שחקנית אמיצה ונדיבה, שלוקחת סיכונים ואין לה גבולות ולא חוששת לחשוף את עצמה. מאוד קיוויתי שהיא תסכים לשחק את התפקיד בסרט שלי, ולשמחתי היא נעתרה מיד להצעה".

 

וזה אכן אחד התפקידים היותר טובים שבינוש עשתה בשנים האחרונות.

"אני לא חושב שיש עוד שחקנית שהייתה מגיעה לעומק של הדמות ב'מי אתה חושב שאני?' – כשהדמות מתמודדת עם סכנה אישית זה מצריך אומץ, זה גם דורש אומץ לשחק אישה שמתחזה למישהי אחרת. וזה נעשה עם הרבה הנאה ושמחה מצידה של בינוש".

 

בינוש היא גם חיית אינסטגרם פעילה.

"נכון. ז'ולייט היא מאד פעילה במדיה החברתית והיו לי לא מעט הצעות בעבודה על הסרט, שחלקן קיבלתי. כל מה שהיא עושה בסרט הוא אמיתי - החשבון פייסבוק שלה בסרט הוא חשבון אמיתי והשיחות שהיא מנהלת הן שיחות אמיתיות. אגב, חשבתי שהטקסט של ההתכתבויות הוא משעמם ולכן חיפשתי הרבה מאוד דברים קולנועיים משעשעים שיחליפו אותו. הדמות של בינוש היא מעין תסריטאית הכותבת את החיים שלה. יוצרת לעצמה תפקיד כאילו היא שחקנית או במאית קולנוע. זה לא מקרי שהסרט הזה הוא הכי קולנועי מבין כל הסרטים שיצרתי עד היום".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים