"לראות את הילדים שמחים, זה הפרס האמיתי"
נדיה סלימאן סייף, שזכתה בחודש יוני האחרון בתואר "המורה של המדינה", בחרה לתרום את המענק החברתי שקיבלה ממפעל הפיס, לעמותה לזכרו של בן דודה, השוטר זידאן סייף, שנרצח בפיגוע, והגיעה עם תלמידיה לכפר הילדים בחורפיש המעניק סיוע לילדים דרוזים, כדי לקיים יום פעילות אתגרית שממנו כולם יצאו מאושרים
בשיתוף מפעל הפיס
כפר הילדים בחורפיש הממוקם במרומי הרי הגליל, קולט לשורותיו ילדים וילדות מהעדה הדרוזית מכל רחבי הארץ – והוא כפר הילדים היחיד מסוגו בארץ ובעולם המיועד לקליטת ילדים דרוזים בישראל - ומשלושה פלחי אוכלוסייה: האחד - יתומים וילדים שהוריהם בעלי צרכים מיוחדים, השני – ילדים להורים גרושים ולאימהות חד הוריות, והשלישי – ילדים שהוצאו מביתם בצו בית משפט. הכפר הוא תחנה משמעותית בחייהם של הילדים, בעוד יש כאלה שעוזבים אותו אחרי שנה או שנתיים, יש אחרים שעוזבים אחרי עשור.
"החיוך שלהם מאוד יקר לי, לראות את הילדים האלה משחקים בכיף וכל כך מאושרים זה עולם ומלואו מבחינתי וזה הפרס האמיתי", אמרה סייף. "המטרה שלנו היא להמשיך את הפעילות הזו בבתי הספר ביישוב שלי, יאנוח ג'ת, ובישובים נוספים באזור. אנחנו רוצים להשריש בילדי וילדות הכפר שלושה יסודות: את ערך הנתינה, ערך המצוינות – להראות להם שכל אחד מהם יכול לממש את הפוטנציאל הטמון בו ולהגיע לפסגות וערך הגבורה - להיות גיבור כמו זידאן ז"ל שהקדיש את החיים שלנו למען מדינת ישראל ולמען המתפללים בבית הכנסת בהר נוף. זה משמח אותי שאנחנו משמרים את שמו ואת זכרו, ואני בטוחה שמדובר בחוויה בלתי נשכחת עבור הילדים".
"לילדים האלה יש חוסר ואנחנו מנסים להשלים אותו. גם לבת שלי ושל זידאן יש חוסר כי היא גדלה בלי אבא", אמרה בהתרגשות רינאל סייף, אלמנתו של זידאן. "אם זידאן היה רואה מה אנחנו עושות – הוא היה מאושר מאוד שזה תחת השם שלו".
כששאלנו את ילדי הכפר איך הם מרגישים, הם ביקשו רק דבר אחד – שהפעילות הזו תתקיים מידי שבוע. "היה כיף מאוד, התחברנו לתלמידים של נדיה ושמחנו לפגוש אותם. יש לי פחד גבהים ובכל זאת החלטתי לנסות את הסנפלינג והצלחתי", אמר אחד הילדים וחברו הוסיף: "אהבנו את הכל, אנחנו רוצים עוד פעילויות כאלה".
תלמידיה של נדיה, שהגיעו יחד איתה לפעילות יצאו משם בתחושות דומות. "הגענו לכאן כדי לשמח את התלמידים ולעזור להם במה שהם צריכים. בבית הספר לימדו אותנו לעזור לאחר ולקבל אותו תמיד", אומר ראני סייף ותלמידה אחרת, נרדין עאמר מוסיפה: "אנחנו כל הזמן לומדים כה זה חשוב לעזור ולתת. אנחנו מקווים שנמשיך את הפעילות הזו עם המורה נדיה בבתי ספר נוספים".
"לפעילות הזו יש משמעות רבה עבור הילדים שלנו", מסכם מדיאן אבו עיסא, מנהל כפר הילדים. "הם מרגישים חלק מהחברה הדרוזית, זה מחזק את הביטחון העצמי שלהם, את התחושה שהם שווים ויכולים. נדיה מהווה מודל לחיקוי עבורם, שבן העדה הדרוזית יכול להגיע לכל מה שהוא רוצה. הם נהנו מאוד מהפעילות, ראו את הברק בעיניים שלהם".
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף מפעל הפיס